10 души загинаха в Мариупол при сепаратистки обстрел

От ДНР отрекоха и заявиха, че това е дезинформация и лъжа
Обновена: 24 яну 2015 13:08 | 24 яну 2015 12:57,
280
10 души загинаха  в Мариупол при сепаратистки обстрел
Снимка: Reuters, архив

Десет души загинаха при обстрел на проруските сепаратисти срещу източния украински пристанищен град Мариупол, съобщи днес ръководителят на полицията в контролираната от Киев част от Донецка област Вячеслав Аброскин, цитиран от Ройтерс.

Във Фейсбук Аброскин написа, че хората са загинали в резултат на обстрел срещу жилищен район на Мариупол.

Франс прес цитира украинската армия и кметството в града, които също съобщават за обстрел на квартал на Мариупол, като по техни данни той е извършен с ракети "Град".

От министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република опровергаха тези твърдения, предаде ТАСС. Сепаратистите заявиха, че това е "откровена дезинформация и лъжа", че "силите на опълчението не са откривали огън по посока на Мариупол, още по-малко срещу жилищни квартали".

По информация на ДНР доброволческите им отряди отбраняват позиции край град Новоазовск, на 40 км от Мариупол, но не стрелят оттам.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Изчадието ПутинНе е като него де да беше. И ако не го спряха точно руснаците Хитлер мислиш, че в света щеше да е толкова несправедлив. И досега говорят колко евреи са били избити и колко-МАЛКО НЕДОСТАТЪЧНО. А знаете ли колко руснаци са умрели за да го спрат Хитлер-26 000 000. Да та знам в ***, смрадливо ЛАЙ-О БЕ. Смрад ти знаеш ли тези американци колко народ избиха и то мирен в последните 10 г. Колко деца бе СМРАД гнусна, за да владеят света. Как може да има толкова прости хора още в БГ
144
2
 
3
 
! Отговори
Е,божо преди 9 години
,може и да е Австрия,и пак да е прав.
143
10
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименТи , като живееш в Австралия, защо не се пренесеш в Русия , защото истината е в Мурманск !!! Защо всеки се опитва да емигрира в Европа, Австралия , САЩ,??? Путлеристите много добре знаят, че *** е диктатор, те просто му завиждат за средновековната власт !!!
142
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не ви разбирам някои тук във форума. Вие наистина ли си мислите, че украинската армия иска да се бие с руснаци, та те са един народ бе. Аз говоря с много такива, все едно ние да избиваме българите от южна БГ, защото едни болни мозъци от САЩ и Англия така са решили. За тях човешкия живот не струва. Ако беше САЩ на мястото на Русия отдавна да са започнали война срещу Украйна, те затова съществуват да правят оръжие и да го продават, но трябва да има война.Не доумяват защо Путин чака
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до следачите на коментари в днес.бг има една хубава новина на турският премиер ахмед давутооглу които е казал в германия че основната религия на европа е исляма публикуваите я моля. наказанието за предателите идва лека полека така се вижда
140
2
 
19
 
! Отговори
7 преди 9 години
Всички видяхме добре кой стреля по жилищни квартали.Видяхме и как насраните шарлита мълчат
139
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** отчете спад на легалното производство но ВОДКА в Русия,но.......какво става с НЕЛЕГАЛНОТО?Пак забрави да каже,това вече си е от възрастта.Нещо все забравя напоследък,защо ли?
138
3
 
20
 
! Отговори
*/* преди 9 години
Това със сепратисткия обстрел вече сме го слушали..Не случайно СМЕ НА 100 МЯСТО В СВЕТА ПО СВОБОДА НА МЕДИЙТЕ.
137
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоТъй като живея в А-я и е пълно с руснаци, румънци, македонци, сърби, украинци и как не попаднах на един да каже нещо срещу Путин, а псуват и обвиняват САЩ и ЕС. Защо иракчани и либийци, не са им благодарни на САЩ, че им докараха демокрация и не могат да се приберат в държавите си където ги е страх от демокрацията им. Ех ако я нямаше тази измислена страна САЩ, създадена от избиването на местно население. Престъпници са от самото си създаване
136
1
 
9
 
! Отговори
*/* преди 9 години
До БожоЕх Божо...ако и нашето нещо -"ПРЕЗИДЕНТА" обичаше народа си така,чудо щеше да е ама на.
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те го плюят,той мисли,че дъжд му капе.Уйло го няма.Няма го нещо да каже и пак някоя пакост да направи.Прати Заместник-министър Председателя на РФ да каже на руския народ,че вече по-малко ще яде.Поне да бе им казал,че ще икономисват тоалетната хартия и рублите.След като каза на Историците как се пише История на РФ,на Икономистите как се прави икономика,и я направи хорошо,сега се появи като колхозник-спестител на храната.Важно е водка да има,това е то икономика в разцвет.
134
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските войски като не могат да се борят с опълченците,си го връщат на цивилното население.точно както турците са убивали мирни хора през робството.дано опълченците избият всички урки до крак.
133
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е хамериканците да отпуснат военна помощ на Украйна имда се приключва с колхозниците.
132
4
 
27
 
! Отговори
морски преди 9 години
Битката за Донбас приключи,сега опълченците напредват към Мариупол и Славянск,пожелавам им успех и яко да мачкат киевските укропи!
131
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личи си че персонала на ИТАР-ТАСС е съкратен, не могат и 200 коментара да съберат...фондация България за Америка
130
13
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ!Ти си един обикновен фашист !!! Освен това си русофил колкото и *** !!! Да си "фил" означава да обичаш, а ти само мразиш, както и дребното човече, пред което точиш лиги !!! Разберете, нормалните хора не са против руснаците , когато разобличават дребното нещо от кремъл !!! Разсъждавате толкова плоско !!!
129
2
 
15
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До Божо 145Разбери и прочети , че Тексас , Калифорния и м.н други са заграбени от Мексико, като сакрална земя за америкосите. Платен ***!
128
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това руснаците много миролюбиви.Все УКРАИНЦИТЕ виновни.Те свалили самолета,те стреляли срещу свои сънародници,..Пък тук пишещите руснаци все се зъбят и за война говорят,как щели да изпращат Топол,какви танкове,бомби,ракети и тем подобия щели да пратят на украинци,американци,на европейци и ....Що чакате,пратете.Те едни,от ДРУГАТА СТРАНА НА СВЕТА, дето отделят 500 млрд долара за същото само вас чакат.Колко много били миролюбиви.Исус Христос за вас е казал-ПО ДЕЛАТА/ПЛОДОВИТЕ/ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ.
127
18
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименАз не искам Русия да "връща" Курилските острови и Кьонигсберг !!! Аз искам *** да не заграбва Крим и източна Украйна , за да се задържи на ВЛАСТ !!! дребното нещо вероятно е бито като дете от по-едри деца и затова сега се опитва да компенсира това, като "бие" по-слаби !!! Комплексиран диктатор !!!
126
4
 
12
 
! Отговори
до бандеровче преди 9 години
Ти като си около донецкото летище видя ли на къде изпуши Пушилин ?