Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!

Марин льо Пен се радва от това
26 яну 2015 11:50, Елка Василева
139
Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Гръцкият народ нанесе плесница с чудовищна сила на Европейския съюз, заяви председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен, коментирайки резултатите от вчерашните парламентарни избори в Гърция, информира ТАСС.

Радвам се, че гръцкият народ нанесе на ЕС демократична плесница с чудовищна сила. Това е следствие на страданията, които гръцкият народ е принуден да търпи вече няколко години заради политиката на ЕС към страната, заяви Марин льо Пен пред телевизия Ер Те Ел.

Още по темата

Това е и последица от действията на бившия френски президент Никола Саркози и канцлера на Германия Ангела Меркел, които през 2011 година възпрепятстваха провеждането в Гърция на референдум за споразумението с ЕС. Ако тогава бе проведен този референдум, щеше да стане напълно ясно отношението на гърците към ЕС, което пък щеше да позволи да не се загубят няколко години за уреждане на проблемите, възникнали спрямо тази страна, допълни тя.

Сегашните събития в Гърция ще позволят да се възобнови дебатът за смисъла на съществуването на единната европейска валута, а също така на политиката на строги икономии, посочи още лидерът на Национален фронт.

Льо Пен изрази несъгласие с мнението на гръцката партия СИРИЗА, според чиито лидери тези два въпроса трябва да се разглеждат отделно. Това е един проблем, заяви лидерката на френската дясна партия.

Що се отнася до Франция тя подчерта, че страната не е свободна да определя политиката си за мигрантите, нито пък паричната и бюджетната си политика, тъй като френските закони имат по-нисък статут от законите на ЕС.

Марин льо Пен обърна внимание и на опасността от финансовия курс на Франция спрямо Атина, като напомни, позицията на партията си, че значителното участие на френски банки във финансирането на дълга на Гърция заплашва с огромни загуби на средства.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
[[ преди 9 години
да вземем пример от съседите. могли взели демократи браво имали дали ;абдали; евала сега при тях скоро и при нас.
12
15
 
7
 
! Отговори
пари преди 9 години
Ципрас, Льо Пен, искате с Путин.Явно не познавате историята.Като беше толкова хубаво, защо не МОЖА да продължи социализма?Или вие ще правите "ДРУГ"- то много се опитаха.. ама не върви..:Албания, Югославия.Искате да експериментирате и вие..А ПАРИ???
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами чудовищната сила на ЕС?И това го има.Ципрас е един ***,ще разори страната ще я докара до просешка тояга!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1992-94-та година и България удари един голям шамар на кредиторите си, като каза, че няма да си плаща дълговете, но не мисля, че повечето българи смятат последвалите събития от 1996-97-*** година като голяма победа!
9
5
 
34
 
! Отговори
ха сега де преди 9 години
Засега гърците още нищо не са направили! Само им се иска да плюскат без да плащат! Само че банките нещо не са съгласни!
8
2
 
18
 
! Отговори
ред преди 9 години
до 4това може да го каже само нещастен шумкарин, свикнал без работа да живее на гърба на труда на хората, ако това са ви ценностите сте по-зле и от кърджалиите едно време
7
9
 
36
 
! Отговори
ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ преди 9 години
върви към разпад, а ТИКВЕНОВИТЕ ГЕРБЕРИ и специалиста ГОРАНОВ искат да ни натикат в ЕВРОЗОНОТА, та да плащаме допълнително за фалита на ГЪРЦИЯ и някои ФРЕНСКИ и ГЕРМАНСКИ БАНКИ
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им имам на гърците "страданията" ! Нека дойде да поживее само една седмица у нас с 300 лева.
5
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква плесница са нанесли на ЕС?Все едно той им е виновен, че живеят 30години на кредит?Доколкото си спомням Гърция искаше заем от ЕС, а не обратното нали? Тогава няма какво да се тръбят разни лозунги и да се очерня ЕС при положение, че сами са си надробили тия л**** гърците.Искат неискат ще плащат, независимо дали ще ползват еврото или не!Ако немогат да се справят, да ни дадат НЕШЕТО си беломорие да го администрираме ние, като са им в тежест жители и друуги социални "индивиди"
4
13
 
48
 
! Отговори
1111111111111 преди 9 години
Шамарите тепърва започват......И не защото хората не са за обединена Европа---а защото им омръзна безумието на Брюксел и сугинажа към САЩ.Омръзна им подмяната на ценности и либералните идиотизми--това е накратко.
3
16
 
42
 
! Отговори
БРАВО НА ГЪРЦИТЕ преди 9 години
Показаха, че не са роби на ГЛОБАЛНИТЕ ОЛИГАРСИ
2
15
 
41
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Да живее Русия!Да живее народа освободител!
1
19
 
46
 
! Отговори
АЗ СЪЩО преди 9 години
се радвам за тази ПЛЕСНИЦА по ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ.ВЪН БЪЛГАРИЯ от ЕС и НАТО!