Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте им противотанкови ракети и гледайте колко руска скраб ще има. *** да се готви да посреща товар 200, после за съда в хага
17
41
 
2
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 9 години
Защо "като", той си е обикновен тиранин възпитан в най-откровени кагебистки "ценности".
16
5
 
61
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.А преди това онзи маймуняк зад океана прати платените си терористи на МЕГДАНЯ в Киев в мирна Украйна, за да се получи всичкото това сега, Хамъндчо умрял.
15
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британският външен министър Филип Хамънд ще се задави от злоба защото има стотина британски наемници сред обсадените около Дебалцево.Отишли на лов за да стрелят по жени и деца но опълченците скоро ще ги пратят във вечните ловни полета...
14
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той. Интересно каква правиха тогава английските войски в Ирак , Либия? А да бе те насаждаха ДЕМОКРАЦИЯ , та затова сега там е демокрацията на Ислямска държава. Либия -държава с 25 хиляди долара доход на глава от населението сега е плацдарм на джихадистите.
13
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са ви доказателствата, че има руски войски в Украйна ? Нещо не ги виждам. Смятайте с какво разполагат руснаците, щом със стотици сателити американците не могат да докажат нищо!
12
44
 
8
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До *** британци------Днес славната Украинска армия освободи света от още 75 ватенки (пробити) край Дебалцево. Слава на Украина !!!
11
2
 
44
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Като са толкоз отворени,тая велика бивша империя създателка на така наречените командоси като цяло,що му го не кажат в очите? :)Тая па тревна площ, ако граничеха по суша с която и да е европейска държава,колко пердах да са яли само могат да гадаят!!!Интересно ми е ако граничеха с Турция какъв акъл щяха да дават тогава и какво ли ще представялва една обща граница м-у двете държави!!!
10
4
 
63
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Първо-руски войски в Хохландия /Украйна/ няма, това официално заяви нач. щаб на Укрите ген. Мужейко, има руски доброволци в частите на опълченците, този ингилизин явно не следи събитията! Второ- явно има много разчорлена фантазия да си мисли, че укрите биха победили руската армия, но добре че все пак го е проумял .. по-добре късно от колкото никога .. немци и французи винаги са били по - умни и с последните си действия го доказаха!
9
3
 
58
 
! Отговори
кокала преди 9 години
До до 3Кое ще скочат японците? С оголеното дупе ли? Аман от форумни геополитически анализатори. Марш на село, *** ***.
8
5
 
49
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Лайте си. Не ми пречите.
7
1
 
33
 
! Отговори
Мирът преди 9 години
Той синее в спокойните атомина незримия въздух край мен.Пърха в звънкия смях на децата нии шепти в мълчаливия ден.Тих, невидим, обгръща ме с тръпкатана уханната моя земя,тъй отдавна забравила стъпкитена смъртта и вкуса на дима.Ах, мирът-благодатният, днешният.Мир-със кървави мъки роден.Мир-за който едва ли се сещаме.С колко много войни е платен.....И трепти на ветреца от ласкатакато смях на дете, като вик,като цвете,поникнало в каскатана отдавна загинал войник... НЕ НА ВОЙНАТА
6
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката Ленин ли е
5
79
 
12
 
! Отговори
Ванга преди 9 години
Володя ще свърши като Саддам / Кадафи. Само дето ние ще трябва да укрепим границата си срещу руски бежанци.
4
14
 
63
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
*** ще го яде, ама догодина. Япония се ослушва и скоро ще скочи върху Курилските острови.--Май ще скочат на Путин на оная работа!
3
80
 
12
 
! Отговори
gty преди 9 години
*** ще го яде, ама догодина. Япония се ослушва и скоро ще скочи върху Курилските острови. Германия ще си върне Кьонигсберг.
2
14
 
90
 
! Отговори
тъпи британци преди 9 години
Тоя британски *** наистина ли е вярвал, че смотаната украинска може да победи Русия. Преди няколко години грузинците повярваща същото и Наакашвили си яде вратовръзката!
1
63
 
11
 
! Отговори
чегевара преди 9 години
напротив,могат.но пасаран за руските фашисти