Конфликтът Русия-Украйна не може да се уреди военно!

Меркел е твърдо против доставки на оръжия на украинската армия
Обновена: 10 фев 2015 11:30 | 10 фев 2015 07:29,
85
Конфликтът Русия-Украйна не може да се уреди военно!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви снощи на обща пресконференция в Отава с канадския премиер Стивън Харпър, че конфликтът между Русия и Украйна не може да бъде уреден с военни средства, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Канцлерът посети Отава часове след като се срещна с президента на САЩ Барак Обама във Вашингтон. Обама обмисля да достави оръжия на правителството в Киев, но още не е взел решение, напомня АП. Ангела Меркел е твърдо против доставки на оръжия на украинската армия.

"Надявам се, че ще успеем да уредим конфликта с дипломатически средства, защото смятам, че той не може да бъде уреден с военни средства", каза Меркел. "Ще видим през следващите няколко дни дали ще има напредък. Това съвсем не е сигурно", продължи тя, имайки предвид френско-германските преговори миналата седмица с президентите на Украйна Петро Порошенко и на Русия Владимир Путин. Ако няма напредък, западните съюзници ще решат какви действия да предприемат, добави тя.

Стивън Харпър заяви, че би искал и руският президент Владимир Путин да прояви същия стремеж към дипломатическо решение. Той се възхити на усилията на Франция и Германия за постигане на мирно решение. "За жалост обаче, г-н Путин отхвърля дипломатическите средства и непрекъснато използва военно насилие", посочи канадският премиер.

Канада няма да изключва нито един от възможните варианти, но ще действа съгласувано със съюзниците си, добави той.

В Канада живеят около 1 милион души от украински произход, отбелязва АП.

На срещата на Г-20 през ноември в Австралия Харпър се отнесе повече от хладно с Путин, който се насочи към него, за да си стиснат ръцете. "Ще стисна ръката Ви, но ще Ви кажа само едно нещо: трябва да се изтеглите от Украйна", заяви тогава канадският премиер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
Az преди 9 години
Очевидно е че конфликтът ще бъде решен точно чрез военни средства. САЩ имат желание и нужда от тази война, а ЕС и украинските им марионетки са само машите за целта.
31
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До *** 51а спомена ли че енергоносителите са 1/2 от тези в БГ на едро. Енергоносители на дребно защото там няма ЕВН и ПРО и изЧЕЗ са на смешни цени. Че всичко що е на рублени разчети е евтино като хляб и водка, всичко на доларови разчети е скъпо като автомобилите. Западни компании строящи големи инфраструктурни проекти за рубли в момента пищят и защо защото САЩ със своите манипулации им убива бизнеса. Градската управа на град ХХ плаща в рубли не в долари - закон на РФ.
30
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До PRAVDA 67Айде сега глупости говорим. Да го кажем в прав текст.1. в РФ след разпада на СССР имаше 4000 танка Т-64 - тези машини се/са свалени от въоръжение и бракувани. От тоз момент могат да се търгуват като скрап. По този начин Путин чистосърдечно може да заяви няма руски танкове в Украйна.2. по същия начин се търгуват и Т-72. Естествено и най-новата модификация Б3. Реално са "Баракувани" за да бъдат "проверени" в бойна обстановка.3. По същия начин няма "Блекуотър" наемници в Украйна...
29
5
 
4
 
! Отговори
PRAVDA преди 9 години
До Той еРУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # НЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ТАНКОВЕ И ГРАНАТОМЕТИ, ВМЕСТО СЪС ЗАПОРОЖЦИ И ТЕНИСРАКЕТИ.
28
1
 
12
 
! Отговори
цезар преди 9 години
......ще ви стисна ръката но ще ви кажа само едно нещо: трябва да се махнете от Украйна. Отговорят на Путин беше: това е не възможно защото нас ни няма там.
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаш да оплюеш руснаците и само руснаците. Аз ти казвам - и западняците не са китка. Това е. Нещата са на едно към едно.
26
0
 
14
 
! Отговори
До 59 преди 9 години
Ти пък много морални ги изкара западняците, бе!Там почти всичко е разведено, алкохол се пие заедно с наркотици!Погледни англичаните и германците на българското черноморие, как пият и се чифтосват като животни!На тротоара в Лондон съм виждал хвърлени, използвани презервативи!!!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Балканите БЯХА български с една миротворна дипломация провеждана от Иван Асен Втори .България губи много битки и територии благодарение на националните си предатели ,които са продажни Българи ,които убиха величествените си царе ,кото разпокъсаха страната и тя стана по-слаба .Какво е било хубаво е да си спомняме ,но с тези политици ние изчезваме като народ дано поне с едни примерени действия запазим сегашните си граници и спасим страната от ВОЙНА.съмнявам се при тази предателска политика
24
5
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Москва не нярва на сълзи, вярва на цифри. Пусни едно търсене в любимия си Яндекс "качества жизни в странах" и виж къде е България и къде е Русия.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега решиха, че са много миролюбиви хамериканците!!!Като разбраха, че Русия е костелив орех!Не могат да победят Русия, в нейната игра!Тя тая игра я играе от векове насам!Кой ли не е пожелал да я завземе и поляци даже, и фини, но нещо не се наблюдава полско или финско робство в Русия или греша?Русите няма да бъдат роби на никого!!!
22
10
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Февруари 2015 - нетна средна заплатаБългария -?332Русия - ?348Цена на живот в Москва сравнена с тази в София 98% ПО-ВИСОКАЖилища и наеми 330% по-високи.***, *** ама няма проблеми с математиката за да види къде е по-добре.
21
0
 
7
 
! Отговори
България над Всичко! преди 9 години
До 47А съм съгласен с мнението на колегата... Ако България имаше войски и въоръжение сега Македония щеше да е отново Българска земя... Димитровград Ниш чак до Белград щеше да бъде Българска Земя.. Поради простата причина че Балканите са БЪЛГАРСКИ!!! НАБИЙТЕ СИ ГО В Т..... КРАТУНИ!!!!
20
1
 
11
 
! Отговори
генералинспектор преди 9 години
Бившият Генералинспектор на бундесвера и Председател на военния съвет на Нато, генерал Харалд Куят, заяви вчера, че ако Русия би искала, тя може да приключи войната във вече бивша Украйна, само за 48 часа.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджата както обикновено е заел своята позиция рано от сутринта, за да заработи обещаните парички. Бас ловя, че нямаш 25 години и не си ходил в казарма. Иначе нямаше постоянно да говориш простотии за война.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТРАНДЖА, а спри се с тези простотии вече, че резилът ти се задълбочава правопропорционално на тъпотата ти!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В Канада живеят около 1 милион души от украински произход" - по голяма глупост отдавна не бях чел. Журналята ги е страх да напишат думата руски. Всички знаем, че такава нация и етонос "украинци" никога не е имало. Те са като македонците.
16
0
 
11
 
! Отговори
До Ганчо: преди 9 години
Гане, ти кога за последно си ходил в Русия? Питам, `щото често ми се налага да пътувам до там по работа и да ти кажа честно НИКОГА досега не ми се е налагало да излизам някъде / да не говорим за Москва и подмосковието /, използвайки "КАМАЗ"-а! Може и да не живее чак толкова добре Русия, ама пък и 90-те прцента, които си написал в малоумния си коментар, нямат нищо общо с действителността. Дори, за огромно съжаление, бих казал, че са по-актуални за милата ни Родина...
15
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
"Конфликтът Русия-Украйна не може се уреди военно!"...Разбира се, че не може... - половин година, че и повече Рашата се мъчи с украинците и не може да се справи, а се дърви на американците...
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе за моженето - може, ама бая украински народ ще измре.
13
12
 
6
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Ами опитай се веднъж да излезеш от Москва без Камаза, ама като нагазиш в кал да кръста, ще ти се изясни как живее 90% от Русия.