Конфликтът Русия-Украйна не може да се уреди военно!

Меркел е твърдо против доставки на оръжия на украинската армия
Обновена: 10 фев 2015 11:30 | 10 фев 2015 07:29,
85
Конфликтът Русия-Украйна не може да се уреди военно!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви снощи на обща пресконференция в Отава с канадския премиер Стивън Харпър, че конфликтът между Русия и Украйна не може да бъде уреден с военни средства, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Канцлерът посети Отава часове след като се срещна с президента на САЩ Барак Обама във Вашингтон. Обама обмисля да достави оръжия на правителството в Киев, но още не е взел решение, напомня АП. Ангела Меркел е твърдо против доставки на оръжия на украинската армия.

"Надявам се, че ще успеем да уредим конфликта с дипломатически средства, защото смятам, че той не може да бъде уреден с военни средства", каза Меркел. "Ще видим през следващите няколко дни дали ще има напредък. Това съвсем не е сигурно", продължи тя, имайки предвид френско-германските преговори миналата седмица с президентите на Украйна Петро Порошенко и на Русия Владимир Путин. Ако няма напредък, западните съюзници ще решат какви действия да предприемат, добави тя.

Стивън Харпър заяви, че би искал и руският президент Владимир Путин да прояви същия стремеж към дипломатическо решение. Той се възхити на усилията на Франция и Германия за постигане на мирно решение. "За жалост обаче, г-н Путин отхвърля дипломатическите средства и непрекъснато използва военно насилие", посочи канадският премиер.

Канада няма да изключва нито един от възможните варианти, но ще действа съгласувано със съюзниците си, добави той.

В Канада живеят около 1 милион души от украински произход, отбелязва АП.

На срещата на Г-20 през ноември в Австралия Харпър се отнесе повече от хладно с Путин, който се насочи към него, за да си стиснат ръцете. "Ще стисна ръката Ви, но ще Ви кажа само едно нещо: трябва да се изтеглите от Украйна", заяви тогава канадският премиер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Меркел получи прозрение какво ще се случи в Европа ако американците осигурят оръжие - пълномащабна война в Европа с тежко оръжие, а защо не и с ракети.По-добре късно отколкото никога.
11
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой трябва да обясни на Путин, че когато си беден и жалък, трябва да слушкаш. Те руснаците сами ще му го обяснят, станаха най-африканската държава заради алчното за чужди земи човече.
10
2
 
6
 
! Отговори
удриииии преди 9 години
Видяхте ли как се отказаха да продават да приватизират ВМЗ Сопот??? СТРАХ ВИ Е ОТ РОССИЯ!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D:-D:-D:-D ☆☆☆☆☆☆
9
7
 
23
 
! Отговори
Гиви преди 9 години
Доставите ли оръжие на киев... Руските Войски ще спрат в Париж за св. Валентин!!!
8
13
 
3
 
! Отговори
хи хи преди 9 години
болшевики влак за маскфа нема ферибот тоже ще се наложи да се спасявате с корита и лигени през шварце зее като любимците на кастро
7
3
 
35
 
! Отговори
Искат Война получаха преди 9 години
Истината е, че тая помия в Украйна я забъркаха уса. ес и нато започнаха да усещат че нещата почват да стават сложни... всеки ден заседания.. Айде сега удри молене нали???? Сега Русия ще анексира половината Украйна... Жалки сте!!! ЗНАМ СТО НАЧИНА ДА ИЗКАРАМ РУСКАТА МЕЧКА ОТ БЪРЛОГАТА И НО НЕ ЗНАМ НИТО ЕДИН ДА Я ВЪРНА ТАМ!!! ОТОФОН БИСМАРК!
6
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 9 години
До даИзкара ли си парите за днес?30 сребърника?
5
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да се справят с русия трябва да се пипа доста брутално защото са варвари
4
4
 
30
 
! Отговори
ами преди 9 години
Има ли страна в която да не се намесиха гнусните Хамериканци?Разруха и смърт сеят навсякъде под заглавието-демокрация!
3
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека Украйна получи каквото трябва за армията си. Нека след това за решението на конфликта да не се залага на военни средства.
2
3
 
30
 
! Отговори
бббббббббббббюююю преди 9 години
Конфликта е Украйна(правителството) срещу гражданите и...............айде факти бе........стига писахте пиеси за американски театър--------цял свят го знае вече.................
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PUTIN SHTE VI POKAGE KOI E PO-SILEN