Срещата в Минск започна

Целта на преговорите: край на кризата в Украйна
Обновена: 11 фев 2015 20:01 | 11 фев 2015 19:53,
181
Срещата в Минск започна
Руският президент Владимир Путин при пристигането му в Минск тази вечер. Снимка: Reuters

Срещата на върха, определена като последен шанс за уреждане на кризата в Украйна, започна тази вечер в Двореца на независимостта в беларуската столица Минск, предадоха световните агенции.

Още по темата
Лидерите на страните от "нормандската четворка" - президентите на Франция Франсоа Оланд, на Русия Владимир Путин и на Украйна Петро Порошенко, и канцлерът на Германия Ангела Меркел - започнаха в "тесен състав" преговорите, към които по-късно ще се присъединят техните съветници, съобщи източник от френската делегация.

Ройтерс предаде, че беларуският президент Александър Лукашенко посрещнал поотделно в двореца Порошенко и Путин.

Украинският президент заявил: "Или ситуацията ще поеме по пътя към намаляване на напрежението и прекратяване на огъня, или ще излезе извън контрол".

Лукашенко поднесъл букет цветя на г-жа Меркел, която посрещнал заедно с Франсоа Оланд, допълва Ройтерс.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в понеделник, че преговорите в Минск са едни от последните шансове да бъде обявено безусловно прекратяване на огъня и да бъде изтеглена тежката артилерия. Днес Порошенко бе категоричен, че, ако преговорите се провалят Киев е готов да обяви военно положение в страната.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
3
 
! Отговори
А Цонков - БГ преди 9 години
До варненец 65Бе кво правите там в Малката Москва/Варна...? Днес некакви *** са протестирали при вас с/у НАТО и са веели флага на Големата Бензиностанция.Опичайте си ума !
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте! Започва пресконференцията.
39
3
 
12
 
! Отговори
варненец преди 9 години
Порошенко е напуснал срещата !
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55.Днес пак има застреляни в Сащ.И те намаляват всяка година с 2 милиона.60% там са психопати ......
37
1
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Къде си чул ,че Путин заплашва с ядрена война?.
36
9
 
3
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До ,--47 СВОБОДА ЗА СИБИРСКИ СЪЮЗ. Русия е 140 милиона и всяка година намалява с 1 милион.освен това 60% са алкохолици. Познавам я много добре. Бил съм там много пъти.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25.Това,че жена ти Вова си има любовник не е по темата.Това си е твой проблем.
34
1
 
4
 
! Отговори
до zeus 46 преди 9 години
Аааа издадохте се че вие сте го повредили..няма да се веселете 3 дена,защото ЦЦ ще го замести/не дай си Боже ако стане нещо със самолета.
33
9
 
8
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До !--40;*** избива комплекси. В 21 век да се говори и заплашвас ядрена война е престъпление.Путин по нищо не се различава от Сталин. 165 см.
32
5
 
3
 
! Отговори
, преди 9 години
СВОБОДА ЗА НОВОРУСИЯ -това е което е необходимо,но демокрацията,колкото и да беше малка под Янукович,който се съгласи на преговори и постове за опозицията,но искаше мир с Русия затова бе свален с преврат,е вече минало СВЪРШЕНО за Украинския народ под железен терористичен Киевски юмрук на антихристи.
31
1
 
12
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--37; Те сегашните КАПИТАЛИСТИ произлязоха от БКП, която беше уж против богатите. Всички преди бяха въшкари.
30
5
 
4
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До 456--32; Това което беше построено по време на комунизма го построиха хората ,които ЦАР БОРИС СЪЗДАДЕ. СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ МЕНТЕТАТА на Т. Живков.
29
0
 
19
 
! Отговори
! преди 9 години
На фона на идващата ядрена война,винаги е забавно да се вижда плиткоумието на безсилните лъжци и врагове на истината,които вземат ръстта на един човек-Путин в случая за подигравка.Разбира се такива хора са елементарни,талаш по форумите за разпалване на омраза и лъжи сред хората.Аз виждам един духовен гигант на сбирката,който е човекът защитаващ интересите на НАЦИЯТА СИ ПЪРВО НО ЧРЕЗ ЧЕСТНИ МЕТОДИ,затова истнските дребни тролчета по форумите и на високи места го мразят,лъжата и честността са несъвместими.
28
1
 
13
 
! Отговори
Ли преди 9 години
Сега понеже руснаците ги нагънаха ,се поуплашиха и искат мир. И когато се изтеглят руснаците ,онез ще ги въоръжат ,ще се наместят, нато и там други те слуги .
27
5
 
2
 
! Отговори
456 преди 9 години
До до 18 РадостинаРадостина майка явно си има!*** теб май куч*ка те е раждала!
26
5
 
5
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--24;По време на комунизма беше забранено да се съкращават членове на БКП. Всичките *** се намърдаха там Института ни беше 330 човека а работата можеше да се върши от 250.Нямало безработица. Каква безработица имаше само! Размахваха куфарчетата и 2 черти на кръст не удряха.***.
25
24
 
5
 
! Отговори
така е преди 9 години
Путинчо е престъпник, нагъл, лицемерен, долен, мръсен, фашизоиден, престъпник !
24
0
 
6
 
! Отговори
456 преди 9 години
До ДълесТо пък сега едни кадърни ни управляват!!то само мозък бе!! Ама в тиквите!!А ти си направо гений,даже можеш да пишеш:))))))
23
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен16"Гледам на живо. Путин на висок удобен стол, а Ангела и Франсоа на ниско, плоско диванче""Логично. Джудже е, нали трябва да виждат с кого говорят.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Путин , като луда крава телето ги смачкай