Срещата в Минск започна

Целта на преговорите: край на кризата в Украйна
Обновена: 11 фев 2015 20:01 | 11 фев 2015 19:53,
181
Срещата в Минск започна
Руският президент Владимир Путин при пристигането му в Минск тази вечер. Снимка: Reuters

Срещата на върха, определена като последен шанс за уреждане на кризата в Украйна, започна тази вечер в Двореца на независимостта в беларуската столица Минск, предадоха световните агенции.

Още по темата
Лидерите на страните от "нормандската четворка" - президентите на Франция Франсоа Оланд, на Русия Владимир Путин и на Украйна Петро Порошенко, и канцлерът на Германия Ангела Меркел - започнаха в "тесен състав" преговорите, към които по-късно ще се присъединят техните съветници, съобщи източник от френската делегация.

Ройтерс предаде, че беларуският президент Александър Лукашенко посрещнал поотделно в двореца Порошенко и Путин.

Украинският президент заявил: "Или ситуацията ще поеме по пътя към намаляване на напрежението и прекратяване на огъня, или ще излезе извън контрол".

Лукашенко поднесъл букет цветя на г-жа Меркел, която посрещнал заедно с Франсоа Оланд, допълва Ройтерс.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в понеделник, че преговорите в Минск са едни от последните шансове да бъде обявено безусловно прекратяване на огъня и да бъде изтеглена тежката артилерия. Днес Порошенко бе категоричен, че, ако преговорите се провалят Киев е готов да обяви военно положение в страната.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Ако това ставаше на ГРАНИЦАТА НА Т.НАР.ИЗРАЕЛ ПИТАМ АЗ,КОЙТО КРИЕ НЯКОЛКОСТОТИН ЯДРЕНИ БОМБИ И Е ЗАЩИТЕН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СИ ТЕРОРИЗЪМ НО ВОДИ ВОЙНА ЧРЕЗ ДРУГИТЕ ПРОДАЖНИЦИ НА НАЦИИТЕ СИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ СИ НА ТЕРОР И ОКУПАЦИЯ!
20
15
 
3
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Радостина--18; Никой не те е упълномощил да говориш от чуждо име. 65% са за ЧЛЕНСТВОТО ни в НАТО, а само 33% са против. 2% нямат мнение.--Референдума във вторник.
19
12
 
3
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Тихо,да не събудим--12;Като минем към Евразия рязко ще ни се подобри живота.КЕФ. Какъвто строй да дойде мързеливите и некадърните няма живот. Беше при комунизма ама свърши ямата. Баш крадците от БКП не ви оставиха нищо.
18
0
 
27
 
! Отговори
Съвпадение преди 9 години
Шопарът-олигарх Прасе (посочен от Форбс като притежател на 1 милиард и 350 милиона долара) е украински олигарх, обкръжен от хунта от олигарси корупционисти и продажници.Гледайте това прасе! То е същото като нашите прасета и единосъщно с тях. Нашите прасета, слуги на чужди интереси не биха се поколебали да ни хвърлят във война по същия безумен начин, по който Олигархът -*** направи това с хората в Украйна.
17
0
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Порошенко знае,че дните са му преброени като президент,ако има мир с Русия.Както е цитирана еврейска активистка от Майдан"Ние те наблюдаваме.Ако ни предадете отново няма да останем мълчаливи"..forward/articles/198758/ukraine-presidential-frontrunner-petro-poroshenko/?p=all.Дали затова човека не изглежда все пиян,Елцина на Украйна..?
16
11
 
32
 
! Отговори
Радостина преди 9 години
РУСИЯ НАША МАЙКО С ТЕБ СМЕ!!!! ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ ТЕ Е ЗАБРАВИЛ И ТЕ ОБИЧА!!!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименkyde davat na jivo po koia programa?
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам на живо. Путин на висок удобен стол, а Ангела и Франсоа на ниско, плоско диванче.
13
28
 
3
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--7;Не мир ще настъпи когато русия се разпарчетоса и стане нормална държава. Той СИБИРСКИ СЪЮЗ скоро ще се отцепи от Русия. Нали сте за отцепване. Това което Русия сама си направи никой не може да и го направи.Да живее САЩ Тя има най голям принос за сриването на комунизЪма.
12
0
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
Исторически момент дами и господа:https://youtube/watch?v=I-ZeuTLrQUs.
11
0
 
7
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Номер седем и други хора са го казвали това!!!
10
2
 
18
 
! Отговори
Тихо,да не събудим преди 9 години
българите!А за извънредното заседание тази вечер в Брюксел на министрите на финансите на страните от Еврогрупата,където ще се обсъжда дали да бъде продължена, или прекратена програмата за оказване на международна финансова помощ на Гърция НИЩО НЕ ПИШЕТЕ. Цяла Европа в момента ври,всички международни агенции имат на първа страница това събитие. В момента на пл.Синтагма,както и в доста градове в цяла Гърция,а и в много градове в Европа са се събрали хиляди,които искат един по-добър живот в Европа
9
0
 
21
 
! Отговори
Прилика голяма има преди 9 години
Прасето Прасенко не ви ли прилича на нашето прасе Делян Пеевски?
8
1
 
15
 
! Отговори
1984" войната е преди 9 години
Обстановката зловещо напомня навечерието на втората световна война.На антихриста и сатанисткия култ решен на световно правителство под антихриста бе нанесен почти смъртоносен удар,когато бяха забранение тайните общества и "тайните"религииi и бе отхвърлена Ротшилдовата система за контрол.Кой е на страната на антихриста,кой не е...ИЗМАМАТА И ЛЪЖАТА са запазената му марка,по това ще се познае.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6000 украински войници и около 2000 наемници се варят на бавен огън в Дебалцево.
6
1
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
А какви искаш лачени Евроатлантически ли ?
5
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да се разберат и да се прекрати тази ужасна братоубийствена война, която американците започнаха!
4
3
 
30
 
! Отговори
Слава на опълченците преди 9 години
Че поршенко отдавна обяви военно положение. Има закон даващ право на командирите да разсрелват войниците за проява на страх и забрана на мъжете подлежащи на мобилизация да напускат страната.*** си ти Парасенко, червей долен, почерни страната си за един милиард и половина рушвет от САЩ.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко каза... А какво каза Путин ?
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам на живо.