Донецките сепаратисти са започнали да изтеглят тежката си артилерия

Това съобщи техен военен говорител
18 фев 2015 12:01, Елка Василева
33
Донецките сепаратисти са започнали да изтеглят тежката си артилерия
Снимка: архив, Reuters

Бойците на Донецката народна република в Източна Украйна започнаха да изтеглят тежката си артилерия от линията на разграничаване с украинските войски. Това съобщи военният говорител на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Пет самоходни артилерийски установки калибър 152 милиметра се изтеглят от района на Еленовка в местата на постоянно разполагане", каза той.

По-рано Басурин заяви, че сепаратисткото командване има намерение по собствена инициатива да започне изтегляне на артилерията от спокойните "отсечки" от разграничителната линия.

Изтеглянето на тежките оръжия от разделителната линия между войските на Киев и на отцепниците е част от договореностите, постигнати в Минск на 12 февруари и предвиждащи спиране на огъня в Донбас от 15 февруари. Договорено е също създаване на зона за сигурност, изплащане на пенсии за местните жители от Киев, конституционна реформа в Украйна "с оглед спецификата на някои райони от Донецка и Луганска област" и т. н.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Einstein преди 9 години
Този свят мърви бавно но сигурно към 3 световна ... вероятно последна.Преди много години Запада е създал Ленин и СССР сега ще жъне резултатите.Тъжно но факт ...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А украинските фашисти *аха ли се вече?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Написвам коментара за *** Василева - известна със своя сепаратизъм в махалата, винаги отделяща се, винаги със собствено мнение. Аджеба, ти сега ще ми пишеш за сепаратизъм, явно към заплатката са ти прибавили някой лев премия. Айде, айде не се увъртай. Така си е. Човек, кото се бори за земята си - не е сепаратист, а патриот.Така щяха да викахат и на българите в Османската империя. Заключение: *** - сепаратистката.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тия НАТО кой са?! 20 държави като наща.Треперят им гащите на Руснаците.
16
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 9 години
Ти или си *** или слабоумен!!?? Ако срещу тях се стреля с ядрено оръжие те няма ли да отговорят? И твоя сащ да не им е комшия или ще пренесе всичките си военни и техника в европа !
15
4
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До :-)----------------Според военни анализатори--Русия може да издържи в една евентуална война срещу САЩ---ако е конвеционална--2 седмици ; ако е ядрена --2 дена.Допълват,че руските подводници въобще нямат да могат и да изплуват.Чудя се колко време може да издържи ако воюва с НАТО ?
14
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Изтеглят се ама повдигат и въпроса за конституционна реформа, т.е. изтеглят се от военното поле и настъпват в политическото.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ген.ХуркуГенерале, генерале...тц, тц, тц. Да те съжали човека, но пък поне забавен си.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоу-у-у,това са патриоти,а не сепаратисти !
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17Преди да пишеш небивалици, поне провери в нета. Не говоря за бибилиотека или архив, то там не е за твой акъл.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Бандеровците им ги подариха с десетки миналата есен - не следиш ли конфликта отначало?(опълченците си ги ремонтираха по нова година)
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шутин и в Авганистан голям го вадеше, ама се прибра по терлицис увиснала......!В тази война е виновен за убийството на десетки хиляди!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ген.ХуркуКраварите закриват провалилия се проект "Бандеровска Украйна".не знам за кого е срама?Русия още отначало декларира: НАТО няма как да си направи база на Крим!НАТО няма как да разположи войски по границата и' - в Украйна!Украйна ако го кара така ще е ФЕДЕРАТИВНА република!Я да видим какво се случи дотук?3:0
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно как мирните проруски главорези се сдобиха с тежка артилерия и бронирани машини, като в Русия човек нож не може да си купи без разрешение, каму ли танк?
6
3
 
14
 
! Отговори
Standartenfuhrer преди 9 години
Генерале Хурку, *** си като *** ! Не те зная на колко си години и имаш ли представа какво е ставало в Афганистан. Там руснаците воюваха с целият блок НАТО, начело с краварите и цялата гнусна ислямска *** ! Сами срещу целия свят ! Война водена 10 години ! Такова нещо могат само руснаците ! И не е имало * и циврещи руски военни! Имаше * моряци от кораба "Доналд Кук", оцапали гащите само от няколко имитиращи нападение нальота на руски самолет! След това - масово напускане на флота
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"власти ДНР намерены передавать сдавшихся силовиков их семьям."Ще връщат при поискване :)Добре измислено!
4
2
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Еми те опълченците отдавна чакат американската помощ--нали урките когато бягат,оставят оръжието си и свалят гащите...Танковете са трофейни,на някои от тях даже се виждат ремонтите-заварките--които са правени от опълченците и знаците на укр.армия......
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерале Хурку, твоите хора ще ядат хурката било с американско оръжие и инструктори или без тях ! Вервай ми !
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските марионетки в Киев изпратиха армията да воюва против онези, които самите украинци наричат "Москали", искайки да ги изтребят, както американците изтребваха индианци. И защо Путин да не защити единокръвните си от изтребление?!? Друг въпрос е, че войната на руснаци, против руснаци е желана още от Бисмарк, и че тази стратегия на западния свят не е измислена сега, а е на около 200г.
1
20
 
27
 
! Отговори
*** преди 9 години
опълченци с танкове :D сигурно селския шлосер ги е направил, не е намеса от путин :D