Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие

Това съобщи лидерът им Игор Плотницки
Обновена: 17 фев 2015 14:04 | 17 фев 2015 14:04, Елка Василева
68
Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие
Снимка: БТА

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницки заяви, че силите му спазват споразумението за изтегляне на тежкото въоръжение от фронтовата линия в Източна Украйна, предаде ТАСС.

"Снощи бях на фронтовата линия и нашите танкове и артилерия се изтеглят. Всъщност започнахме да изпълняваме ангажиментите си още снощи", каза Плотницки и подчерта, че очаква и украинските сили да направят същото.

Ако властите в Киев не изпълнят Минските споразумения, отговорността за това ще е на президента Петро Порошенко, заяви Плотницки.

Още по темата

"Порошенко и останалите президенти (руският президент Владимир Путин, френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел) ни гарантираха изпълняването на Минските договорености. Затова ако то не се изпълни, отговорността за това няма да е на Луганската народна република, нито на Донецката народна република, а на Украйна, в частност на Пьотър Алексеевич (Порошенко)", отбеляза лидерът на сепаратистите в ЛНР.

Властите на ЛНР са готови да извършат размяна на пленници с властите в Киев по формулата "всички за всички" в съответствие с постигнатите в Минск договорености, заяви Плотницки. Той подчерта, че сепаратистите от ЛНР държат пленниците си в цивилизовани условия.

Плотницки разказа, че при вчерашното си посещение на фронтовата линия е попаднал под обстрел от украинските сили. "Както знаете, Зоринск вчера бе обстрелван, има ранени и убити. И други райони бяха обстрелвани. Вчера и аз попаднах под обстрел", каза Плотницки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Димитре, като си толкова отчаян, ти хващай влак бе! Как така искаш от мнозинството то да се махнело? Като не ти харесва фактът, че България в голямата си част е русофилска страна, разкарай се в някоя русофобска!...Такива дал бог - кеф ти Латвия, Литва, Естония, кеф ти Америка, кеф ти коя да е държава от Западна Европа. Какво стоиш тук и се мъчиш сред нас? ;)
43
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Браво бе, обаче внимавайте докато се изтегляте! Защото там нейде явно има и някакви извънземни! Вчера са атакували и превзели Дебалцево! Тъй че бъдете нащрек!Абе льольо, кого заблуждаваш, целия свят ви вижда простотиите!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А укрофашистите изтеглят ли оръжието?
41
1
 
11
 
! Отговори
Дебалцево е паднало преди 9 години
Току що и хунтата в Куев призна, че Дебалцево е паднало в ръцете на армиите на ДНР и на ЛНР. Не, защото опълченците са много силни, а защото Педро Пороченко изостави армията си на произвола на съдбата.
40
1
 
16
 
! Отговори
нови танкове преди 9 години
Армията на ДНР и армията на ЛНР срочно молят Педро Пороченко да изпрати нови танкове в Дебалцево, за да могат опълченците да подновят старите си танкове с нови.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 44 от славянинОт толкоз шмъркане май ти се е отворило третото око и виждаш паралелните реалности вече.
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А укрофашистите изтеглят ли оръжието си?
37
2
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
До ИнтересноПредполагам източниците ти са руски. Ако държах или бях абсолютно сигурен в своята позиция щях да посоча източници на противната страна. Но, тъй като не е нито едното нито другото предпочитам по възможност независими източници. Например от международни наблюдатели, но такова развитие на нещата не беше допуснато. Затова за мен въпроса остава открит. За съжаление вероятно никога няма да разбера/ем истината. Но така е на война истината винаги е първата жертва.
36
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Кремъл изтегли "хуманитарната помощ" за терористите войната ще свърши за 24 часа.
35
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 9 години
До СуворовСуворов, измии си очите... Пии една студена вода, до тоалетна и си лягай! И без това спиш !!!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАз викам да наложат санкции на Уве Бол, белким спре да прави "филми"...
33
22
 
13
 
! Отговори
Суворов преди 9 години
Значи така, изтегляме тежкото въоръжение! Опълченци били! Комунисти знаете ли какво означава опълченска армия??? Опълченците са мобилизирани или доброволци над 55 годишна възраст, а като гледам такива старци няма. Руския първи канал постоянно говори за това, че в Украйна се бият опълченци. Там срещу Украйна се бият руски наемници от Русия, Средна Азия и Кавказ срещу заплащане. А танковете и оръдията от къде са???
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е ден за гавра с ЕС. Русия обяви, че ще наложи реципрочни санкции на ЕС след последните, но според зам-мин. на културата на РФ, в Европа "няма артисти от ранга на Кобзон, на които да наложим санкции"...хахахаха....
31
0
 
1
 
! Отговори
до капо преди 9 години
По малко you tube мишок ,а тия двамата са ясни , единия примиер другия министър с такъв потенциал
30
4
 
11
 
! Отговори
до 12 от 11 преди 9 години
Никой никога не е отричал, че има руснаци воюващи на страната на Донбас. А за танковете, в Украйна има толкова много оръжие, че могат да воюват с години, без да има нужда от помощ отвън. Руснаците са спокойни точно защото няма редовна армия там. Включете логика малко.
29
4
 
5
 
! Отговори
до капо преди 9 години
Ти в Дебалцево ли си овчар ?Какво ми актуализираш ифото от пропагандата,*** сте като бункери !
28
17
 
10
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Изтеглят се от другите фронтови линии и се насочват в Дебалцево, за да нанесат мощен и съкрушителен удар на украинската армия там. Подли руски ***.
27
10
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
До до ИнтересноОтново се убеждавам, че явно имаш повече информация. Защото аз не знам за никакво преследване на рускоговорящи. И доколкото знам веднага след свалянето на Янукович бяха обявени нови избори, т.е. руснаците щяха да имат пак свои представители във властта.
26
8
 
20
 
! Отговори
капо преди 9 години
Дебалцево е вече под контрола на опълченците, продължава зачистката! Нови 120 укри са се предали в плен!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те го истеглят в посока Киев:))) Все пак не се опоменава в коя посока от разделителната линия да се изтегля тежкото оръжие!