Шотландия се отцепи, но в интернет

Правителството вече ползва домейна ".scot"
19 фев 2015 08:25, Александър Попов
18
Шотландия се отцепи, но в интернет
Снимка: Reuters, архив

След като не успя да постигне отделяне от Великобритания на референдума през септември миналата година, шотландското правителство изпълни тази своя цел поне в интернет. То смени името на своя домейн от "gov.uk" на "gov.scot", предаде Франс прес.

Пет месеца след неуспеха на референдума, уебсайтът на правителството на полуавтономния район вече е достъпен на адрес "www.gov.scot". Досегашният адрес, "www.scotland.gov.uk", все пак също остава активен засега.

"Използването на домейна ".scot" ни обединява с шотландската общност по света, която избра да изрази така идентичността и родството си", каза шотландският заместник-първи министър Джон Суини.

Домейнът ".scot", за който дълго настояваше бившият първи министър Алекс Салмънд, радетел за независимост, беше въведен през септември 2014 г. Според правителството той вече се ползва от повече от 8000 компании и организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: шотландияинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То така се почва!!!!!!Хората непрекъснато искат промяна без значение дали е за добро или за лоша :DТъй, че щом се е почнал процеса е само въпрос на време да се осъществи!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей комунистите в 21 век сме хората махат граници и правят общти пазари , вие пак огради в чугунените глави, червени крадливи *** и то само няколко милионера от ДС библиотекари да крадат
9
3
 
6
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Анонимен По света има демократи разбира се, но Вие не сте от тях. Вие сте пребоядисани комунисти, деца на активни борци и партийни членове. Точно вие, децата на комунистическия елит бяхте първите, които хукнаха да учат на запад, а тези които нямаха пари зубреха в езикови гимназии с надеждата да хукнат и те някой ден натам. И това защото рахатлъка ви се разтури, щото трябва да поработите и а за пари и фес слагате. Сигурен съм че си пазите партийния билет като мил спомен, другарю "демократ".
8
5
 
2
 
! Отговори
25г. преди 9 години
12Мне, няма, вие сте 10 000 помака, че да се делите :D
7
10
 
3
 
! Отговори
МюМюН преди 9 години
Бравоооооо!Има надежда и за нас значи!Кърджа Али свободен!
6
4
 
8
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Анонимен 9 Другарю демократ, Украйна се е отделила преди повече от 20 години. Да не би случайно да сте ги проспали ? Сега иде ред за отделяне на руснаците от Украйна, оказали се там по волята на комунистите. Да, точно същите комунисти, които вие плюете, защото други аргументи нямате и се криете зад това клише. И след като комунистите са разрешили на Украйна мирно да се отдели, днес вие "демократите" твърдите че руснаците там нямат същото право. Това вашето е двоен аршин, другарю демократ !
5
6
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Имаше големи манипулации преди този референдум - всички медии и банки плашеха шотландците колко зле ще стане, ако се отделят. И пак за малко не успяха.
4
9
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
... отцепила се ама интернета си е още цялПоздрави от сидни ав$тралия :))
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ingiliza e nay golemiq okopator na sveta dori te potpalvat izraelo palestinskata voyna
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде следващият път наистина ! Шотландците нямат нищо общо с умрелите в кожата си англичани, те са весели и дружелюбни хора. А Шотландия е с дива и много красива природа !
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще..ще и това ще стане