Украйна с молба към ООН и ЕС за миротворческа мисия

Така могат да спрат нарушенията на примирието
Обновена: 19 фев 2015 08:20 | 19 фев 2015 07:19,
60
Украйна с молба към ООН и ЕС за миротворческа мисия
Снимка: Архив Reuters

Съветът за национална сигурност и отбрана /СНСО/ на Украйна даде одобрението си да се отправи молба към ООН и Европейския съюз за разполагане на миротворчески контингент в зоната на конфликта в Донбас. Това заяви днес на пресконференция секретарят на СНСО Олександър Турчинов, цитиран от ТАСС.

"Бе прието решение за отправяне на молба към ООН и ЕС за разполагане в Украйна на операция за поддържане на мира /и/ сигурността", посочва той, цитиран от вестник "Украинская правда".

По думите му миротворческият контингент трябва се разположи не само по демаркационната линия в зоната на конфликта, но и по протежение на неконтролираната от властта част от границата с Руската федерация.

Турчинов подчерта, че министерството на външните работи на Украйна вече е подготвило съответната молба и изрази надежда, че Върховната рада ще я подкрепи. Той посочи също, че разполагането на миротворците ще позволи да се фиксират и локализират нарушенията на спирането на огъня.

Вчера при откриването на заседанието на СНСО президентът на Украйна Петро Порошенко предложи на съвета да разгледа въпроса за разгръщане в страната на миротворческа мисия. Той отбеляза също, че по време на Минските преговори предварително е обсъдил тази тема с президента на Франция, канцлера на Германия и президента на Руската федерация, припомня ТАСС.

Турчинов съобщи, че СНСО е приел на заседанието си и предложението на президента Порошенко за изменение на закона за военното положение. Секретарят отбеляза, че сегашният закон е приет преди много години и се нуждае от промени.

По думите на Турчинов е бил утвърден и план за провеждане на многонационални военни учения през 2015 г. Той уточни, че се планира в тях да участват "страните от НАТО и стратегически партньори на Украйна".

Изменението на закона за военното положение и разглеждането на въпроса за провеждане на многонационални военни учения в Украйна също бяха предложения на Порошенко, които той направи в началото на заседанието на СНСО.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така наречените сепаратисти, както е тръгнало скоро ще влезнат в Киев! И тогава не само, че ще има Новорусия, ами може да няма въобще такова понятие Украйна
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега се молят за миротворци. Еми, да, тoва не е Майдана, да стреляш тайно, по полицайчетата и протестиращите едновременно. Такъв бой ще ядат сега
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако руснаците деградират до ниво на средностатистически американо-европеец - загубени са."Ти май си ученик още? В кой клас си?Някой ден ще порастнеш, ще походиш по света, ще се срещнеш и с европейци и с руснаци. Сам ще направиш разликата. А до тогава, препоръчвам да четеш много учебници и да изкарваш много 6-тици.
42
14
 
10
 
! Отговори
сд преди 9 години
Опълченците хванали в капан 8 хилядна Украинска войска,бах тия опълченци рамбовци всичките,така става то опълченци това си е Руската армия а помислете малко без тежко въоръжение може ли да стане нещо подобно
41
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Толкова ли е трудно да се разбере, че на Русия се опитват да направят това, което направиха на нас с Македония."ХАХАХА!!! Трябваше да кажеш "това, което Русия направи на нас с Македония", тогава вече щеше да е ПОЧТИ правилно казано. А защо почти? - Защото украинците са отделен народ и не принадлежат на скапаната Русия, за разлика от македонците (известни още като Куберови българи).
40
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
грешен минус, извинявай.
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетете в Гугъл за "Западна Украйна една неудобна история".. пък и в други статии си го пише. *** на ***. Омешали са се поляци, украинци, литовци, унгарци, евреи и са се трепали помежду си. Между другото най-много евреи са избити от тази част на Европа с активната помощ на украинците. Даже германците били потресени от тяхната жестокост.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия украинци ще вкарат европа във война с русия. Не знам.. Европа е обречена на разпад. Напълни се с ***. И българите не ставаме.. В нашата мафиотска държава кражбата е приоритет. В украйна обаче е още по-зле. Ние малко се европеизирахме. Онези са още диви престъпници.Англия издъхна, франция на половина. Германците и те ще вдигнат ръце скоро и ЕС ще се разпадне. Може пък тогава да дойде мечтания new world order на американците и целия свят ще стане роби на евреите и банковата система
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова ли е трудно да се разбере, че на Русия се опитват да направят това, което направиха на нас с Македония. Понеже Украйна за Русия е каквото Македония за България. Само, че с Русия ще им е малко по-трудно. Те го сънуват това твърде отдавна, но не е ясно ще се сбъдне ли съня им. Ако руснаците деградират до ниво на средностатистически американо-европеец - загубени са.
36
1
 
15
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Одисей 1 стига писа глупости-ставаш за смя и резил,имай поне малко достойнство.
35
0
 
12
 
! Отговори
sorry преди 9 години
И двете организации са марионетни. Чукайте на друа врата.
34
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво стана ,кой печели ? Украйна ще влезе ще влезе в НАТО и ЕС , а санкциите и изолацията на таваришите ще продължат.Вие какво се радвате, то сега се почва,*** ще им излезе тъпкано тази инвазия.
33
4
 
26
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Веднага ООН да изпрати миротворци от Русия ;) Яйцето, Прасето и Турчето скоро ще висят на Мегдана, обесени от собственият си народ. МВФ вчера поискаха 280 процента скок в цената на газта и 66 процента повишаване на топлото за населението, иначе няма заем. Следваща стъпка е затваряне на АЕЦ или продажбата им за долар на правилните хора.
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само мачкане на фашиските ***.Мачкай мачкай та чак до Киев.Та да види Посиренко,какво е да те бомбандират с фосфорни бомби--мачкай...
31
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34 Русия искаш или не искаш се разпада вече 100 години за този период е загубила над 7 млн км2 и 100 млн население и ако не се промени до края на века може съвсем да се свиеОдисей 1
30
10
 
4
 
! Отговори
Сериозно? преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Така ли каза другаря Путин? А свери ли си информацията с други източници? На такива като теб им викат наивници!
29
0
 
18
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
Между другото, на днешния ден, преди много години, един Човек плати с живота си, за да има свободен и достоен живот за всички нас! Българи, всички сме братя, не го забравяйте! Защото вече ни разделят, а скоро ще ни владеят!
28
1
 
12
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
Че тя Тубата е информация на САЩ и ЦРУ бе --или си забравил?Нали всички обвинения към Русия са от инфо в нета бе....ейййй *** си.....или се правиш на удаоен....
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гласът на ЛвовВярно е, че Русия ще се разпадне чак до Киев и ще стане още по голяма.И Хитлер говореше са пирова победа и накрая пирува,изпи питието и край на житието.И не забравяйте,че въпреки пропагандите,света обича Русия..
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29 Щом като тубата ти е извор на информация си ясенОдисей 1