Нова помощ за Гърция е изключена, заяви премиерът на Словакия

Никой в Европа не желае да даде пари на Атина, категоричен е той
20 фев 2015 08:55,
43
Нова помощ за Гърция е изключена, заяви премиерът на Словакия
Снимка: Reuters, архив

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо изключи вероятността от всякаква допълнителна помощ за Гърция, като изтъкна, че Словакия ще приеме "спокойно" евентуално излизане на Гърция от еврозоната, съобщава гръцкият сайт нюз.ин.

Никой в Европа не желае да даде пари на Гърция, каза словашкият премиер в интервю за "Файненшъл таймс" и допълни, че на него ще му бъде невъзможно да обясни на обществеността, че бедната Словакия трябва да финансира Гърция. Според Роберт Фицо евентуално излизане на Гърция от еврозоната "би било по-малко опасно сега, отколкото преди две, три или четири години".

Словакия като член на еврозоната от 2009 г. бе заплашила през юни 2012 г., че ще поиска Гърция да напусне валутния съюз, ако Атина не прилага програмата за рестрикции в замяна на международната помощ, която получава.

Ако гърците не спазват условията, които се поставят за оздравяване на техните финанси, Словакия ще се присъедини към страните, които ще поискат Гърция да напусне валутния съюз, бе казал тогава Роберт Фицо.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Незнам защо бай Фицо си мисли , че думата баш на Словакия тежи пред някого в ЕС...
22
1
 
6
 
! Отговори
! преди 9 години
Предлагам Гърция (ако настоява!!!) да излезе от ЕС а на тяхно място да приемем братска славянска Украйна ( те хората поне са искрени!).Разбира се, преди това гърците да си платят дълговете до последната драхма, пък после да ходят където искат.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Еврозоната не е проблем излизането. GREXIT-а го проиграха и се оказа, че ще е по-евтино, ако напуснат от това да им се дават безвъзмездно пари. БВП на Гърция е 230 млрд, а на ЕС 12 270 млрд. и не няма да има големи трусове. Не могат да ги накарат, но ако фалират автоматично ще напуснат. И сега се спори колко са верни данните на Гърците, защото се оказа, че при проверките и излетите пари, се оказа, че реалните данни са около 30% по-ниски. Всъщност на бедните им писна да дават. Богатите те...
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГърците ще се изметнат към Русия и пак ще са добре.----да бе също както в Лугандон :)
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да плюете Словакия и нейния министър-председател, замислете се колко от нашите политици се опълчиха на поредното финансиране на Гърция с европейски средства . Защото още на предишния транш тогавашният премиер Ивета Радичова се опита да се противопостави на финансиране, необвързано с реформи и бюджетни икономии, защитавайки страната си, която реално повече от Гърция се нуждае от помощ. Гърците обаче излъгаха убедително и получиха пари.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ защо да няма? То ако конкретна процедура не е предвидена, нещата много лесно ще се решат с гласуване от страните членки. И си е много прав човека, откъде накъде цяла Европа ще влачи Гърция на гърба си? И ние сме зле, ама никой не ни подарява пари, щото видиш ли, нямало да можем да ги върнем. Подобна политика е бомба със закъснител, ами нали като позволят на гърците, утре и Португалия, и Италия и още няколко други ще ревнат, че им е трудно да си плащат заемите!
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гърците пийнаха , хапнаха , сега ще излязат от еврото и пак ще са си добре , това евро докара криза в Южна Европа , каквато не е имало поне 30 години , на ли уж бе по-добро , а какво стана , по-добро но за германците и за някои от свеврните страни
16
5
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 9 години
Ако може някой бълг.журналист да публикува отговора на Агенцията за управление на държавния дълг на Гърция,даден писмено на запитване от народния представител на ДИМАР Мария Янакаки,който е качен на доста гръцки сайтове,за да видим как е разпределено обслужването на държавния дълг за периода 2013-2030г.по вноски.примерГод.2016-вноска-7.075,лихва-6.028Год.2017-вноска-7.480,лихва-6.405Год.2018-вноска-4.672,лихва-6.590..Год.2022-вноска-8.873,лихва-24.489Год.2023-вноска-11.186,лихва-17.551
15
1
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
До ЕЛЛПърво се научи да пишеш грамотно и чак тогава се впускай да коментираш...!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой червен китайски мандарин би и м дал пари, но срещу остров...:)
13
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възмутително, не може див народ като Словакия, да се сравнява с Елинистичната култура, на най-старата държава в Европа.Рано или късно ще отстъпят и ще приемат условията на Гърция, и Меркел и този са прекалено страхливи.
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе като сте толкова ербап и големи що жените ви перат на*ани гръцки ***? И то само половината,
11
5
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Е, нали гърците си избраха единодушно ***, а и размахваха плакати "Долу ЕС"?! Не разбирам защо искат пари от Европа, а не от Русия?!
10
23
 
7
 
! Отговори
ЕЛЛ преди 9 години
Като гледам коментарите, нещо не сте доразбрали! На помяра му е предостатъчно една кучешка колиба, други удобства не му трябват! Това не важи, за хората, те имат други изисквания! Къде сте пръгнали пък вие да лаете, с вашите кучешки претенции? Кучета сте и кучета ще си останете! Робски народ...!!!
9
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ще се изметнат към Русия и пак ще са добре.Руснаците ще ги прилапат и бази ще си направят по островите.
8
18
 
3
 
! Отговори
**** преди 9 години
Нека Гърците да излизат,че да започва да се разпада тази *** клика,съставена от еврочиновници,които изпиват кръвта на малките и по слаби държави,като им налагат разни забрани свързани с икономиката им.
7
16
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
Ех защо не съм грък.Паралел м/у Бг и Гърция .Зад Ципрас-70%от хората.А в БГ???Гърците искат опрощаване на 240млд дълг +20 млд год финансови инжекции.Бг-8 млд заем за изплащане на стари дългове и никакво опрощаване на старите.Гърция-14-15-та пенсия Бг- 20 евро добавка за някои.Г-запазване на доходите ,БГ-някакви доходи-200-300 евро.Безплатно здравеопазване в Г-в БГ-платено.Гърците случиха на политици ,А ние....Някои груг път.
6
16
 
12
 
! Отговори
Браво на гърци! преди 9 години
Българите, които дават на концесия златните си находища за най-мизерните в света 0,7%, пък изобщо да не се обаждат с критики към съседните държави.
5
20
 
7
 
! Отговори
Глупости... преди 9 години
Гърция е като болно дете на Европа и винаги ще бъде подпомагана, дори и за сметката на другите
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са нагли и никак не са бедни !Меркел са спре кранчето вече ! България е на светлинни години от техния стандарт на живот !