Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево

"Шпигел": Порошенко е в крайно незавидно положение
21 фев 2015 17:23,
152
Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са демотивирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна", се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените".

В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артемивск (рус. Артьомовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево.

В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22 украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война", предаде ТАСС.

В статията се цитира публикация на киевския вестник "Новое время", според която главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана. Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: армияукрайнаДебалцеве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
72
 
! Отговори
тотално фиаско преди 9 години
Разгромът на проамериканската армия на вече бивша Украйна в Иловайск, на летището в Донецк и в Дебалцево, е поражение и за Сащ. Защото Цру на Сащ директно ръководеше тези поражения.
17
4
 
59
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Защо не се казва в статията каквО е видял Кристиан *** за впечатленията си от видяното в град Артемивск ? А той е видял една "армия" стреляща из града ,танкове преврътът "гуми" ,влизане в магазини и взимане на алкохол без да плащат ,возят се таксита без да плащата .....защо не се казва ИСТИНАТА ,защо тази свобода на медиите има две лица !?
16
2
 
43
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Първо това не била армията защото всеки командир със цел да няма поражения в личния състав оценявайки обстановката може да се изтеглят да заемат нови позиции. Изглежда тези са сбирщина от деструктивни елементи и нямат поглед в обстановката. Все пак излишни човешки жертви от двете страни. Превърнаха украинците в маша на политическите ястреби. Човечеството трябва да каже ,,НЕ на ВОЙНАТА".
15
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината плахо си проправя път!
14
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13По-скоро ти бъди благодарен на руснаците, че не си с рязана пи.ка и да се казваш Мюмюн сега. А по въпроса за химните руският бие всички. Нашият е наистина голям химн и е на второ място в света. Трети е немският.
13
4
 
69
 
! Отговори
rustam преди 9 години
всичко това го направиха щатите и ес нека и техните майки да плачат един ден за своите синове така както в украйна се избиваха заради мръсните игри на запада и новата украинска власт анатема
12
5
 
74
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Тепърва на този убиец му предстоят много незавидни положения. Просто си го заслужи!!!
11
16
 
26
 
! Отговори
До 9 Запомни Това! преди 9 години
Най-великия химн е Българския Най- великия Народ е Българския Най- великата култура е Българската. после е Руската, Защото, ако не беше България сега щяха да се молят на алаах и да пишат на арабски... Така,че на руски (сторобългарски) За вс Заплачено! Колкото и да го отричате и извъртате! Та чети преди на пишиш глупости.. Защото е СРАМОТА! БЪЛГАРИЯ ДАДЕ ПРАВОСЛАВИЕТО И ЕЗИКА НА Руснаците! Нека да Се знае това Сърбите са същите!
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека някой да даде линк на тази статия и това заглавие, защото в сайта на Шпигел не намирам подобни текстове!
9
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да са мотивирани - служат за пушечно месо на амбициите на янките в братоубийствена война изгодна единствено на Вашингтон. А от другата страна са миньорите, които защитават домовете и семействата си и ще разкъсат със зъби всеки, който им посяга.
8
5
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не пише за бъдещето на Украйна, след военния преврат миналата година. Никой не пише затова, че Украйна и предстоят години беззаконие, икономически колапс и разруха. Не говорите за това, че обещаваното светло бъдеще от САЩ и МВФ няма да се случи. По-скоро Украйна ще бъде разкъсана на парчета, и то преди всичко заради собствените си политици-продажници, които не успяха да намерят баланс на политиките между запада и изтока.
7
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война"Въпросът и отговора са в това изречение.
6
3
 
85
 
! Отговори
Варващина! преди 9 години
Абе На война като на война! Гл. Клип гадна работа (+18) за боя за Дебальцево.. Кво да ви кажа войничета 20-25г. По полето по дворове.. Абе на всякаде тела.. Никой ги не търси никой ги не жали.. а не ми се вярва да са фашисти.. Но така е! Жалко за тия що си отидоха.. Горко на тия що ги жалят.. Както и да е но дано поне приберат телата на тия деца.. Не е християнско да ги оставят вълци и лисици да ги развличат..
5
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако последният пасаж на тази статия е истина, то тогава каква армия е това изобщо? Че то и албанската армия ще я разгроми!!!
4
5
 
68
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 9 години
"УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПРЕТЪРПЯ ПОРАЖЕНИЕ В ДЕБАЛЦЕВО". КОЕ ПО РЕД Е? ХУБАВО Е ДА СЕ УТОЧНИ!
3
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия е демотивирана, защото воюва за тоя що духа. И въпреки всичко те си бяха една държава.
2
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево"Демотивирана за какво, за бой ли? Нали ужким подписаха мирно споразумение в Минск, кой и защо иска да мотивира украинската армия?
1
84
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Нека не забравяме, че при Дебалцево ушанките нарушиха договора за примирие, който лично *** подписа в Минск.