Профилът на типичния джихадист

$100 надница, мобилен телефон и виагра са сред атрибутите на бойците
Обновена: 23 фев 2015 16:49 | 23 фев 2015 16:48, Елка Василева
60
Профилът на типичния джихадист
Снимка: архив, Reuters

100 долара дневна надница, мобилен телефон, кредитна карта, разрешително за отпуск, издадено от висша инстанция, и виагра - това са част от атрибутите на бойците от групировката Ислямска държава, сражаващи се в Ирак и Сирия, пише италианският в. "Република". Вестникът се позовава на източници от европейски служби за борба с тероризма и на източници в Сирия и Ирак.

Средната дневна заплата на джихадист на ИД е 100 долара. В редиците на групировката се сражават 30 000 бойци, по последни данни на ЦРУ към края на 2014 г. Три милиона долара на ден излиза издръжката на тази армия. На година това прави 1 милиард долара. Групировката се финансира от контролираните от нея петролни находища, с откупи, трафик на дрога и на плячкосани произведения на изкуството.

Силите на ИД са разделени на две - в Ирак и в Сирия. Респективно те се контролират от Абу Муслим ат Туркмани и от Абу Али Аламбари.

Джихадистите на ИД се оценяват по пет критерия. Първият е ролята, която изпълняват в редиците на ИД, вторият - предаността към ИД, третият - стажът, четвъртият – постиженията на бойното поле, петият - получените рани.

Най-високата оценка се получава при 6-месечни непрекъснати участия в бойни операции. За бонус се смята, ако джихадистът е особено млад, под 20 години. Ако джихадистът е чужденец и се ожени за мюсюлманка от териториите на халифата, той получава още бонус точки.

ИД има специална служба за издаване на разрешителни за почивни дни. Върху тези документи се поставя специален печат на ИД. Разрешителните за отпуск се получават, след като джихадистът вече се е показал предан на каузата. Това означава, че е изпълнил нормата за участие в сражения и операции - бил е ангажиран по 16 часа дневно 7 дни в седмицата 6 месеца без прекъсване. Онези, които дезертират и бъдат заловени, се наказват сурово, понякога дори със смърт.

Виаграта пък е необходима на джихадистите, за да се показват на ниво по време на масовите изнасилвания. Жените от превзетите градове и села са изнасилвани масово от бойците на групировката, което се смята за знак, че тя е преминала през тази територия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
Платена реклама преди 9 години
Отгоре трябва да сложите че това е платена реклама на ИД!Само от любопитство каква точно ви е комисионната!
22
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
И накрая като стигнем до виаграта вече става като,че ли едни повторение от минали сценарии,нали така...Кадафи "давал"виагра на войниците си да изнасилвали,дъщерята на Кувейтския посланик пък лъга през крокодилски сълзи и сополи,че иракските войници вадели бебета от инкубатури и ги хвърляли на пода,ако се върнем ощееее назад ще стигнем лампи от човешка кожа.Да това са терористи наемници и престъпници,но някои сцанаристи са същите.
21
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
Сирийският лидер нарича на въздушните сили на израел(israelnationalnews/News/News.aspx/190480#.VOtKJfnF_sw) "въздушните сили на алкайда"
20
0
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
А мобилния телефон дето ползват през Кой Телеком е ?????
19
1
 
1
 
! Отговори
. преди 9 години
По кое се определят критериите за тези контролирани джихадисти=наемни терористи за разпадане на Средния изток с измама(и заплаха към тези,които се надяват да запазят неутралитет,което е "грях" за луциферианизма).Враговете са им първо Сирия и Иран,после Русия и т.н.никога израел,напротив,когато бяха притиснати от Сирийската армия,то веднага По кое се определят критериите за тези контролирани джихадисти=наемни терористи за разпадане на Средния изток с измама(и заплаха към тези,които се надяват да запазят неутралитет,което е "грях" за луциферианизма).Враговете са им първо Сирия и Иран,после Русия
18
7
 
6
 
! Отговори
aith преди 9 години
Къде се подават документи за постъпване на работа в ИД ? Аз в милата татковина за 10 часов работен ден едва ли взимам и 10 % от надницата на джихадист, да не говорим за останалите "привилегии" .
17
1
 
5
 
! Отговори
' преди 9 години
Подготвя се почвата за нападение над суверенна Сирия,която води най-голямата в историята война срещу тероризма.Медиите мълчат за нарушаване на целостта и като турски въоръжени части са навлезли в пространството и,а неколкократното терористично бомбардиране на същата не успя да даде ответ за да се включат големите.Ето САНА дава конкратно инфо по градове, с имена за действията срещу терористи на алнусра и тем подобни,в медиите...мълчание,т.е.което ни се казва е една тотална измама.
16
1
 
4
 
! Отговори
! преди 9 години
Това показва,че са изкуствено създадени,троянския кон за балканизиране на Средния изток с измама.Никога не се споменава за победите на Сирийската армия срещу терористи от 80+държави,но подсъзнанието се обработва с ежедневни факти за тези терористи срещу мюсулманския свят ИРАН Е ГЛАВНИЯ ИМ ВРАГ,ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.Русия също,но никога израел,чийто режим е окупирал арабски земи и сее терор и смърт.
15
16
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 9 години
А защо се мълчи за Възродителният процес? Само правоверните мюсюлмани набеждават за всичко. Кога виновните ще ги видим осъдени и обесени?
14
10
 
10
 
! Отговори
velikia123 преди 9 години
Ислямска държава беше създадена от Сащ и от Европа.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпросът е ще издържиш ли до първата отпуска .... 6 месеца по 16 часа на ден 7 дена в седмицата ... Мисля ,че накрая ако въобще си жив няма да има за какво да си похарчиш парите о...
12
6
 
3
 
! Отговори
velikia123 преди 9 години
До 12 успокой се бе.а от Сащ.Ид беше създаден
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До velikia123Я русофилтие защитават ИД. Въпреки сходството в психопрофилте трябва да изкажете известно недоволство относно разликата в надниците. Иначи и ония са против запада, гейовете и свободата на словото.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Същото като на средностатическия руски терорист тип Моторола, Гиви и...."Ще умреш гладен, ***.
9
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една шепа *** направиха за смях цял свят. Недай си боже да ни нападната и ще омажеме пейзажа.
8
3
 
20
 
! Отговори
? преди 9 години
значи типичния джихадист, си взима отпуска, купува си билет за 100 долара , и отива на проститука на която си плаща с кредитна карта !
7
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същото като на средностатическия руски терорист тип Моторола, Гиви и компания. Само дето вместо виагра има вазелин.
6
5
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
В нормална страна автора на тази статия ще бъде подведен под отговорност.
5
1
 
34
 
! Отговори
43126 преди 9 години
Алооооо,журналистите джихадисти ли наемте с тази статия.Разберете че колкото повече реклама се прави на тези безмозъчни повече ще стават.Крайно време е да се спре с тези коментари за тези ***.Бързо намерете Кадафи и Садам Хюсеин и гледайте какво става.
4
2
 
20
 
! Отговори
gerbist преди 9 години
Много са ги отпуснали хората в тази Ислямска Държава. Ето, нит тук и за 350лв/месец сме дресирали народа да бачка, а те по $100 на ден им дават. Много са му отпуснали края, трябва да има дисциплина.