В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
8
 
! Отговори
Ецко преди 9 години
В Петербург няколкостотин човека, в 12-милионна Масква - 20 хил! Хайде истината да е по средата между 20 хил. според полицията и 70 хил. според опозицията - да приемем 45 хил. е бройката на отишлите да ожалят великия борец за американски и европейски ценности в Москва! Я се съберат 100 хил. *** в цяла Русия, я не да бучат срещу Путин! Това е простата сметка! Друг е въпроса дали на нас , на Обанго и на Кончита Вурст ни харесва!
164
3
 
5
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
На мен пък ми се иска нашите крадци от прехода да ги сполети съдбата на тоя, а после да направят едно шествие..
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До инфоАма този Материнский капитал май сега можеш да го получиш на куп ако купуваш квартира. Скоро говориха че ще го променят, Преди беще 250 000 хил рубли сега мисля че го дигнаха с 100 но не съм сигурен.
162
2
 
5
 
! Отговори
Циника преди 9 години
Немцов най-после си заслужи грантовете - извади цифра на свое мероприятие. Е, трябваше неговите благодетели да му дадат така да се каже убийствен тласък:)Дано наследниците му да получат последния хонорар!
161
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това момиче трябваше веднага да избяга в Украйна, но... не вижкам как ще я пуснат руснаците. Дано да оцелее момичето.
160
2
 
4
 
! Отговори
Квач преди 9 години
Брокерите на Лондонската борса приемат залагания кога и как ще си иде човека с високите токчета.
159
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям "опозиционер" е бил, от 120 милиона руснаци, 70 хиляди са го уважили...
158
2
 
3
 
! Отговори
Циника преди 9 години
Айде стига сте се занимавали с тая сър Пич.ка, ще вземе да се нацупи.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според организаторите в шествието участвали над 70 000 души, според полицията - 21 000"А според мен, предвид населението на Москва, да не говорим за населението на Русия, бройката е нищожна.
156
2
 
0
 
! Отговори
Щаща преди 9 години
Полицията в масква дава 42 000 долара за информацията за убийството на Борис Немцов.Да прочетат,ако могат,руските сайтове и ще го хванат на мига.Толкова пари за нищо.......Пък може и да не е вярно,какво пишат руснаците,или ще е някой избягал от лудница,или избягал затворник,или някой,който вече са го самоубили....
155
1
 
0
 
! Отговори
Циника преди 9 години
253, какво дават по Планета ТВ. Доколкото разбирам си голям неин познавач!Колко точно са битите на митинги в Русия? Повече ли са от тези при демонстрации в Гърция, Италия или Великобпитания?
154
8
 
0
 
! Отговори
БАНДЕРА преди 9 години
До браво-------------В Оддеса не беше клане а барбекю-има разлика !
153
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Изводът е, че хората го харесват мъртъв!".........Извода е, че хората се страхуват да излизат защото ги бият, арестуват и хвърлят в затвора.Но тези неща не ги дават по Планета тв.
152
2
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До bayazitщо не отидеш там бе, без такива като теб ще ни е по-добре. Ай багажа и без там дето искаш.
151
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ЦРУто като треснат още трима опозиционера по 70 к. и Путин шъ падне, кво да прай чиляка, а на негово място шъ сложат поредния иврейн олигарх и всички шъ са радостни и щЪстливи, а Раша шъ стане щат на ФАЩ и Обама шъ фърчи кат Батман.
150
3
 
4
 
! Отговори
bayazit преди 9 години
Putin,da ne ti dreme ,ot 15 miliona ,samo 70 hilyadi na miting ,davay napred
149
6
 
15
 
! Отговори
Циника преди 9 години
приживе немцов вадеше по няколкостотин души на митинг. Сега мъртъв вади няколко десетки хиляди. Изводът е, че хората го харесват мъртъв!
148
5
 
1
 
! Отговори
Вако преди 9 години
,,Великият диктатор'' бил ,,роб на галера''....ХА-ХА-ХА....Че той беден,като някой персийски монарх.Как ли е успял да ги натрупа десетки милиарди рубли,грешка, омразни АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ?
147
1
 
5
 
! Отговори
роза преди 9 години
Монаси от цяла България и църквите в Русия и Гърция на този ден-1.март във всички манастири и храмове произнесоха молитва АНАТЕМА срещу убийците и гонителите на православните народи и замяната им с бежанци от Анадола.КОЙТО ЖУРНАЛИСТ НЕ ВЯРВА ДА ПИТА ЗА ПОДРОБНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ДНЕШНАТА НЕДЕЛНА ЛИТУРГИЯ.АНАТЕМА на Пеевски,Доган,Бисеров и всички мюслета с *** патки.
146
1
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
Като гледам тези шествия, си мислия тия Китайци що пари направиха от знамена... Вчера си купих Българско знаме от Метро за 6лв беше призведено в Китай...