В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
5
 
7
 
! Отговори
за 220... преди 9 години
....и какво като сте за Путин---нещо да сте прокопсали..??Прокопсал е Волен -ибрика , че му плащат директо от Москва---останалите плащате скъпата газ по 500-э/куб.м. и скъпия бензин на Лукойл, и ви свири *** "Широка страна родная.." от глад!ДА ВИ Е ЗДРАВЕ: ...."Ум-царува , ум-робува ...ум-патки пасе....!"
144
3
 
11
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
Времето на Елцин е било най-тежкото за Русия.. Замълчи горбетчия!
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 217Аз пък гледах по CNN ,че направо в Русия магазините изчезват , не стоките..... Хвърли един поглед на някой окраински сайт , да знаеш като те попита някой "Къде се.ат гладните окраинци?" какво да му кажеш.Издухаха го мощно бандеровчетата.Пак ще ги бесят , както през 45-та.
142
2
 
10
 
! Отговори
Ецко преди 9 години
Муаахаха! 70 хил. Някай виждал ли е на живо? На снимка Но. 5 на тази гора от знамена и море от глави, дето трябва да ни шашне с многолюдие, на първия ред има 30 човека. -роил съм и няколко от задния ред. Айде сметайте 70 хил. как изглеждат! Що няма нито една снимка от високо? Това е центъра на Москва, пълно е с високи згради!
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някъде около 20хилки са били но камерите правят чудеса и
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РУСИЯ НИ ОГРАБВА!ама 500 евро ли е точно куб м газ или има вероятност да е 499, 50 например. Дай точните цифри моля те... ако имаш линк дай да видим и договорите? само не ми казвай че един приятел ти е поверил тази информация докато сте пили ракия в чевермето,
139
2
 
2
 
! Отговори
спец данъчен преди 9 години
Къде са 200-те млрд.$ на Срутин за да проверим дали е платил данъци за тях и на кого ги е платил?
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Нали така, другари ?Викаш с ужас откриваш (без изненада) , че всички нормални Българи са за Русия (освен сороститутките).Вярно е бе.Ние това сме го открили откакто сме се родили .
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** го чака килията на Милошевич,дали по рано или по късно е въпрос който ще решат в русия. както Милошевич го предаде обкръжението му,така и кремълците ще предадат ***.Милошевич го оцениха за 60 милиона долара.
136
9
 
8
 
! Отговори
РУСИЯ НИ ОГРАБВА! преди 9 години
ИСКАМЕ РЕВИЗИЯ НА СДЕЛКАТА ПО ГАЗОВОТО НАХОДИЩЕ КРАЙ ЛОВЕЧ--ПРОДАДЕНО НА ГАЗПРОМ И ЗАТАПЕНО -ЗА ДА КУПУВАМЕ СКЪПАТА РУСКА ГАЗ ПО 500-Э./куб.м.!СЪД ЗА БИВШОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП-ПРОДАЛО НАХОДИЩЕТО НА ГАЗПРОМ!ТОВА Е ЧИСТО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО --КОГАТО БЪЛГАРИЯ ГЛАДУВА!ПРЕДАТЕЛИТЕ --В ЗАТВОРА!!!
135
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 212В Украйна са поскъпнали храните,а в РФ въобще изчезват от магазините !
134
2
 
3
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Нещо сте се объркали с една нула
133
5
 
5
 
! Отговори
ако питате Путю... преди 9 години
...ще каже че не са били повече от 200 човека :) Ето откъде се учеха на манипулации нашите комунисто-турци и по-точно малоумното моряче Овчев, докато управляваха и даваха отчети за всекидневните протести...ха-ха
132
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия,Украйна,Белорус,Грузия,Армения,Чехия,Словакия,България,.....Духа на омразата от 15 години ги раздели.КОЙ го пусна???
131
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо не пишете , как в проеврогейска окрайна за 3-4 дена скочиха цените на храните с 150-200% .Или не е толкова важно , че и те като нас скачаха като луди по площадите и после ядоха дебелия краварски.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мацката на Немцов, Анна Дурацкая заяви за частична загуба на паметта си.
129
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига с лъжа бе за 70000 !!! Макс. 7000 беше!!!
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Путин падне от власт, Русия ще стане поредната *** на запада. Видя се как беше с Елцин.
127
15
 
6
 
! Отговори
Прокоб Смертелний преди 9 години
Надвиснали са тъмни и буреносни облаци на Големата Бензиностанция,само една Голяма и Ярка Светаквица може да удари и срути всичко,ако не стане промяна по върховете на властта най добре е всеки да се отдалечи от катаклизма,който ще се случи и ще доведе до бавен и мъчителен разпадв Цялата Голема Бензиностанция !
126
11
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Путин е вече путник! Искам вой! Хахахаха... :)))