Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси

Не е ясно кой е организирал убийството на Немцов, пишат западните издания
9 мар 2015 08:54,
75
Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси
Снимка: Reuters, архив

Чеченският лидер потвърди връзка с основен заподозрян за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов, пише "Гардиън" по повод изявление на Рамзан Кадиров, публикувано в Инстаграм вчера.

Изданието отбелязва, че връзките на Кремъл с Кадиров отново са попаднали под светлината на прожекторите, както и че свързано с чеченския лидер лице е сред заподозрените /и вече е обвинен/ - Заур Дадаев. "Гардиън" коментира също, че този развой на събитията заплита още повече разследването и повдига повече въпроси вместо отговори.

"Дейли телеграф" акцентира върху думите на Кадиров, че Дадаев е "дълбоко вярващ човек", който бил разгневен от подкрепата на Немцов за антиислямските карикатури от "Шарли ебдо".

"Вашингтон пост" отбелязва, че остава неясно кой е организирал нападението срещу Немцов и защо е бил убит броени дни, преди да оглави протестна демонстрация в Москва.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че нито съдът, нито руските правоохранителни органи не са представили досега ясна картина по случая, включително що се отнася до ролите на заподозрените и евенуталните им мотиви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката е бил командир на батальон "Север" по времето на чеченската война.Точно в този батальон,са били и няколко украинци- сегашни командири от наказателните батальони в Украйна-"Айдар" и "Днепр".От тук и ще "искочи" заека....връзката им с Киев-като поръчители,а кой кординиоа и заповядва на Киев-----цял свят знае........
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов е убит заради една к..ва. Всички други простотии са вадене на дивиденти. Путин има много лостове да накара когото и да било да замълчи, но да убива когото и да било е вкарване на автогол. Тъпите журналисти търсят под вола теле. Трябва най-после да се разбере че е битово престъпление и да се спре с изводите. Кога ще напишете истината за сваления самолет над Украйна и войната в Ирак и арабската пролет?
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще излезе май киевската връзка....нещо се "пече" като инфо-бомба.....
1
2
 
39
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Дотук разбрахме, че Кадиров и Дадаев са били против обиждането на Пророка.А Вие?