Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси

Не е ясно кой е организирал убийството на Немцов, пишат западните издания
9 мар 2015 08:54,
75
Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси
Снимка: Reuters, архив

Чеченският лидер потвърди връзка с основен заподозрян за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов, пише "Гардиън" по повод изявление на Рамзан Кадиров, публикувано в Инстаграм вчера.

Изданието отбелязва, че връзките на Кремъл с Кадиров отново са попаднали под светлината на прожекторите, както и че свързано с чеченския лидер лице е сред заподозрените /и вече е обвинен/ - Заур Дадаев. "Гардиън" коментира също, че този развой на събитията заплита още повече разследването и повдига повече въпроси вместо отговори.

"Дейли телеграф" акцентира върху думите на Кадиров, че Дадаев е "дълбоко вярващ човек", който бил разгневен от подкрепата на Немцов за антиислямските карикатури от "Шарли ебдо".

"Вашингтон пост" отбелязва, че остава неясно кой е организирал нападението срещу Немцов и защо е бил убит броени дни, преди да оглави протестна демонстрация в Москва.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че нито съдът, нито руските правоохранителни органи не са представили досега ясна картина по случая, включително що се отнася до ролите на заподозрените и евенуталните им мотиви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Руснаците налагат санкции :)
43
8
 
36
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Номера с боинга свален над Украйна не мина. Сега пробват с Немцов/жалко за погубения живот, мир на праха му/. Кой има интерес? Русия и Путин ли?....Какво стана с разследването на катастрофата?Разчетоха ли записите на черните кутии? Холандците и англичаните мълчат като ...... .
42
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие господа американци к'ви сте че да ви се предоставя информация. Това е техен проблем не ваш. Гледайте си вашата паница
41
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Саранди--това е така,защото ограбиха руснаците по времето на Горбачов и Елцин...Но с Путин тръгнаха напред.Реално икономиката им се вдига леко-полеко след 2002 год..ти за 10 години видял ли си някъде такъв ръст?Като при това постоянно ги спъват.И не се грижи за богаташите в Русия--Путин ги оправя полекичко-парите в държавата,финансите държавни,фирмите държавни и т.н.--Ама това не устройва западният свят-нямало демокрация---а има демокрация когато САЩ глобяват с милиони чужди банки-нали?!!
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Саранди---наивнико--точно рашаните от началото на санкциите са сключили договори за над 880 милиарда долара----хххааазххххааха няма денги викаш--а за европейците има нали---след като индексираха загуби от руското ембарго над 36 милиарда евро----голям наивник си....
39
4
 
18
 
! Отговори
Какво излиза преди 9 години
Че патриотите в русия са като ,,дълбоко вярващия Дадаев''.Колкото повече застреля,повече е руски патриот.
38
7
 
29
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Саранди 40От де го измисли пък това бре умник???1. РФ е износител на суровини(в по- голямата си част от експорта) това означава че има покритие на валутата си и спекулации с нея могат ограничено да се правят. Не знам Рублата дали има златно покритие но има много по-голямо покритие от доларовите хартийки2. С Китай подписаха няколко дългогодишни договори които са най-малкото спасително въже за КРЕМЪЛ3. Започнаха да изхвърлят от икономиката спекулативния долар - т.е. по добре ще става за тях
37
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин имал мотиви.Пък ЦРУ нямат мотиви ...
36
5
 
32
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Каквото и да каже Русия, който и да е виновния, дори да си признае, дори наистина да е той, дори да си получи заслуженото, запада ще продължи да плюе, че липсва честност и прозрачност.Толкова удобно на тепсия им дойде това убийство, макар и да мима сериозни съмнение че точно те са го организирали.
35
6
 
35
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 9 години
До Mr.STARBUCKS--много си заблуден,малки човече.Повечето от пишештите тук,НЕ са нито комунисти--нито атакисти........По скоро са хора искащи да чуят истината.И няма какво да те учудва,че плюят САЩ--от тях истина в последните 20-30 години не сме чули....Затова и се оформя анти американско настроение,нямащо НИЩО общо с комунизма и Атака---вземете го разберете това.Знам че ви е трудно(вижда се от коментарите ви) НО това е истината.....Затова и симпатията към Русия нараства---------схвана ли-------
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАA ti "Strandzja", ti kakuv motiv imash? $$$? Shto ne tursish koj izbivashe detsa v Donetsk i koj puk "konsultirashe" ubuetsa kak da stava tova - s ogun, sas snarjadi, s bombi .... ili s glad.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи , чеченците е трябвало да изчакат , да мине митинга и тогава , а на митинга на еврорентираните гейовете , какво щяха да променят
32
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Mr.STARBUCKS 33За твое сведение нито съм Атакист (подобна фурнаджийска лопата дето националистическа партия не може да се нарече) нито съм Червен(нито някой от семейството ми е, дори лично бих казал че съм обрулван от една червена председателка и мащеха на майка ми)Просто ти го казвам в прав текстСАЩ искат световно господство Сегашната цел е Русия и ПутинСредствата Ситуацията в Украйна и Убийства като това и Протести незайно от кой режиситраниСледваща цел КИТАЙ
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-верния/купен/,по думите на путу,приятел на нищо не подозиращия монарх.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSTo razbiraneto ne e za vseki dadeno. Ne e kato da klepash nevinovnite, a da prikrivash mrakobesnitsite. I zashto, bre! A latinitsata e po prinuda - neshto tehnichesko, sorry.
29
3
 
27
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Mr.STARBUCKSТипичната опорна точка на платените сорсоиди: който не е със САЩ е комунист. САЩ не търпят факта, че има мислещи хора, които виждат кое е най-голямото зло!
28
11
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До БобиАма как го защитаваш само тоя сатрап... - като Александър Матросов на амбразурата... - а *** е невинен... - не е убил Политковская - не е имал мотив, не е убил Литвиненко - не е имал мотив, и за ген.Лебед не е имал мотив...
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26Samo dobavi sled "agent" dumichkata "SI" i premesti sujuza "I" sled "SASHT".
26
1
 
23
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Mr.STARBUCKSОста на убийството е още по-късаЦРУ на собствените си платени убийци незнайно как отървали затвора след Чечня 2.Путин има ли мотив да убие - не (мотива за сплашване е глупав да сплаши кой 5% неолиберали в Русия вярно с много пари)ЦРУ има ли мотив - да - да очерни Путин и да създаде МЪЧЕНИК. Сакралната Жертва както я нариат в учебниците на ЦРУ.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSDa, ima mnogo kusi neshta, osobeno pri STARBUCKSesite. Osobeno alukut im!