Украйна харчи за отбрана близо $4 млрд.

Докато се води война, няма да дойдат инвестиции, призна Порошенко
Обновена: 10 мар 2015 07:19 | 9 мар 2015 21:52, Камелия Цветанова
54
Украйна харчи за отбрана близо $4 млрд.
Снимка: Ройтерс, архив

Украйна харчи за отбрана повече от 90 милиарда гривни (около 3,8 милиарда долара), каза днес украинският президент Петро Порошенко, предаде ТАСС.

Още по темата
"Около 25 процента от промишления потенциал на страната не работи, 10 процента от предприятията са физически разрушени.

Разходите на отбрана днес са повече от 90 милиарда. Но страната намира сили да ги осигури. Докато се води война, в Украйна няма да дойдат инвестиции, а на хората трябва да се казва истината", заяви президентът в интервю за украинския Първи канал.

По-рано украинският министър на финансите Наталия Яреско казваше, че през 2015 г. Киев планира да отдели за отбрана 5,2 на сто от БВП. През 2014 г. военния бюджет на Украйна възлизаше на 1,25 процента от БВП, съобщи ТАСС. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Украйнаотбрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
този лека полека заприличва на рептил като господарите си.
10
3
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
И 10млрд. да похарчат за оръжие-все тая!Хора нямат!Най-големите им "патриоти" за нищо не стават,а тия дето реално работеха-руснаците,бяха отблъснати(както и другите малцинства).Това ли беше начина да се прави демокрация-с насилие?Сега да се сърдят на себе си-никога няма да се оправят,с или без ЕС,няма значение.
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този военнопрестъпник на снимката много скоро ще бъде обесен на Майдана от украйнския народ заедно с цялата юдомасонска фашистка банда узурпирала властта в Киев, с въоражен преврат. Всички които подкрепят фашистката хунта в Киев също са фашисти. Нашите управляващи гъ***олизци също подкрепят фашистката хунта в Киев и скоро ще плащат за това пред българския народ. Всичко се връща на този свят, всичко, оня горе гледа.....Амин.
8
0
 
24
 
! Отговори
кой,кой преди 9 години
Този какви ги приказва,воде ло се война,кой е води,да не би някой да е слязал от небето и да му води война,явно тази държава не е негова,той не е убеден какво става.То и войниците му едни,дадоха си всичкото оръжие на своите братя ,добре ,че ги освободиха от плен и пак никакви благодарности от Потрошенко.Аз мисля,че още много ще се гърми,докато да тези им дойде акъла,както на нашите.Мислят,че вечно ще съ вэв властта и ще цоцат.Няма ли да дойде видов ден и да отговарят пред историята и НАРОДА си.
7
1
 
45
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Украинците трябва да се вдигнат и да сменят това нацистко правителство, качено с преврат. Следващото им Законно избрано правителство да въведе промени в измислената им страна, че няма да малтретират и бомбандират собственото си население-федерализация и неутралитет. Да не слушат американските подстрекатели, които ползват украинския народ за пушечно месо. И после всичко ще се кротне. Ама ще е трудно, щатите трудно ще позволят мир там.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До gandi.daowDokuto se prevurnat v boxova krusha ...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Te ne sa i tehni tia pari. Da harchi, sled edna godina ukraincite shte trugnat da tursiat rabota y v Gurcia
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E MOGE LI EDIN KRADEZ,KATO POROSHENKO OTKRADNAL, OTKRADNA....L
3
1
 
38
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
Познайте чие оръжие ще купят , след като се почувстват достатъчно силни ще нахлуят отново в Източна Украйна и пак Русия ще е виновна !
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POROSHENKO *** I PREDATEL
1
1
 
16
 
! Отговори
bayazit преди 9 години
eeee posrenkooo,ti otkri toplata voda be ,malko tarpenie 6okolad4e ,savsem skoro 6te ruhnete