Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ

Местните ги е страх да звънят на 911, убивали без причина
Обновена: 10 мар 2015 09:07 | 10 мар 2015 09:07,
100
Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в Атланта, САЩ, съобщи CBS46.

Всичко започнало около 13 ч. местно време. Полицаите се отзовали на сигнал за човек с нетипично поведение - мъжът тичал гол в жилищна сграда, чукал по вратите, пълзял в коридорите.

Още по темата

Когато полицаите пристигнали, мъжът вече бил на паркинга на сградата. Той не се подчинил на разпорежданията им и се затичал към тях. Тогава единият от служителите на реда открил огън. Чернокожият бил прострелян два пъти, фатално.

"Вече ще ни е страх да се обадим на полицията, като видим нещо нередно, защото не знаем какво ще направят те. Имат правото да убиват хора без причина, а това е страшно", разказва Хенри Рако, живущ в сградата, до която се случил инцидентът.

Засега името на жертвата не се съобщава.

Полицаят, убил мъжа, работи за институцията от 7 години. В момента е в административен отпуск до приключване на разследването.

Това е вторият случай на застрелян чернокож от полицай в САЩ само в рамките на денонощие. Вчера 19-годишен младеж от Медисън беше застрелян от полицая Майк Ковал. Тогава униформеният се отзовал на сигнал, че чернокожият младеж нарушава пътното движение като скача пред колите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е намерено остава да се прилага стриктно у нас. Да се започне с Илия Илиев и Бат Сали.