Гърция свършва с парите в края на март

Няма да има за пенсии и заплати, твърди германски вестник
15 мар 2015 16:37, Александър Попов
43
Гърция свършва с парите в края на март
Снимка: Reuters, архив

Гръцкото правителство се опасява, че ще свърши парите за заплати и пенсии на държавните служители още към края на март, предаде ТАСС. Това заявил гръцкият премиер Алексис Ципрас пред председателя на Европейския парламент Мартин Шулц по време на срещата им на 13 март в Брюксел.

Ципрас спешно се нуждае от финансиране, цитира Шулц германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг". За това той трябва да убеди Еврогрупата и Европейската централна банка за своето желание да проведе реформи и да направи това още следващата седмица.

Вестникът отбелязва, че във връзка с това Шулц и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са
призовали Ципрас да изпрати писмо до Еврогрупата, в което Атина да изрази подкрепата си за продължаването на реформите.

Гръцкият премиер като цяло се съгласил с това, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
Голями специалисти,брей!Ами,защо сме на дъното вече 25 години??ЗАЩОТО СМЕ ЛАЛАДЖИИ,ПРОСТИ....
32
3
 
7
 
! Отговори
юнака преди 9 години
нали тоя клоун щеше да им прави минималната заплата на 750 евро на мързеливите гърци.Айде стига сме ги съжалявали,направете им минималната заплата 180 евро на месец колкото е в България и да видят те висок европейски стандарт.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ СПЕЦИАЛНО НЕВИЖДАМ НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМ ДАВАТ ЗАЕМИ КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ИМА ДА ВРЪЩАТ 150 МИЛИАРДА ЕВРО. ГЪРЦИТЕ НЯМАТ НИКАКВО ПРОИЗВОДСТВО. ИМАТ ЕДИН ГОЛ ТУРИЗЪМ ОТ КОЙТО ДЪРЖАВАТА НЕ ПЕЧЕЛИ НИЩО ЗАЩОТО ГЪРЦИТЕ КРИЯТ ДАНЪЦИ И ПЕЧАЛБИ. АКО ЗАПАДНЯЦИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО ИМ ДАВАТ МАНГИЗИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА ЛЕЖАЧИТЕ В УЧРЕЖДЕНИЯТА ПО ТОЗИ ЛИ НАЧИН ЩЕ ИМ ВЪРНАТ 150-те МИЛИАРДА? НО ЗАПАДНЯЦИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ РАЗПАД НА СЪЮЗА А ОТ ТАМ И РАЗПАД НА ГОЛЯМАТА ЛАПАЧКА
30
5
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
" гърците са племе със затихващи функции "-Германия ще си върне парите с лихвите , да му мислят византийците , мързелива *** са !
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Gurcia vse svurshvat parite na kraia na meseca ot 1 godina
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изглежда ще го накарат да се огъне този господин. Така, за да видят всички до колене ли е дълбоко морето. След това ше им дадат пари.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Burgдоколкото драхмите може да се разглеждат като истински е едно, а с каква скорост ще девалвират е интересно.
26
1
 
13
 
! Отговори
Burg преди 9 години
Ципракис, не знам дали ще печатате фалшиво евро, но има голяма вероятност да печатате истински драхми...
25
2
 
19
 
! Отговори
Burg преди 9 години
Гръцките номера може и да минават за сега пред ЕЦБ и еврогрупата, но по отношение на МВФ маляките изтеглиха късата клечка. За шеф на мисията на МВФ в Гърция беше назначена Ива Петрова. Умна, добре образована, млада и безкомпромисна българка. Гръцките медий я наричат "жената-ястреб". Не се изненадвайте ако чуете скоро писъци от Атина. В контекста на историята, византийската наглост се пресича най-добре от българска секира.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцките комунисти приличат 1:1 с нашенските болшевики.Не създават продукт,а искат да харчат чужди пари.Ципрас излъга с комунистически маниер народа на Гърция да го изберат.Какво ли не прави комуниста в името на парата и властта.Комунистите още не могат да разберат,че безплатен обяд вече няма.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години се чуват само лъжи за гръцките трудности. Борисов и сие все ни плашат, да не станем като гърците и т.н. Ако намаление на заплата от 3 хиляди евро на 2500 и пенсия от 1500 на 1000 е трудност, ние може би живеем в някой от кръговете на дантевия ад.
22
5
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 9 години
ШИВАШКИ ЦЕХ НАБИРА ШИВАЧКИ ГЪРКИНИТЕ СА С ПРЕДИМСТВО
21
3
 
1
 
! Отговори
ilia преди 9 години
taman zapochva togava summer time :) i tragvat bg turisti
20
0
 
9
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Е, ще минат на пасти.
19
2
 
12
 
! Отговори
Li преди 9 години
Stiga s tia marselivi visantiizi vinagi im davat miliardi a i ne gi vraschtat obratno vijte v bG kakva miseria jiveem se s 150lv ima i s 130 lv pensii a deputatite i ministri s Kolko jivejat
18
1
 
9
 
! Отговори
R.W. преди 9 години
NAMALETE PENSIITE I ZAPLATITE - ILI DAGE GI NAPRAVETE NA POLOVINA !!!!TAKA STE VI SVARSHAT PARITE PREZ APRIL , NE V KRAIA NA MART, A POSLE SAM SIGURNA , 4E STE ISMISLITE PAK NIAKOIA HITRINKA !!!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добри хора защо се притеснявате за Гърция, ами непогледните нашата мизерия, и защо непомислите ,че по гръцки земи има над 300 000хил българи и *** тия всички ще се върнат и тогава да ви питам какво е кайсйка
16
1
 
12
 
! Отговори
GR преди 9 години
Гърците са последните на света които бяха гладували. На хората им писна вече от гръцки лъжи.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на всеки е ясно че гърците не могат да върнат тези пари, не знам обаче защо продължават да им дават , вероятно се чака по подходящ момент за дефолт. Няма друг изход. При всички останали задлъжнели държави нещата не са зле , те все пак имат реална икономика, докато византия реално е без такава вече, те и никога са нямали, до 1971 година са по зле и от нас ... после обаче потичат паричните потоци, и сега пак наобратно където им е мястото в ориента. За да съм честен и нашето е там.
14
2
 
11
 
! Отговори
ние от БСП преди 9 години
Другари предлагам да вземем и тия другари в КНДР