Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим

Такива машини имаше там в края на 80-те години
Обновена: 17 мар 2015 14:07 | 17 мар 2015 12:46, Елка Василева
111
Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим
Снимка: архив, Reuters

Стратегически самолети ракетоносачи Ту-22М3 ще бъдат прехвърлени в Крим в рамките на внезапната проверка на бойната готовност на руската армия, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от руското военно министерство.

В започналата в понеделник внезапна проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили участват отделни части и съединения от Северния флот, Западния, Южния и Източния вонен окръг, както и командването на въздушно-десантните войски. Проверката ще продължи до 21 март.

Още по темата

Самолети Ту-22М3 вече бяха базирани в Крим в края на 80-те години. През пролетта на 2014 г. се заговори, че Ту-22М3 може отново да бъдат прехвърлени в Крим за постоянно базиране в Симферопол.

Свръхзвуковият стратегически бомбардировач ракетоносач Ту-22М3 с изменяема геометрия на крилата представлява модернизиран вариант на Ту-22М. Самолетът се произвежда от 1978 г. и е на въоръжение в Далечната авиация на ВВС и морската ракетоносна авиация на ВМФ.

Машините могат да носят тежки противокорабни ракети Х-22,     аеробалистични ракети Х-15, както и свободно падащи бомби и морски мини /с обща маса нормален боен товар 12 тона, максимален – до 24 тона/. ВВС на Русия разполагат с около 40 действащи машини от типа  Ту-22М3, а други над 100 са в резерв, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: РусияКримТу-22М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей кво нещо е руската авиация бе - чак до Крим може да долети!
16
4
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
На вниманието на екипажите на Д.Кук и останалите натовски кораби в Черно море:"Машините могат да носят тежки противокорабни ракети Х-22.."Тука вече и памперсите няма да помогнат....2 или 3 от тия ракети са достатъчни за самолетоносач,а за тея кораби да не говорим!Свръхзвукови са ракетките,между другото.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Не! Истината бе разкрита току що по един спортен канал - Най силните зверове на планетата. А именно - При разчистването на свлачището в Родопите фадромите се затруднили с един отломък и в този момент пристига Тя! Грабва скалата с мощните си ръчища и я запокитва напосоки. То пък се оказало някъде към Сопот!
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тия самолети навигационната система от паница с боб ли се състои?
13
5
 
35
 
! Отговори
савич гардън преди 9 години
Това е в отговор на нахлуването на американска военна флотилия в Черно море. САЩ са агресори...те разпалват войни и кръвопролития по цял свят. Те потпалиха Украйна,те потпалиха Ирак и Либия и Косово,иИД те създадоха за война срещу Сирия и където се появят американците се лее кръви настава хаус и нещастие и мизерия и глад. САЩ трябва да се разпаднат. Да живее братска нам Православна Русия. В нея е надеждата на човечеството да ни спаси от Биг брадара от антихриста и неговото царство на лъжата САЩ
12
13
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 9 години
До ОФПич ти май само пропаганда за възхвала на *** четеш.
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе оня ден в Сопот да не е паднало някое колело от тия летящи щайги?
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това все пак си е на тяхна територия, а що щат тук американците? Защо ни лъжат с някакъв метеорит и не кажат, че американците правят учения на полигона Ново село и нещо сбъркаха траекторията. Не е за пръв път.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще става интересно
8
6
 
31
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Свръхзвуковият стратегически бомбардировач - ракетоносец с изменяема геометрия на крилата Ту-22М3 е най-скоростният бомбардировач в света и представлява модернизиран вариант на Ту-22М, а в края на 80-те години в Крим бяха базирани самолети Ту-22. Надявам се, че улавяте разликата. Тя е както между прашката и високо технологочните РЕБ системи, с които е въоръжен Ту-22М3.
7
20
 
10
 
! Отговори
Дедо ви преди 9 години
Въййй - 35години, ми те по-стари от на дедо Москвича бре, да не вземат да изпопадат в морето тиа стратегически таралясници!
6
2
 
13
 
! Отговори
кажете преди 9 години
Защо филите по цял ден говорят за гей секс? Тук говорим за самолети, те пак за гей секс; ами издрусайте се 2-3 пъти като ви е мерак, стига само сте си мечтали, живота е кратък.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е отново нападната и трябва да се защитава колкото може. Тея хора все още не са приели ,,ценностите'' като нас. Хубаво - лошо. това е. Мислене и поведение различно от нашето, еснафското. Оня ден при Нана някаква бивша застарваща грозотия и откачалка, на дърти години решила да гони мъжа си, щото и пречел да ,,започва да живее!''. Публиката пуска своя глас /жълъди/ в едни буркани ,,Ищец - ответник''. В бурканчето на Ответника само едно жълъдче пуснато от рускиня. Ганьовките всички наоборот!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пичто си личи от доста км,че си *** и то ПАСИВЕН. нямаше нужда да го пишеш.
3
28
 
8
 
! Отговори
ами преди 9 години
Какво друго му остава на ***. Върна Русия в първи клас и сега може само да дрънчи с оръжие. Първобитна му работа.
2
46
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само кремльовците са способни да вземат един туристически рай и да го превърнат във военна база
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меренето на пи*ки отново е на мода....Дано се разминем само с това