Стотици арестувани при протестите във Франкфурт

Пострадали са близо 90 полицаи
18 мар 2015 14:26, Елка Василева
22
Стотици арестувани при протестите във Франкфурт
Снимка: Reuters

Германските власти арестуваха 350 души на днешния протест във Франкфурт, където Европейската централна банка (ЕЦБ) открива официално новата си централа, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

При сблъсъците с протестиращите са пострадали 88 служители на реда, блокирано е движението на обществения транспорт в центъра, допълва ТАСС.

Още по темата
Организаторите на проявата, насочена срещу икономиите и капитализма, обявиха, че 10 000 демонстранти са излезли по улиците, за да се включат в протеста, преминаващ с хвърляне на камъни и подпалване на полицейски коли. Пострадалите коли са най-малко четири според информация на АП. Сградата на ЕЦБ от снощи е оградена с барикади и бодлива тел.

Очаква се броят на протестиращите да достигне 13 000, посочва ТАСС.

Организаторите от движението "Блокюпай" искаха да предизвикат максимален хаос преди церемонията по откриването, насочвайки вниманието към ролята на франкфуртската институция в налагането на мерки за икономии в цялата еврозона и насърчаването на капиталистическата система.

Вълната от насилие при протеста накара транспортните власти във Франкфурт да спрат трамваите в централната част на града, като много от служителите на ЕЦБ днес работят от домовете си, информира ДПА.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
СЖИЛЕН преди 9 години
ЗАЩО ТОВА НЕ БЕШЕ СПОМЕНАТО В НОВИНИТЕ????????????????????????????????????
15
1
 
6
 
! Отговори
уйо преди 9 години
И български и европейски медии си пускат сериалчета и забавни предавания докато хората събрали се от цяла Европа се опитват да извоюват свободата си от големите европейски крадци, това му се вика демокрация пред която тоталитаризма е просто прашинка. Във Франкфурт се води борба с полицията която с всички сили се опитва да запуши устата на хората които искат да блокират новата сграда на Европейска Централна Банка за построяването й са похарчени близо 1,5 милярда евро.
14
1
 
8
 
! Отговори
Nadin преди 9 години
До Българин от ГерманияTaka e, bratko, Dragi e platen ot hamerikanzite i e bivsh Goldman Sachs banker. A pak ot svoja strana tazi banka e pomognala za falshifiziraneto na balansite na Garzia za pred Evropeiskata komisia. Gledah super film po tozi povod. Silnijat izjagda malkia. Az sam v Germania ot mnogo godini i vigdam kakvi sa shantagori i demagozi. Leka poleka stava kato v BG.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Шмъркел ще насъска чекистите срещу протестиращите и след 3 дни всичко ще е тихо и мирно.
12
2
 
14
 
! Отговори
Българин от Германия преди 9 години
Естествено тук в Германия медиите отклоняват народа от противоречията в Райха на Меркел( тук централните медии изпозват израза Райха на Путин, или Путинова Русия ), като само критикуват Путин, а не мафиота ДРАГИ - който се държи като собственик на ЕЦБ.В най-силните часове 18-22 по ZDF и ARD само криминални ***, готвачи, реалита шоус.Смислените предавания са след 23 часа, когато работещите хора си лягат.
11
2
 
13
 
! Отговори
Българин от Германия преди 9 години
Днес щяхме да имаме фирмено съвещание във Франкфурт, но вчера го отложиха, от предпазливост.Да знаете в България, че този мафиот Драги действа както си иска, в противоречие с правителства и Национални Банки. ЕЦБ доби НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ. Целта е Еврото да се срути, затова се печатат 60 млрд, Евро всеки месец, уж за инвестиции. Но се инвестира само в спекулативни сделки с акции на борсата - даксът расте и расте, над 12000 е, чакам БАЛОНЪТ да се спука скоро.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей сига требваше Лавров и ..не му знам името, ама шефа на канцеларията на президента на Русия да изтичат на Платца и да раздават сандвичи и да пускат ноти до канцлера на германия в никакъв случай да не употребява сила и най-вече да изтегли полицията от града!Нищо лично - просто симетричност.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
струва ми се че разпада на ЕС вече е в напреднал стадии и няма спиране , на хората им писна да мизерстват и да плащат заради алчните банкери /// НОВО НАЧАЛО БЕЗ КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ БАНКЕРИ ///
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това не къде да е , а в капиталистическа, просперираща Германия. Да са живи и здрави, че тука освен да превъзнасят ЕС и САЩ, друго по наште медии не може да се намери. А също и колко са велики управляващите ни. Пропагандата върви с пълна сила, а соросоидчетата трупат пачки.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моля не закачаите мирните демонстранти ,те са борци за нова демокраация , нека русия да сигнализира страсбург че се нарушават правата на демонстрантите , тия поне са мирни и хвърлят само камъни а в украина мирните демонстранти бяха с пистолети и винтовки и пак ги наричаха мирни
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЛКО БЪРЗО Я ПОКРИХА ТАЗИ НОВИНА ОТ ПЪРВА СТРАНИЦА.
5
2
 
33
 
! Отговори
Екзорсиста преди 9 години
Да, ама тия полицаи бият демократично. А Беркут удря комунистически. Това е разликата.При комунизъма - човек ограбва човека, а при капитализъма е точно обратното. Плюс тва у Франкфурт да си жей е споко, а в Масква не е.Нъцки!
4
2
 
27
 
! Отговори
Ръб преди 9 години
Хе сия пък и вие от днес.бг, къв капитализъм. Демокрация му се вика, свобода на словото, право да се развиваш....тия загубени шваби що се дърлят сега? Е го бай *** знае що е убаво да не се дърпа, доволен не митингува и от НАТО доволен че ни пази, на анти-нато митингите 5 загубеняка не знаят защо са там. В петък и събота вечер заведенията в центъра на София пълни, хората богати.... и така.... затуи у БГ-то сичко си е кротко оти бъларите скачаха 1989 год. хахахахаха като жаби около Орлов мостЪ.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на сепаратистите!
1
2
 
41
 
! Отговори
Блокюпай преди 9 години
Олимпийския огън запали и Германия. Тихо, да не събудим българите.