Мистерия: Пилот на разбилия се самолет бил извън кабината

Почукал да влезе, но не бил допуснат, пише "Ню Йорк таймс"
Обновена: 26 мар 2015 13:57 | 26 мар 2015 08:15, Александър Попов
120
Мистерия: Пилот на разбилия се самолет бил извън кабината
Снимка: Reuters

Данните от записите на разговорите в кабината на катастрофиралия полет на "Джърмануингс" показват, че един от пилотите е бил заключен извън кабината, предадоха

световните агенции, позовавайки се на публикация във в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Вестникът пише от Париж, като се позовава на участник в разследването и на високопоставен военен, включен в разследването на катастрофата. Според изданието разговорите са били нормални, докато един от тях не е успял да се върне в кокпита, след като го напуснал.

Според записите първоначално той почуква леко, но след като не получава отговор, първо потропва по-силно и след като отново не получава отговор, се опитва да разбие вратата, посочва ДПА.

Не е известно защо е излязъл пилотът, посочва ТАСС. Сигурно е само, че в самия край на полета другият пилот е сам в кабината и не отваря вратата.

Засега няма официални коментари от разследването за записите на "черните кутии". При катастрофата загинаха 150 души от 18 страни, повечето от които са граждани на Германия и Испания, припомня БТА.

Авиокомпанията "Луфтханза" заяви, че не разполага с информация, която може да потвърди статията на в. "Ню Йорк таймс". Според представител на германския авиопревозвач в момента главното е "да не се участва в различни спекулации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Айдееее, почна се с промиването на мозъци и хвърлянето на прах в очите.----------Добре, че си ти за да ни отвориш очите!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако е така -ясно !самоубийство на пилота ,както бях писал преди 2 дни!! не им ли правят тестове на тия хора!!!във военната авиация летят сами а ги оглеждат отвсякъде!а тук превозват стотици!!
17
2
 
17
 
! Отговори
Пилотски катастрофи преди 9 години
Интересно, вече 3 или 4 ден не са казали нищо за пилотите - имена, стаж и т.н. Дори да е умрял този който е в кабината , има автопилот на който очевидно е летял самолета след като е достигнал летателната височина. Значи е нарочно е това рязко слизане и разбиване.
16
3
 
12
 
! Отговори
чичо Том преди 9 години
Засега се знае че самолетът се е отклонил от курса и е изчезнал от радарите, не е имало връзка с пилотите, сега се разкрива че единият пилот е заключен извън кабината като не са го пускали вътре, няколко дена преди инцидента самолет на Луфтханза при кацане е имал инцидент но без пострадали, има ли нужда от коментар, жалко за загиналите, чичо Том не се спира пред нищо.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вариантите са 2, единия докато е отишъл до тоалетната, другия или е умрял,припаднал или умишлено не е отварял, за да разбие самолета. Нещо като атентат.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да си вземат по едно празно пластмасово шише от минерална вода от 5 литра за всеки пилот и да си пикат вътре в кабината по време на полета. После затварят шишето с капачката и даже няма и да им мирише. Изобщо нямат работа до тоалетната и да излизат от кабината. Ама кой да им даде ноу хау - моя милост, сиреч *** ще го измисли.
13
8
 
6
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
До 18Ъъъъъ ... имаме 4 самолета от 9/11, и още не сме установили причините за катастрофите!Имаме един малайзийски самолет от лани и още не сме установили защо се е гътнал! Или поне за нас , простосмъртните, причините са неустановени, за разлика от потомците на легендарния пилот-изпитател-космонафт-подводничар *** Балкански!
12
8
 
20
 
! Отговори
лицмерието запад преди 9 години
защо не публикуват имента на 6 сте души екипаж стюардеси и пилоти и 39 "германци". на борда е имало доста турци с немски паспорти. ако някой от екипажа е с такова работата е ясна. да живее алах а ЕС е неговия пророк:))
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ястребович, бъди сигурен, че по цяла Европа темата се коментира по форумите и се изказват всякакви версии и предположения, даже много повече, отколкото ние го правим.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястребович 17И............ причините за авиокатастрофите особено тези на сушата се установяват ВИНАГИ.
9
17
 
31
 
! Отговори
Ястребович преди 9 години
Не съм много сигурен дали германците и французите ще могат да намерят причината за катастрофата, но съм абсулютно сигрен че каруцарят *** от долинта на пияните *** вече знае точно и ясно какво и как е станало! Евалла ви пичове!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ми да си отвори вратата с кода за аварийно отключване :) стюардесите и пилотите си го знаят. Не е нужно да опитва да разбива вратата.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че версията за неконтролирано разбиване отпадна след като стана ясно, че самолетът е летял контролирано до последния момент и се е спускал с постоянна скорост, не е падал свободно, което автоматично изключва здравословен проблем на пилота. Дано скоро да открият истинската причина...
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според практиката при разследване на катастрофи се проучва миналото на пилотите като се почне от години назад и се стигне до деня преди полета, така че ако е имало данни за здравословни или психичн проблеми ще стане ясно. Пилотите също така минават психологични тестове на определено време, няма да е учудващо и да е разбит умишлено самолета, има и такива случаи, но досега не и в Европа. Ще проследим и ще разберем, но едно е сигурно: вече няма сигурни авиокомпании...
5
1
 
44
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Самолетът започва снишаване няколко минути след като достигна "cruising altitude". Обикновено това е моментът, в който пилотите минават на автопилот и е удачен момент някой от тях да отиде до WC примерно. Оттук нататък вариантите са 2. Първият е този в кабината да е бил сполетян от здравословен проблем и изпаднал в безсъзнание, вторият е умишлено да е изчакал колегата му да излезе, за да разбие самолета. Шансът да е му е прилошало точно в този момент е изключително нищожен, но знае ли човек...
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шок и ужас! Значи клоним към контролирано разбиване. Вече да нямаш вяра на пилотите...
3
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В кабината се е затворил Мюмюн
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
биологочна нужда с простата или стюардесата го е изкарала извън кабината.
1
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук вече може да говорим за терористичен акт от типа камикадзе.