39 цивилни жертви в Йемен при атаките на Саудитска Арабия

Нападение на военна база е засегнало и жилищна зона
Обновена: 27 мар 2015 12:55 | 27 мар 2015 12:55,
20
39 цивилни жертви в Йемен при атаките на Саудитска Арабия
Снимка: БТА

Най-малко 39 цивилни са убити в Йемен за повече от денонощие, откакто започнаха командваните от Саудитска Арабия въздушни атаки срещу шиитските бунтовници. Това съобщиха днес представители на здравното министерство в Сана, предаде Франс прес.

Дванайсет от жертвите са загинали при нападение тази нощ срещу военна база северно от Сана, засегнало и недалечна жилищна зона, добавиха хората от министерството, контролирано от шиитските бунтовници хуси. Бившият командир на базата е заподозрян в сътрудничество с хусите.

Още по темата

Рано тази сутрин три други атаки бяха насочени срещу президентската резиденция в северен квартал на Сана, контролиран от бунтовниците, заявиха очевидци.

През нощта източно от Сана бе обстрелян и лагерът на армейска бригада в провинция Маариб, вярна на бившия президент Али Абдула Салех, съобщиха източници от местни кланове.

Военен източник на АФП заяви днес, че бойни самолети на коалицията начело със Саудитска Арабия също са обстреляли през нощта военен лагер, където има "голям оръжеен склад", в южно предградие на Сана.

Той съобщи за "десетки" жертви в този лагер, чието командване останало вярно на бившия президент Салех, принуден през 2012 г. да напусне поста след 33 години управление и обвиняван днес, че се е съюзил с бунтовниците шиити.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
агата преди 9 години
Америка за да иска да е вечно силна трябва да подобри политиката си и да държи на думата си.Видяхме че демокрацията не докара нищо в Близкия Изток,Северна Африка и други райони по-света.В момента там е пълен хаос и съм сигурен че никоя държава не иска да потъне в блатото,там се появиха различни фракции на сила и те се поддържат от някого,но кой е този някого?За да се подобри всичко в Близкия Изток трябва народа да решава кой да е президент и не трябва да има голяма намеса от вън
6
0
 
4
 
! Отговори
агата преди 9 години
На Русия и трябваха поне 10 години за да се отърси от разпада на съюза,но постепенно тя стъпи на краката си и стана един от най-силните държави в света по износ на природните ресурси и така значително натрупа богатство,което при идването на Путин почна да стяга войската и да модернизирана техниката си.Мисля че със всеки изминал ден Русия става все по-силна и за напред с Китай ще оспорват силата си,и преди го казах със САЩ никоя държава все още не може да бъде силна и мощна,но и трябва да подобри
5
1
 
2
 
! Отговори
агата преди 9 години
Русия искаше тогава да има пълен контрол чрез правителството което подкрепяше и да владее дрогата в Афганистан,но се оказа безуспешна войната с муджахидините който пък имаха подкрепа от САЩ,НАТО,Китай и арабските държави.Във нея война съветския съюз даде много жертви и също така имаше много цивилни убити сега Америка ряпа да яде пред руснаците.Когато се разпадна Съветския съюз руснаците значително отслабнаха,но ядрото от оръжия и военни заводи останаха при тях и сякаш армията и беше разпокъсана
4
0
 
9
 
! Отговори
Momo преди 9 години
А може и Сирия2, но отново с различен аршин, според интереса.
3
0
 
9
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Украйна2 само дето този път аршина е друг, според интереса.
2
3
 
11
 
! Отговори
рд 170 преди 9 години
До АнонименИ правителството На Афганистан навремето 1979 (избрано законно и водещо страната към светски промени) поиска помощ от СССР срещу терористите муджахидини!Бъдете обективни!Надявам се да уважите и онази намеса!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
терористи?? мирни жители ,деца!!!