Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ****Като шок и другите пеевски извори на чистата истина или сайтове с .ру ?
18
23
 
12
 
! Отговори
Контрашпиц преди 9 години
Тоя *** го изиграха като малко дете. След добрите тактики по време на Сирийската криза - пълен провал . Я си смени съветниците КГБистче . Изкупуват ти петрола за центове, върнаха ти играта в задния двор, а сега ще си дадеш и последните пари за френски кораби и ще връзваш прашки по цел ден... ееее а бехме Империя а сега си на калинка точките , мижитурка красна ...
17
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво да внимават? За раздясалите ракети на Рашката които ще рухнат още преди да са излетяли от базата покрай радиоактивното езеро в Петрозаводск? Както "великата" совалка на ***. 20 секунди издържа на пътя към космоса преди да падне върху къщата на Конан Варваринът в Монголия.
16
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американците са обречени .украйна и с тях и без тях ще се самоунищожи,а всички които бяха в лоното на ссср рано или късно ще са пак там въпрос на време.от едната страна са крадливия запад без всякакви перспективи и полуфалирали държави/вижте им държавните дългове/,а отдругата новите световни икономики със огромни ресурси.дойде времето на брикс и минт
15
4
 
27
 
! Отговори
**** преди 9 години
Тук има хора които четът само днес.бг,ако бяха потърсили малко инфо,щяха да знаят за какво говори Русия,но те са по зле и от ***.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко лесно ги фейнаха в стария филм да си дават последните пари за оръжие и фукня докато фалират.
13
28
 
18
 
! Отговори
Do 2 преди 9 години
До до 1 тролПлатени сте само вие- рублолюбците.не искали това, не искали онова.И светът не иска много неща, например да не навлизате в чужди територии и да не дрънкате бомбите при всяка ситуация и да плашите света.Светът вече е в 21 век, но кагебистите живеят още в 19-ти.
12
18
 
14
 
! Отговори
Питилетката преди 9 години
И аз сега какво да си ударя един казачок в главата ли . Я на москвичите и към Байконур *** Кремълска.
11
1
 
3
 
! Отговори
Дааааа преди 9 години
До АнонименЛогичен отговор , браво
10
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете най-накрая, че НАЦИСТ е човек от германска раса който изповядва идеологията на националсоциализма. Доколкото знам така наречената от русофилите "хунта" в Киев не се ръководи от покойният Адолф Хитлер и съответно няма как да бъде нацистка нито фашистка (като пък последното е висшата форма на ИТАЛИАНСКИ национализъм). Хвърляте думи ей така във въздуха с надеждата да провокирате реакции из безмозъчните павиани които не могат да правят разликата между елементарни понятия.
9
19
 
7
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Доло хората бият минуси защото не им харесва че малкото джудже е евреин . Евреин е господа *** и вашите минуси няма да го прекръстят в православието . ... м даа ...
8
12
 
9
 
! Отговори
Батака и НФУБ преди 9 години
*** е напълно прав!!! Мегаболен и националния фронт за унищожение на България го подкрепяме безрезервно!
7
29
 
10
 
! Отговори
До Киро Джантата преди 9 години
А Путин какъв е , хубот недоносен . Нима не е евреин ... хахахах . партенка скрий се и не коментирай като не си изкласил.
6
11
 
64
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Нормална руска реакция.САЩ за една руска военна база в Куба ореваха света, нищо че те имат няколко стотин такива по света, някои от които са на десетки километри от руската граница.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До-3:Ти прочете ли статията,и кой точно прави изказването,това не е Путин както ти си мислиш.
4
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Umnata kravari da ne vidite zarjata.
3
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чухте ли, ранобудни лепилари, предупредиха ви...
2
79
 
27
 
! Отговори
демокпат преди 9 години
Тия са цяла година в Украйна с руска войска сега ще заплашват. Абе скрий се джудже-император .......Украйна има нужда от помощ.
1
63
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уханките стават все по-нагли!