Без имунитет за депутат, обявил се "против" анексирането на Крим

Руската прокуратура повдигна обвинения срещу Иля Пономарьов
7 апр 2015 21:15,
22
Без имунитет за депутат, обявил се "против" анексирането на Крим
Снимка: Reuters, архив

Руската Държавна дума на практика единодушно прие днес решение за отнемане на депутатския имунитет на Иля Пономарьов, с което даде възможност за възбуждане на наказателно дело срещу него, предаде ТАСС.

Решението на 450-местната долна камара на руския парламент бе подкрепено от 438 депутати, а един се обяви против.

В края на март в Думата постъпи искане от Генералната прокуратура за разрешение да започне съдебно преследване срещу Пономарьов. Следствието го подозира в "най-активно участие" при разхищаването на 22 млн. рубли от фонда "Сколково", с който е имал договор за научноизследователски работи и изнасяне на лекции.

Иля Пономарьов се числи към парламентарната група на "Справедлива Русия". Единственият глас против отнемането на неговия имунитет бе на члена на същата група Дмитрий Гудков.

"Не възнамерявам да ставам политически емигрант; не възнамерявам да търся политически убежища", цитира ТАСС думи на Пономарьов, като подчертава, че той отдавна е извън границите на Русия. Депутатът казва, че ще действа според това как се развива наказателното производство срещу него.

Асошиейтед прес уточнява, че Иля Пономарьов пребивава в САЩ и припомня, че той бе сред лидерите на антиправителствените протести в Русия през 2011-2012 г. и единственият член на Думата, гласувал миналата година против анексирането на Крим. Той твърди, че обвиненията срещу него са политически мотивирани, както и опит да бъде изключен от парламента и да му бъде попречено да се върне в родината си.

Иля Пономарьов ще бъде лишен от депутатския си мандат, ако съдът го намери за виновен по предявените му обвинения, отбелязва АП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Обикновен крадец - като всеки слуга на запада. Те и братята навални бяха "видни" опозиционери, пък се оказа, че са обрали френска компания. Или сигурно французите са скалъпили всичко под "диктата на Путин"?Така е в недемократична Русия. В "демократична" България спокойно се крадат френски и всякакви други компании и съдът решава демократично, та чак френския посланик да плаче по медиите. Затова няма къорав инвеститор да дойде, а Саркози иска да развива отношения с Росия, не с България.
14
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Ооо Подвеждащо заглавие. Пак поредната писателска инсинуация. Разберете в РФ са решили да опоскат всеки за който има данни че е барал кацата с мед. По този начин се връщат поне малко от откраднатите средства. А сега заради САЩ манипулациите всеки милион е от значение. естествено ще почнат от враговете на Путин.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в САЩ, където му е мястото.. И Сноудън е в Русия, само дето единия похарчил 22млн пък другия разкри на света какви *** са САЩ. Това е
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо го разстреляйте, що го бавите! предатель!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Roshenland ako si s *** mojesh da kradesh kolkoto si iskash , no ako ne si s vlasta , otivash na sud .
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSCKI DEPUTATI PO SVETA SA KRADZI I MOSHENNIZI,NIMA V NASHIAT PARLAMENT IMA BEDEN DEPUTAT.VLIAZAL V PARLAMENTA BEDEN I IZLIAZAL BOGATI CESTEN GRAGDANIN.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NO ZASHTO SE NAMIRA V USA A NE V NEPAL NAPRIMER.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руският парламент и българският съд - има ги, ама никой не ги слуша.В Русия е думата на Путин, в България / всеки, който има пари.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Следствието го подозира в "най-активно участие" при разхищаването на 22 млн. рубли от фонда "Сколково""Асошиейтед прес уточнява, че Иля Пономарьов пребивава в САЩ и припомня, че той бе сред лидерите на антиправителствените протести в Русия през 2011-2012 г."Мисля, че няма нужда от въпроси защо му се отнема имунитета.
6
12
 
17
 
! Отговори
Евразийски ценности преди 9 години
Решението на 450-местната долна камара на руския парламент бе подкрепено от 438 депутати, а един се обяви против.-------------- Тоя ще е следващият с отнет имунитет и с дело срещу него. евразийски ценности! Никой няма право на различно мнение. Четете след малко троловете какъв спам правят.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusДо 1Изглежда, че това е само официалната версия. Пък и надали той е единственият депутат в парламента, който би могъл да бъде обвинен в корупция.
4
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същия темерут живее в САЩ , а продължава да си зима заплата от ДУМАТА ("бачкал" дистанционно)
3
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз бих го обесил за топките, а след това - сори за имунитета.
2
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А далаверата с 22 милиона рубли е заради гласа му против анексирането на Крим- прай връзката
1
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати дъртата фашага е джуджето.