От джамиите в Аден призовават за джихад

Водят се боеве в центъра на йеменския град
8 апр 2015 15:33, Елка Василева
5
От джамиите в Аден призовават за джихад
Снимка: архив, Reuters

Десетки бойци на хусите водиха днес боеве с местни милиции в централния аденски квартал "Кратер", а джамиите отправят послания за джихад срещу силите на хусите, които се опитват да превземат йеменския южен пристанищен град, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Няколко къщи се подпалили, след като били поразени от снаряди, а семействата в района си стояли по домовете, докато навън се водели боеве за всяка улица.

Според местен жител хусите, които са съюзници с верните на бившия президент Али Абдула Салех сили, тази сутрин са напреднали в "Кратер" с танк и две бронирани машини.

От своите високоговорители, които обикновено се използват за проповеди и за призив за молитва, джамиите в "Кратер" призовавали населението да поведе свещена война срещу хусите, излъчвайки посланието: "Бог е най-великият! Вдигнете се на джихад!"

Битката в историческия център на Аден се води ден след като бойци в града заявиха, че са отблъснали хусите и съюзническите им сили от позиции в северните квартали, прекъсвайки техните снабдителни линии към центъра, допълва Ройтерс.

В Аден е пристигнал първият плавателен съд с медицинска помощ, откакто в Йемен започна оглавяваната от Саудитска Арабия въздушна операция срещу бунтовниците, предаде Асошиейтед прес, като се позова на международната хуманитарна организация "Лекари без граници".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: джихадЙеменАден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Вече правоверните под "джихад" разбират устройване в Европа. За тази блага цел се налага да се проведе баш джихад в България! Боко и Плевнята молят алаха да не се отлага повече.
2
2
 
3
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Тия *** само това си знаят!!! А дали някой ден и в Европа от джамиите няма да се призове за джихад???
1
0
 
5
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Нищо не пишете за военните кораби изпратени от Иран към Йемен.