Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войниците на Украйна не са украинци
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо 391Жителите на финландското градче масово ходят до близкото руско градче за покупки. В Русия всичко е по-евтино и по-натурално.
123
5
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Божко,тъпо е да сравняваме Русия с Финландия. Знаеме, че Финландия са по-богати.Въпросът е Божко - как е Русия на Путин спрямо Русия на Елцин?Русия става отново световна сила, заедно с Китай. И на сегашните световни мутри това разбира се никак не им харесва.Но ще свикват....
122
7
 
4
 
! Отговори
Росен Босев преди 9 години
Браво на украинските войници. Те ни освободиха от съветско робство и сега бранят ЕС
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин спря да се занимава с урките и те започнаха да се саморазпадат.
120
2
 
9
 
! Отговори
до Божо преди 9 години
Божо, ти кога ходи в това село и с какво пътува? С компа ли?
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентът на Чехия Милош Земан предяви ултиматум на МоБарак Обонго.
118
4
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ЖороАз може да съм ***, обаче кажи нещо за сравнението между финландско и руско село , намиращи се на 5 километра едно от друго ?????????????
117
14
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Сравнете едно финландско градче на границата с Русия и едно руско градче на границата с Финландия !!! Ще ви паднат ушанките , *** !!! Русия на *** е една бензиностанция с огромна корупция и зависимост на икономиката от путлеровата мафия !!! Украйна на Янукович беше част от тази посткомунистическа кагебейска мафия !!! В момента, в който хората в Украйна решиха да променят насоката на Родината си, ченгето от Кремъл започна да разрушава държавата им !!! Поляците емигрират в Русия :)))))
116
4
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Хайде бе полска мишко - хайде обяви война на тази Русия да те видим.Къде е онзи олигофен с рублата и тик-так? Сигурно е видял колко е курса и си е заврял будилника там където слънце не огрява.
115
1
 
10
 
! Отговори
до БОЖО преди 9 години
Божо, ти от твоето село, или от крайния квартал на София къде по-далече си пътувал бе експерте безработен и необразован. Много ли си щасТЛИФТ
114
1
 
12
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
До БожоНикаква логика няма в това, което си написал! Ти не разбра ли до сега, че става въпрос за ресурси? Значи според теб Путин печели от една война на границата си и иска развали "хубавия" живот на хората в другите държави?? Я помисли пак!
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е полски президент какво хубаво да каже за Русия? Все едно да питат Ким Чен Ун за политиката на Обама.
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама е белия ангел на САЩ и на нашите българоамериканци от село.
111
19
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Полша е много по-добра страна за живеене от Русия !!! България е много по-добра страна за живеене от Русия !!! Когато и Украйна стане по-добра страна за живеене от Русия , руските хора ще изхвърлят ботоксовото джудже от Кремъл !!! *** знае, че спокойна и богата Украйна е смърт за властта му !!! Ще продължи да дестабилизира Украйна и Европа, това е единствения му шанс да продължи да седи на трона в Кремъл !!! Това е истината , *** !!!
110
4
 
18
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Поляците са изявени *** на САЩ, а Украйна е една съчинена държава с измислен език и правителство, което е дошло на власт след преврат. Европа няма нищо общо, освен, че поддаква на американците. Украйна просто се ползва като оръжие срещу Русия. Просто западняците не искат силна Русия и имат план да я разцепят на 5-6 държави, след което да инсталират угодни правителства и в тях, за да точат ресурси на воля.. Това е то! Човешки права и демокрация.. хахахахах
109
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахаКРИМ е Русия !!! хаха и винаги ще бъде!! хаха
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до украинецаи наште в Народното събрание не са стока, но вашите в РАДА ги пуснаха от психото и от публичен дом!!! толкова *** на едно място има само в украинската РАДА !! повръща му се на човек от вас
107
20
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Путин доведе най-богатата на природни богатства държава до фалит. Русия е много по-назад по качество на живот от нас и нещата ще вървят още по-зле от тук нататък. Вместо да се бори за просперитет, той тръгнал да заграбва земи от съседите си.
106
17
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Всъщност, целта на *** е да изтощава Украйна и да предизвиква хаос , защото една спокойна и просперираща Украйна е смърт за властта на кремълското джудже !!! Точно тази стратегия прилага джуджето и към Европа - подкрепя всякакви откачалки и популисти, които са против единството на Европейските държави !!! *** е пръв приятел на комунисти, националсоциалисти и популисти в Европа !!! *** , не ви ли е гнус да пишете щуротии , пък било то и за пари ???