Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко е пич и е по-голям пич от нашия тиквен пич
104
20
 
4
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
УКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОУкраински фашисти няма-в Украина фашизма и по -тежката му форма-комунизма са забранени !Фашизъм,комунизъм и рашзъм има в Русия !
103
3
 
19
 
! Отговори
тотално фиаско преди 9 години
Пороченко доведе, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват и бият. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Пороченко не му остава нищо друго, освен да се гръмне.
102
2
 
12
 
! Отговори
Поляците са смес преди 9 години
По думите на един гарантиен инженер от Полша през седемдесетте, половината в Полша са поляци, половината мешана скара от евреи и смесени бракове между поляци и евреи. Човекът си каза истината веднъж без да го пита някой. Май Полша се явява първата спирка на изгонените евреи и поюдейчени хазари, след изгонването им от княз Святослав през 10-ти век и изчистването на Хазария от юдеи.
101
2
 
18
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Има разлика между това да се биеш за родината и да ядеш бой, защото имаш правителство от превратаджии обслужващи чужди интереси.. Нали?
100
3
 
9
 
! Отговори
един преди 9 години
два славянски народа воюват един срещу друг за европа и кое етова нещо европа
99
2
 
14
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Пояците винаги са имали огромен комплекс от Русия. Затова и са винаги против нея, затова и ги заобиколи Северен поток. А нас ни заобиколи Южен/Турски поток просто, защото сме лакеи на най-голямата "демокрация".
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ще воюва с Русия до последния украински войник-фашист!!!Браво!!!
97
4
 
9
 
! Отговори
до 567 преди 9 години
абе цзрвул -самолета го сабори пияния полски генерал
96
3
 
8
 
! Отговори
Новината преди 9 години
Дурицкая е агент на СБУ, утвърждава в неофициален разговор служител на същата организация. Веднага след убийството на Немцов е изхвърлила в урна мобилен телефон, снабден предварително с маяк за проследяване.
95
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един народ, който има за бог "матушка Водка" не ми го хвалете- това е Русия!
94
0
 
4
 
! Отговори
до 540 преди 9 години
стига ама ако ги пуснат минат през Босфора ама Турция не дава
93
3
 
15
 
! Отговори
) (|) ( преди 9 години
Тоя що не вземе да се гръмне
92
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците предпочитат украински, белоруски и западни марки водка, отидете и вижте какво пият!Поне лично ги видях.Дори водка не могат да правят, руска водка пият само бедните!И руснак ще оправя нещо ...та те са или пияни или дремещи от мързел и глупост.
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поляците се управляват от по-големи *** и от нас.
90
20
 
3
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Браво, Полша!
89
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Анонимен ПОЛЯ---ПОЛЕ КАКВО СЕ ПРАВИ НА ПОЛЕ---ТАМ СЕ Е Е
88
8
 
21
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Бият се срещу собствения си народ и Европа е стръв за заблудени. В същност САЩ е двигателя на тези дегенеративни процеси..
87
20
 
6
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Буди тревога фактът ,че дори американците реагират бавно и неадекватно на надигащата се от Изток рашистка чума.Бавно и пипкаво се разтоварва техника и се укрепват бази на НАТО !Като бройка танкове и БТР са малко.Народът трябва да поиска по сериозно присъствие на НАТО в България и цяла Европа !
86
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Финландия - с любов !Ние знаем как се рита голямата мечка - директно в озъбената морда!