Хиляди бразилци излязоха на протест срещу Дилма Русеф

Поискаха импийчмънт на президентката
24
Хиляди бразилци излязоха на протест срещу Дилма Русеф
Снимка: Ройтерс

Хиляди бразилци се стекоха днес на антиправителствени протести в цялата страна след корупционния скандал с управляващата Партия на трудещите се и поискаха импийчмънт на президентката Дилма Русеф, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Това е вторият подобен протест за по-малко от месец.

Социологическите проучвания показват, че Русеф започва четвъртия месец на втория си президентски мандат с исторически ниска обществена подкрепа.

Организаторите на протеста се надяват отново над един милион души да дефилират през целия ден в 400 града, както миналия месец, за да искат да се сложи край на безнаказаността и отстраняване на президентката.

Според полицията по обяд участниците са били 19 000, докато организаторите съобщават за 48 000 участници общо в бразилските градове, посочва АФП.

Партията на трудещите беше замесена в голям корупционен скандал, свързан с държавната петролна компания Петробраз (Petrobras), ощетил държавата с 4 милиарда долара за едно десетилетие. Тринайсет сенатори, 22-ма депутати, двама губернатори и един ковчежник на партията са разследвани по случая, както и бивши чиновници от президентството и бивши депутати, бизнесмени, бивши ръководители на петролната компания и водещи фирми. Те са заподозрени, че са участвали в мащабна корупционна схема, по която са плащани подкупи на политици за спечелване на изгодни договори.

Едновременно с това президентката Дилма Русеф е изправена пред сериозни трудности в икономиката, тъй като страната е на ръба на рецесията, националната валута се обезценява, а инфлацията достигна 8,13 на сто. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: протестдилма русеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пречи им БРИКС.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
показаха ги хилядите по телевизията, ха ха ха, нагласени мероприятия от платени "модерни артисти"
12
0
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ясно беше, че ЦРУ ще спретне протести и на Дилма, особено след тоталния провал в Русия и Украйна. Иначе не виждам лошо в това, че 13 сенатори, 22 депутати и 2 губернатори се разследват. Лошото е, че в България не се разследва никой.
11
0
 
8
 
! Отговори
българска майка преди 9 години
Много е тъжно когато бягаме от страната си,за да спасяваме финансово децата си,но още по-тъжно е когато си позволяваме да плюем по българите!АЗ ПЪК СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА И ВСИЧКИ КОИТО МЕ ПОЗНАВАТ МЕ УВАЖАВАТ И ОБИЧАТ!Ястреба го оставете да си плюе,той това си може!Нека е щастлив!По въпроса за Дилма-повечето политици я признават за добър държавник и народа я обича. Другото е илюминатска политика.ТОВА Е ДАМИ И ГОСПОДА.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците на индианци шистов газ пикаят от яд, че мечока играе самба и спретват поредното майданче. Сценарият и режисурата остаряха, да се обърнат към Спилбърг за нови идеи.
9
12
 
4
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Искаш ли да съсипеш нещо, дай го на българин да го управлява. Не е необходимо дори да е чист българин - достатъчно е да има саме две кьопави български клетки измежду трилионите небългарски и те са достатъчни да изпортят всичко! И таз Дилма е толкоз българка, колкото и българинът Джон Атанасофф, роден от майка ирландка и до 53'тия си рожден ден мислел, че "българия" е име на козунак!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Дилма, като политик-социалист и съюзник на Путин, краварчетата й кроят кюляф. Имат си традиции дриснетата да мътят водата в Южна Америка, а сега и повод са си намерили. И впрягат до последно местните си ресурси (вижте ги кои са ;), както направиха в Киев, както правят винаги и навсякъде по света.
7
1
 
7
 
! Отговори
Четете, бе! преди 9 години
"Когато едно събитие се повтаря монотонно, накрая настъпва катастрофа" - Алберт Айнщайн.Американците действат стереотипно и ... абе, да четат Айнщайн, защо беше толкова дълго при тях! Видяхме ги в Африка, Азия, Европа. Сега - във Венецуела, Бразилия.
6
1
 
17
 
! Отговори
Съмняващ се преди 9 години
От 200 000 000 бразилци само толкова ли излязаха? Мирише на цветна революция...
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименистината боли, нали?
4
22
 
5
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Просто не ми побира птичия мозък колко *** трябва да е един народ, за да си избереш някой от български произход за държавен глава!!! Баси и проЗтите тояги са били и тези бразилци!
3
9
 
1
 
! Отговори
BB преди 9 години
Tasi e jasna Krade ot brasilzize Ami To si e. Kravta polovin balgarka
2
1
 
5
 
! Отговори
смешно..... и тъпо преди 9 години
Ние в Бг само можем да спечелим от нейният произход, няма значение 19 или 48 хил. са пртестирали.Това са глупости.Бразилия е над 200млн.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия кво и искат на Дилмето, не разбрах, пич* а ли и искат? *** много народ, няма да стигне за всичките!