Подчинени на Путин с по-големи доходи от неговите

Руският президент не е притеснен от този факт
15 апр 2015 21:55, Елка Василева
76
Подчинени на Путин с по-големи доходи от неговите
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин спокойно приема факта, че много от неговите подчинени, било то в правителството или в президентската администрация в Кремъл, получават доста повече пари от него самия, предаде ТАСС.

В отговор на въпрос на журналисти дали Путин е недоволен от това, че доходите на подчинените му са по-високи от неговите, говорителят на президента Дмитрий Песков заяви кратко: "Не".

"Всички имат абсолютно различни доходи. Всички имат различно минало. Някои например са работили в бизнеса и имат някакви банкови депозити", добави Песков и посочи, че всички не трябва да се поставят под един знаменател.

Според говорителя важното е всички доходи да са законно придобити и да бъдат декларирани.

Днес висши чиновници в Кремъл и в правителството публикуваха данни за своите доходи и имущество, така както са ги декларирали пред данъчните власти.

От тези информации става ясно, че миналата година Путин е получил 7,7 милиона рубли, което е по-малко от заработеното от неговия премиер Дмитрий Медведев, възлизащо на 8 милиона рубли и доста далеч от доходите на вицепремиера Александър Хлопонин, който е декларирал доходи от 280 милиона рубли за 2014 г.

От членовете на правителството с най-големи доходи се оказват и министърът без портфейл Михаил Абизов /222 милиона рубли/, и вицепремиерът Юрий Трутнев /179,5 милиона рубли/.

С най-високи доходи от служителите в администрацията на Кремъл е началникът на отдела за социално-икономическо сътрудничество със страните от ОНД, Южна Осетия и Абхазия Олег Говорун, който е декларирал 114 милиона рубли, което е около 15 пъти повече от доходите на Путин - неговия непосредствен началник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо го повярвахме царя на раша беден
18
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 19 Наш Боко(Борисов) пари няма!Виж Цветелина-да!
17
3
 
6
 
! Отговори
Бухгалтер преди 9 години
Доходите на вицепремиера Александър Хлопонин са 37 пъти по-високи от тези на Президента Владимир Путин.
16
3
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
НЕКА ДА ПОКАЖАТ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ СВОИТЕ ДОХОДИ.ПУТИН ТОВА ГО ПРАВИ ДА ВИДИ СВЕТА ЧЕ РАБОТИ ПРОЗРАЧНО И ОГЛЕДАЛНО
15
9
 
13
 
! Отговори
Василев преди 9 години
То и за Тодор Живков се носеха легенди колко крал и в кои швейцарски банки са му парите, а накрая май е било само пропаганда!Пропагандата е най силното и жестоко оръжие, защото може да манипулира човешките мозъци и те стават зомбирани роби, хищници,кукли на вериги!Агент Арчил Дана!ЦРУ!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НАШ ОФШОРКО - какви ли са му доходитеЧе за какво са му доходи, нали е император, всичко е негово.И бай Тошо беше така, какво, ще му откажат, ако поиска нещо ли?
13
3
 
5
 
! Отговори
Шлосер преди 9 години
Той горкия до скоро не знаеше, колко му е заплатата?! Говорим официално колко получава. За какво говори това ? Сигурно за някой разсеян КГБ-ец ? Пълни глупости са това. Просто всеки гражданин на руската федерация е наясно, как са нещата и то много ясно, но си мислят, че това е Ок и край. Като с Бойко тук. Оцеляващия според франсетата :-)
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
N-R 1 500000 EVRO NA MESEZ,N- R 1 10000000 EVRO NA MESEZ N-R 3 OKOLO 500 000 LV NA MESEZZAMESTNIZITE I PIBLIGENITE NA ZAMESTNIZITE DESET PATI POVECE.
11
8
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Единственият държавен чиновник в света... - мултимилиардер...
10
0
 
5
 
! Отговори
НАШ ОФШОРКО преди 9 години
какви ли са му доходите. Само питам
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоАйде стига бе 10м, че ти го изкара по-беден от Бойко.
8
3
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Интересува ме при росица плевневлиева как стои положението!
7
3
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
За парите на Путин се изписаха тонове мастило(отделно амортизираните клавиатури)!Като се почне от предполагаеми милиони ($) та се стигне до бомбастичните 200млрд.!За мен истината е някъде по средата-най-много 10-тина млрд.Но не това е най-важното,сега предизвикателството пред него е по-голямо от всички пари на света-промяна на световния ред!Ако успее да превърне еднополюсният свят в многополюсен,а най-добре в равноправен(едва ли),това ще е безценно!Мястото в историята ще е гарантирано!
6
2
 
7
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 9 години
Че тя Русия си Е от Новия Световен ред! Я погледни цветовете на знамето и? Загледай се и по различни други нейни гербове - дали няма да намериш общи белези? А защо Русия мълчи относно НЕКАЦАНЕТО НА ЛУНАТА, 9/11 И наличието на безименния остров в Атлантическия океан? Защо Русия не говори за световното пръскане на биологично оръжи енад хората от самолети? И т.н.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ако излезе победител от украинската криза и отстои на санкциите направо е разцепила Новият Световен Ред на парчета!...........Василев, ... пак не си си пил хапчетата, чaк оттук виждам !
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Подчинени на Путин с по-големи доходи от неговите"...................ох, да го ожали човек ...
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН ПУТИН И ВИЕ ГО УДАРИХТЕ НА КАПИТАЛИЗЪМ. КОГА ЩЕ СЕ ПОРАЗХОДИШ ИЗ ПРОВИНЦИАЛНИТЕ ГРАДЧЕТА ДА ВИДИШ В КАКВИ СХЛУПЕНИ КЪЩУРКИ ЖИВУРКАТ ПОДАНИЦИТЕ ТИ? ТЕЗИ ДЪРВЕНИ КЪЩУРКИ СА НА ПО 150 ГОДИНИ ПРОЯДЕНИ ОТ ДЪРВЕНИЦИ. НЯМАТ НИТО ТЕЧАЩА ВОДА НИТО ТОАЛАТНА. КЪПЯТ СЕ В РЕКАТА САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО. А ТОАЛЕТНИТЕ ИМ СА НА ДВОРА. АМА КАКВО ТЕ БОЛИ ДЕДОВИЯТ ЗА ТЕЗИ ПРОСТИ СЕЛЯЦИ? ВАЖНОТО Е НА ТЕБ ДА ТИ Е ДОБРЕ НА ЧЕРВЕНИЯТ ПЛОЩАД.
2
0
 
15
 
! Отговори
ПКБ преди 9 години
Нормално. В България премиера или президента колко печели(официално) 2-3хил. на месец? А има чиновници дето прибират по 50 бона на месец.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете нещо за недекларираните доходи