Путин смекчи тона към САЩ

Той заяви, че е готов да работи с Щатите
18 апр 2015 16:26, Александър Попов
235
Путин смекчи тона към САЩ
Снимка: Reuters, архив

Русия има важни общи интереси със САЩ и затова трябва да работи с тях по този общ дневен ред, каза днес в телевизионно интервю руският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.
 
В коментарите си по държавната телевизия "Русия" Путин сякаш смекчи антиамериканската си реторика и вече не звучеше толкова критично, отбелязва агенцията и припомня, че отношенията между Москва и Вашингтон, както и между Москва и други западни страни се влошиха заради конфликта в Украйна и достигнаха до най-ниското си равнище от много години.

"Имаме разногласия по редица международни въпроси. Но в същото време имаме нещо, което ни обединява, което ни кара да работим заедно", каза Путин в разговор с журналиста Сергей Брильов.

"Имам предвид общите усилия да направим световната икономика по-демократична и уравновесена, по-балансирана, за да може световният ред да стане по-демократичен", допълни той.
 
В миналото Путин яростно е атакувал САЩ и Запада, обвинявайки ги за кризата в Украйна, която според Русия е
резултат от подкрепян от Запада "преврат" срещу бившия украински лидер Виктор Янукович.

Преди два дни в ежегодната си "Пряка линия", отговаряйки на въпроси на сънародниците си, Путин обвини САЩ, че се опитват да играят господстваща роля в световната политика и каза, че САЩ искат да имат "не съюзници, а васали".
Въпреки това критиките му към Запада бяха по-умерени в сравнение с предишни подобни изяви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"частно-държавно" е термин на *** кремълски троло-пенсионери. Нещо като "недоносчетата" и "полупроводниците"на бай Тошо.
94
1
 
4
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 134Пентагона и Локхийд... Пентагона винаги си порьчва от Локхиид каквото и да било, в повечето случеи негодно. Дали може да се краде - определено да има и место за служебно издигане... Служителите на локхиид обикновенно се пенсионират в пентагона. Още вьпроси???Да не почвам с Банките и УСА резерв...
93
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама е велик ! Никой не може да разиграва САЩ - най голямата сила в света
92
6
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Добра посока е избрал Путин. А, ако прояви и още малко разум, да си подаде оставката, цена няма да има.:)
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някоя *** да преведе какво е частно-държавно ?Става ли да се краде от там ?
90
1
 
3
 
! Отговори
зА 118... преди 8 години
*** СИ КАТО СЛОНСКИ ***---"ЧАСТНО-ДЪРЖАВНИТЕ МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ" НА РУСИЯ , СА НОВИЯ ВИД "СОЦИАЛИЗЪМ" НА ПУТИН!ГАЗПРОМ И РОСАТОМ----ДА НЕ БИ ДА ГИ ИМАШ ЗА "ЧАСТНИ"...ХА,ХА,ХАААААААААА..."ЛИВАДО -КРАСНА"..??!
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В краденето са добри тея руснаци, даже ние не ги стигаме...
88
2
 
2
 
! Отговори
сити преди 8 години
До haha 126Маккейн си знае работата,скоро ще намине до Гърция и Турция за да спре и Турския Шматарок !
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnacite sa silni samo v " reketa" .
86
2
 
1
 
! Отговори
haha преди 8 години
Всички от админстрацията на Путин се уредили с имот я в Лондон я в Италия ,Франция,САЩ.*********************************************************************************Имат пари купуват, ти що не купиш а? Хем си на хранилакаhahahahhahhahahahahahha
85
2
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 8 години
Не, то вашите глупости нямат край! От години чиновниците от администрацията НЯМАТ ПРАВО ДА ИМАТ СМЕТКИ И ИМОТИ В ЧУЖБИНА, вие още плещите за някяква "любов" към запада! ОБИЧАТ Я САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РУСИЯ! ТАМ ЖИВЕЯТ ***, ОГРАБИЛИ ХОРАТА И "ОСРЕБРИЛИ" ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ! НО СПРАВЕДЛИВОСТ ИМА - СПРАВКА березовски. А това че пишеш ЛЪЖИ, означава че така си дрънкаш, без нищо да знаеш или си отвратително ***, противно и нещастно. И безнадежно тъпо!
84
4
 
3
 
! Отговори
Практиката показва преди 8 години
,че на джуджето и дума не трябва да се вярва..
83
0
 
1
 
! Отговори
haha преди 8 години
До ситиСлед омекването и ще клекне !******************************Бамович отдавна клечи и чака да му свьрши мандата...hahahahhahahahhahhahah
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po skoro USA se chudat kak da smekchat tona kam Rusia..to i BB kaza che e protiv Ugen potok choto namache kak da priznae che Putun spra krancheto
81
0
 
2
 
! Отговори
слави преди 8 години
време е за почивка,икономиките на големите сили издъхват,ще се спрат за няколко години,и след това наново..меркел иска да работи с русия,путин иска да работи със запада,америка неиска да работи сникой,но май ще и се наложи...всичко е ток
80
4
 
1
 
! Отговори
сити преди 8 години
След омекването и ще клекне !
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спешно Бьрза помощ с огромни дози успокояващо,адрес Днес,бг,за соросоидиоти, Момчета,чакайте,ще ви помогнат
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички от админстрацията на Путин се уредили с имот я в Лондон я в Италия ,Франция,САЩ.Спазват принципа"Хвали Русия но живей на Запад от Русия.
77
0
 
4
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 116/Да ми е здраве--на мене и на всички като мен../Надали ще ти е здраве, пилците са фрашкани с пестициди и хормони - най-много да ти порастнат циците, ама нема да можеш да кьрмиш. Иначе останалото е фрашкано с антибиотици и генно модифицирани храни. Така че ако не мучиш в скоро време сигурно ще кудкудякаш и ще се опитваш да онождаш бездомните котки.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соропитеци, Путин е велик и Русия е велика, а краваристан върви към фалит тик, так, тик, так. А какво става с еврогейското евро 1 евро - 1 долар. След въвеждане на санкциите срещу Русия рублата загуби 20 процента, но вече започна да се покачва, а еврото се срина с 25 процента и продължава да пада. Кой губи всъщност Русия или триполовите евроатлантически обратни психопати. Смешници жалки......