Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после ще се отървем от турските краставици и домати
8
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата не са на добре. Турция може да се *** с България както си ще и никой няма какво да направи. Толкова сме слаби като нация че всеки ни взима на майтап.
7
19
 
32
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ВЪПРЕКИ НАПАНИТЕ НА ПРЕСТЪПНИКА И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ТУРЦИЯ ПАК Е НЕДОВОЛНА .ТРЯБВА АТАКА ДА Е НА ВЛАСТ ЗА ДА СЕ СЛОЖИ РЕД И ДИСЦИПЛИНА В БЪЛГАРИЯ.НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИОНЕТКИ И ВАСАЛИТЕ НА Е.С. ДА ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕ ЧЕ РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ ЗА 25Г. ПРОГОНИХА ОТ СТРАНАТА ВСИЧКО УЧЕНО И СПОСОБНО.ВНИСАТ НИ ВСИЧКИ *** ЗА ЯДЕНЕ.НАПРАВИХА НИ МИШЕНА НА РУСИЯ ЗАРАДИ БАЗИТЕ НА С.А.Щ.
6
13
 
68
 
! Отговори
СС преди 9 години
Очерняло турската история ли, че то турската история няма бяло място бе, как да стане още по-черна. В нея освен заграбване на територии, плячкосване, кланета, рушене и насилствено налагане на религия друго няма. Колкото и да втълпяват на децата си колко велика е била държавата им, целия свят знае какво е представлявала османската империя. Така че турската история по-черна не може да стане, а евроатлантическите ценности си ги заврете - знаете къде......
5
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА СИ Е ЗАПЛАХА КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ !!! КЪДЕ Е ЕВРОПА В ТОЯ СЛУЧЕЙ ??? ИЛИ ПОДОБНО НА ПИКЛИВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ОТ САЩ ЩЕ НАРЕКЪТ ГЕНОЦИДА , МАСОВО УБИЙСТВО ЗА ДА НЕ СИ РАЗВАЛЯТ ОТНОШЕНИЕТО С ДИКТАТОРА ЕРДОГАН ???
4
9
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали събитията бяха в османската империя , а не в Турция. За какво се пънат сега турците,значи тогаво България е била под турско а не османско робство.
3
12
 
78
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Не стига,че и правим реверанс на фона на изявлението на Папата, на Берлин,на Париж за откровен геноцид.А те пак си лаят!!!Еми не стават турците и това си е!!!
2
8
 
25
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Днес на 26-ти април преди 29 години експроадира реактора на АЕЦ "В.И.Ленин" в Чернобил след което загинаха десетки хиляди хора и продължават да умират от рак!Поклон пред паметта им и вечна Анатема за виновните за този Ад под небето !Виновните човешки съд не успя да ги осъди, надеждата ни е само в Божия съд.
1
6
 
56
 
! Отговори
Сдсдсд преди 9 години
Всички трябва да си мълчат и да отричат за зверствата, които са извършвали предшествениците им ли?