Ислямските главорези екзекутираха 300 язиди

Язидското малцинство е едно от най-уязвимите в Ирак
3 май 2015 12:30,
32
Ислямските главорези екзекутираха 300 язиди
Снимка: Reuters

Бойци на радикалната групировка "Ислямска държава" са екзекутирали около 300 пленници язиди в Северен Ирак, съобщи Би Би Си.

Екзекуцията на север от град Мосул, близо до град Тал Афар, е била изпълнена в петък.

Язидското малцинство от дълго време са едно от най-уязвимите малцинства в Ирак. Съществуването на тази малка кюрдска етнорелигиозна общност днес е под заплаха, след като хиляди язиди бяха принудени да напуснат земята на предците си поради офанзивата на сунитите джихадисти, които ги смятат за поклонници на дявола.

Най-голямата част от язидската общност се намира в Ирак (между 100 000 и 600 000 души според различните оценки). В Ирак язидите са съсредоточени основно в северната част на страната. Няколко хиляди язиди живеят в Сирия, Турция, Армения и Грузия. Те са в голяма степен бедни селяни и пастири.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, къде са нашите бащици, Путин и Тръмп?Или си мислите че тези хорица понеже са черни не страдат като нас?Те също имат нужда от храна и вода, телата им се нуждаят от същото като нас,белите.
22
0
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
Само нашия Грудовски кашишки полк би бил достатъчен по мое време да им разкаже играта, ама тогава нямаше такъв "challenge."
21
0
 
15
 
! Отговори
нищожества! преди 7 години
това са изродена шайка разпасани черни ***, които до момента унищожават беззащитни хора! при първата им среща с армия на Бялата раса, независимо коя е, ще дадат хиляди жертви, и милост няма да има! След това ще последва забрана на исляма и именно това е голямото притеснение на всички гъзурещи се по пет пъти дневно!
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ е създал чудовище на ИГ, че скоро ще унищожи цяла Европа. Които ще защитават християнските народи ?
19
5
 
3
 
! Отговори
777 преди 7 години
В България Язидите са Ромите от Дасикане Рома-християни , нужно е само ДНК за да стане ясно
18
1
 
1
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До Анонимен 25Една лъжа като се повтори 10-пъти става истина!!! Това е мотото на куманоидната *** .
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американския сенатор Джон Маккейн има документирани срещи и снимки с един от лидерите на ИД - Абу ал-бакр Ал-Багдади. Това се случва през 2013-та година. Дори в официалния си туитър акаунт тогава Маккейн съобщи пълната си подкрепа за "сирийските бойци за свобода".
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко са кресиви на снимката децата на америка
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тези главорези кога ще прескочат отвъд океана да се срещнат и с баща си?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй джихадист ми прилича на джиксадист или джик садист или джак садиста.
13
1
 
28
 
! Отговори
ЖороПърви преди 7 години
Проблемът е, че същите главорези ще дотичат в България, ако шиитите ги напънат...и ние, разбира се, ще ги приемем със статут на "бежанци".
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен19С малко ишлеме и от Николай Младенов
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИД,made in USA
10
4
 
29
 
! Отговори
симеон георгиев преди 7 години
Малко история.ИДИЛ бе създадена от бившите милиционери на Садам Хюсеин,част от бившите бойци на Сирийската армия и част от всякаква *** от северните части на Афганистан спонсорирани от Саудитска арабия въоръжени под контрола на братския нам САЩ.Та, САЩ направиха точно това което направиха и в Афганистан.Масово клане и война в Близкия исток.Така, де все пак филма на Ч.Чаплин с прозореца и детето което чупи прозорците, а той ги ремонтира не е забравен.
9
4
 
18
 
! Отговори
K.Коцев преди 7 години
Животни ! Добитъци! ***! Това са джахидистите от т.н. Ислямска държава ! Държава ?! Друг път! Дали ще се намери,докато е време,организирана сила да ги изтрие от лицето на Земята ?! Миналата седмица Лавров заяви,че настоящ враг им били именно джихадистите,а мърдат ли си пръ ста изобщо?! Само констатират! Американците ги създали,а тия им ръкопляс кат ?! Сигурно ще се събудят като ударят по тях ?! Само дрънкат оръжие и пропускат,че Укра *** не е опасна за тях,а джихадистите!
8
9
 
26
 
! Отговори
Безплатна идея преди 7 години
Бг-Мамите няма ли да протестират срещу екзекуцията на тези хора или това им е все-едно...Защо не организират масово публично кърмене в защита на жертвите под мотото -"Всички ни е майка раждала и кърмила" ? Хайде като си показвате с повод и без повод виметата да има поне някаква полза от това-ще дойдат журналисти,ще ви снимат,ще станете известни пак за три дни-какво чакате?
7
2
 
8
 
! Отговори
ЖороПърви преди 7 години
До ХА ХА ХАТи кажи...ислям? Юдаизъм?
6
0
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
А "религията" коя е
5
2
 
14
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
Взе ми го от устата. Но падне ли Европа не мога да мисля и Далечния Изток. Че и целия свят. Само на Ескимосите ще им се размине " покръстването ". Че и за там не съм убеден.
4
2
 
14
 
! Отговори
ЖороПърви преди 7 години
До GENERAL GADORIANДокато Европа не се промени в сунитски бардак