11 жертви и близо 40 ранени при руски удари по Харковска област

Сред загиналите е и бременна жена
20 май 2024 08:19, Елка Василева
56
11 жертви и близо 40 ранени при руски удари по Харковска област
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 11 души са загинали при обстрел в неделя в Харковска област в Североизточна Украйна, която от 10 май е обект на нова руска офанзива, съобщиха местните власти.

Шестима, включително бременна жена, бяха убити, а един е в неизвестност, докато 27 души бяха ранени при ракетен удар срещу център за отдих в покрайнините на град Харков, втория по големина град в Украйна. Ракетите са били изстреляни от съседната руска област Белгород, съобщиха украински официални лица.

"Сред ранените са полицай и шофьор на линейка, които са отишли да помогнат на хората след първата атака", обясниха от прокуратурата в Харков, обвинявайки руснаците, че "за пореден път" са прибегнали до смъртоносната тактика на последователни удари.

Русия неведнъж е била критикувана за извършването на двойни удари, при които даден район се бомбардира веднъж и след това отново, когато на мястото пристигнат службите за спешна помощ.

Малко след това 5 цивилни загубиха живота си, а 9 бяха ранени при многократен ракетен обстрел по селата Новоосиново и Кивчаровка, каза областният управител на Харковска област Олег Синегубов.

Същевременно властите на руската Белгородска област съобщиха за ранено при атака с украински дрон 11-годишно момиче, което си играело на детска площадка в Белгород и за 11 ранени при украински ракетен обстрел по град Шебекино в същата област, като сред пострадалите там имало и три деца.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Войната в Украйна
Украински дронове поразили петролна рафинерия и военно летище в Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Еването преди 1 седмица
Води до бременност и съответно увеличаване населението.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проста платена мисирко ,напиши и колко склада с боеп рипаси са уцелени и бази с наемници ! Само по жени и деца стрелят ?! А в Газза ?? Затова вече никой не ви вярва !
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано да няма загинали цивилни.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още малко и ще повярвам че бременна жена е загина ла. Преувеличавате.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бременна от предишната нощ.
46
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Да се надяваме, че всички са били НАТО-вци!
45
2
 
19
 
! Отговори
Костя преди 1 седмица
Укрите да утрепят зеления и да вдигат белия флаг вече
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да очакваш по-малко загинали/ранени, след като киевският режим превърна град Волчанск в Североизточна Украйна във фортификация - всеки дом, блок, апартамент са превърнати в безплатно отбранително съоръжение.
43
3
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Щото пък укрите не атакуваха преди седмица няколко пъти оня блок, дето се срути.
42
3
 
14
 
! Отговори
факт преди 1 седмица
жалко за невинните хора,станали жертви на налудничавия клоун...а как хубаво свири на пиано без ръце,със смъкнати ***,виж на ютюб...гордостта на нацията...
41
6
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Добре написано, но не пишеш за това колко са щетите в Белгородска област. Русия прави санитарен контрол за да не могат украинските фашисти да обстрелват руски територии. Колкото по-далекобойна техника снабдяват Украйна толкова повече ще се разширява зоната. Кой е виновен? - естествено САЩ и зпада които нагнетяват с оръжия фашистите. Блинкен каза: война до последният украинец.
40
15
 
5
 
! Отговори
Да попитаме: преди 1 седмица
КОЛКО РАФИНЕРИИ И ОСТАНАХА НА РУСИЯ И КОЛКО КОРАБА В Ч.МОРЕ....??!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 36. За Украйна ли говориш?
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия бомбардирала веднъж и после втори път, когато пристигнат спасителите. Това е лъжа! Точно така постъпват украинците. Русия няма полза да избива мирни жители, а Украйна има. Надява се по този начин да предизвика недоволство срещу властите в Русия.
37
5
 
20
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
информацията на украинските власти е много съмнителна и не трябва да й се вярва докато не бъде потвърдена от независим източник, като се има предвид досегашната практика на руските военни да се атакуват само военни обекти и свързаната с тях енерго-структура. следва да се има предвид, че ВСУ се позиционират в цивилни обекти, като детски градини, училища, социални домове и т.н., след което обвиняват руснаците за обстрел по цивилни обекти.
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За всичко това ще си плати терористичната държава, няма да и се размине.
35
7
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Тактика на бандероФашаги:два етажа цивилно населението, един етаж,огнева точка, в детските градини ракетна установка, който казва че укрофашисти смели и герои, много греши,подли и цинични, истински евроурсули.
34
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Парламентът на Украйна е Нелигитимен след отмянста на изборите. Праеителството е Нелигитимно по същата причина. Президентът от утре също е Нелигитимен. Зеленски управляваше еднолично по силата на извънредното положение, което сам въведе и което мнозинството в Радата от неговата партия удължава на всеки 90 дни, пак чрез законопроект внесен от Зеленски. Тозо човек е фактически диктатор.
33
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до Петко Сатъра...мда, тази руска *** най-добре я усети чичо ти Наполеон и чичо ти Хитлер! Следва чичо ти наркомана.
32
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Запада не го интересуват жертвите. Вместо да натиска за мир изпраща още оръжия.