СССР и Китай пострадаха най-много през войната!

Цзинпин покани Путин на тържествата в Китай през септември
8 май 2015 15:08, Елка Василева
67
СССР и Китай пострадаха най-много през войната!
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Съветският съюз и Китай са пострадали повече от другите държави по време на Втората световна война, защото са понесли по-големи човешки загуби, предаде ТАСС.

"Съветският съюз и Китай бяха държавите, най-силно пострадали от Втората световна война, тъй като загинаха най-много наши граждани, както на Съветския съюз, така и на Китайската народна република", каза руският лидер на среща с президента на Китай Си Цзинпин.

Путин изрази задоволство от възможността Русия и Китай да обсъдят текущите въпроси в кулоарите на празненствата по случай 70-ата годишнина от Великата победа в Москва. "Не мога да не отбележа твърде високото равнище и доверителния характер на отношенията между нас", каза той на китайския лидер.

Си Цзинпин покани Владимир Путин да посети Китай в началото на септември, когато ще се празнува 70-ата годишнина от победата над японския милитаризъм и края на Втората световна война.

Китай бе основен фронт на Втората световна война в Азия, посочи той на срещата в Кремъл.

"На 3 септември т. г. предвиждаме у нас тържества по повод 70-ата годишнина от победата в китайската народна война - съпротива срещу японските завоеватели, и от победата във Втората световна война. В тази връзка сърдечно ви каня да участвате в тържествата", обърна се китайският президент към руския ръководител.

Китай води най-продължителна борба срещу японския милитаризъм, подчерта Си Цзинпин. "Също като Русия понесохме колосални загуби в тази война. Точно оттогава датира здравото бойно другарство между двата народа", допълни гостът.

Празнувайки победата, Китай и Русия нямат предвид, "че мразят някакви конкретни държави или страни" - целта е "да почетат паметта на падналите герои" и "никога да не се повторят в историята тези военни трагедии, за да създадем заедно мир на планетата", каза Си Цзинпин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
4
 
! Отговори
, преди 9 години
Забележително е,че Сталин под чието властване е царял терор над руснаците,е бил наричан чичо Джо ,на когото бе подарена част от Европа.Сталин стана лош,само когато си развали отношенията с неотроцкистия нов режим,т.е.ционисткия терористичен режим на "Израел"и започна т.нар.студена война.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пишещите ! Броят на убитите цивилни китайци и съветски граждани в пъти надвишава военните загуби !!! По-голямата част от европейската територия на СССР се намира три години под нацистка окупация, там жертвите са най-големи, същото се отнася и за Китай, голяма част от който е окупиран от Япония ! Елементаризма на коментарите и политическата конюктура са убийствени !
26
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благоденствието на Америка е струвало цивота на 100 милиона местно население и 80 милиона роби докарани насилствено от Африка. Америка е бандитска страна която живее охолно на гърба на другите както всеки баднит.
25
5
 
19
 
! Отговори
Орaкулa преди 9 години
СAЩ сa творение нa Сaтaнaтa,ценностите ,които те изповядвaт сa сaтaнински( гей брaкове,трети пол,инцест,педофилия,секс със животни) Рускaтa земя е божиятa обител a Русия е пaзитек нa исконните християнски ценност,зaтовa тaм сa зaбрaнени гей брaковете,нямa трети пол,не се толерирa по никaкъв нaчин педерaстиятa и т.нAко силите нa Сaтaнaтa ( СAЩ и техните съюзници) успеят нa унищожaт Русия,товa ще ознaчaвa,че Сaтaнaтa е зaвлaдял Земятa,и злото е победило сред човеците ! Тогaвa - нов Содом и Гомор
24
2
 
23
 
! Отговори
Кита+Раша=кофти неща преди 9 години
Обама и кукловодите му излязоха по-*** отколкото си мислех. Благодарение на малоумията им, Китаи и Русия станаха съюзници и ако решат, ще смажат Европа (включително и нас) за по-малко от месец. А американците ще стоят и ще мигат на парцали, защото нищо няма да могат да направят... или няма да искат. След това ще е въпрос на време и Щатите да минат под ножа. Китай и Русия са нещо много опасно и силно. Никой не може да им излезе.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чърчил е искал поне 100 хиляди българи както в Дрезден, но Сталин се с противопоставил. Така България се разминава само с няколко хиляди убити цивилни в София. Затова българският народ издигна паметник на американските пилоти пред американското посолство че бяха благородни и избиха само няколко хиляди българи а не както в дрезден 200 хиляди немци.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, демократите, колко индианци са избити в САЩ? Отговорете си първо на този въпрос, после раздавайте акъл за втората световна война.
21
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо върлува мнението, че колкото повече жертви е дала една страна, толкова по-голяма и била ролята в победата? Това само означава повече неефикасност и по-ниска стойност на човешкия живот, за да ги хвърлят така да *** безразборно. Дето Жуков викал - жените пак ще народят. ***!
20
15
 
3
 
! Отговори
петър преди 9 години
Това не е вярно.Най - пострадалата държава е Украйна, процентно спрямо населението втора е Полша.Ай стига путински измишльотини.СССР е дал 30 милиона жертви, от които руснаците са 10 милиона.
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, това е доказан исторически факт - САЩ финансираха Хитлер и нацистите.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И четиримата чичовци на кмета на Москва Сергей Собянин са воювали във ВОВ - двама са загинали, двама са се върнали живи.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото на войната САЩ бяха с Хитлер. Хитлер е човек на годината на списание Times за 1938 година.
16
10
 
3
 
! Отговори
, преди 9 години
..."Съединените Американски Щати финасираха Хитлер и нацистите през Втората световна война.." Ти правиш ли разлика между САЩ и международните банкери,които финансират войните?Освен това Хитлер никога не е бил финансиран от САЩ,Германия бе смазана от санкциите на Версайския договор(знаеш ли съветниците зад президентите?)една от причините за войната,наричано днес от силите на сатаната"конспиративни теории".
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Японските действия в Китай са определени като азиатския холокост. Има една история за двама японски офицери по време на японската окупация на Китай- Тошиаки Мукай и Тсуоши Нада. Състезвали са се помежду си кой първи ще обезглави със сабя 100 цивилни китаеца. И двамата в крайна сметка успяват да изпълнят облога, като Мукай печели със 106 срещу 105 жертви.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съединените Американски Щати финасираха Хитлер и нацистите през Втората световна война. Във Виетнам америкацните провеждаха наказателни операции където избиваха цели села. Нареждаха 8 годишни деца в редица и американски войници ги застрелваха с картечница в гръб - както правеха нацистите в Минск. САЩ са фашистка държава.
13
3
 
9
 
! Отговори
x преди 9 години
"Истинската причина на Англо-Френската война с Германия не бе защото те искаха да възобновят стара Полша нито за въвеждане на демокрация....мотивите им лежат в материалните интереси на големи колониални сили",казано от ***.Също..."империалистическия характер на тази война е ясен за всеки,който иска да види реалността и не си затваря очите за фактите".И същите сатанистки сили,които се видяха застрашени ,предизвикаха войната между Русия и Германия за неутрализиране на силите им,днес е същия сценарий за други истор.условия ,ако не си затваряме очите и вярваме на фалшифицираната история на дне
12
13
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Колко от жертвите на бившия, за щастие, СССР са от стоящите от зад чекисти? Има ли статистика? НЕ, защото трябва да се забрави.
11
1
 
25
 
! Отговори
до Kaizer преди 9 години
За японската окупация на Китай, за заравяните живи в земята китайци и за геноцида в Нанкинг чувал ли си изобщо някога?
10
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За СССР Путин е прав! СССР влиза във ВСВ на 17.09.1939 г. когато напада Полша , следват нападателни войни при Халхин Гол , срещу Финландия и от 1941 срещу Германия. В битки на фронтовете са загинали над 12 млн и над 8 млн са избити от Сталин , Берия и НКВД ! За съжаление съветската тактика е била чрез жива сила да се компенсира по слабата техника и грешки в тактиката.
9
7
 
14
 
! Отговори
zeus преди 9 години
СССР дават 27 милиона жертви, Китай 2.2 милиона, Германия 5 милиона. Сегашните ни "приятели", които уж са спечелили войната според Прецедента, САЩ 300 000 и Великобритания 380 000 хиляди. Цифрите добре говорят кой реално е победил и на цената на какво.