СССР и Китай пострадаха най-много през войната!

Цзинпин покани Путин на тържествата в Китай през септември
8 май 2015 15:08, Елка Василева
67
СССР и Китай пострадаха най-много през войната!
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Съветският съюз и Китай са пострадали повече от другите държави по време на Втората световна война, защото са понесли по-големи човешки загуби, предаде ТАСС.

"Съветският съюз и Китай бяха държавите, най-силно пострадали от Втората световна война, тъй като загинаха най-много наши граждани, както на Съветския съюз, така и на Китайската народна република", каза руският лидер на среща с президента на Китай Си Цзинпин.

Путин изрази задоволство от възможността Русия и Китай да обсъдят текущите въпроси в кулоарите на празненствата по случай 70-ата годишнина от Великата победа в Москва. "Не мога да не отбележа твърде високото равнище и доверителния характер на отношенията между нас", каза той на китайския лидер.

Си Цзинпин покани Владимир Путин да посети Китай в началото на септември, когато ще се празнува 70-ата годишнина от победата над японския милитаризъм и края на Втората световна война.

Китай бе основен фронт на Втората световна война в Азия, посочи той на срещата в Кремъл.

"На 3 септември т. г. предвиждаме у нас тържества по повод 70-ата годишнина от победата в китайската народна война - съпротива срещу японските завоеватели, и от победата във Втората световна война. В тази връзка сърдечно ви каня да участвате в тържествата", обърна се китайският президент към руския ръководител.

Китай води най-продължителна борба срещу японския милитаризъм, подчерта Си Цзинпин. "Също като Русия понесохме колосални загуби в тази война. Точно оттогава датира здравото бойно другарство между двата народа", допълни гостът.

Празнувайки победата, Китай и Русия нямат предвид, "че мразят някакви конкретни държави или страни" - целта е "да почетат паметта на падналите герои" и "никога да не се повторят в историята тези военни трагедии, за да създадем заедно мир на планетата", каза Си Цзинпин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брейpro4eti si vaprosa i vij kak si protivore4i6 be .malii kvi hora sa tragnali da pi6at po forumite.smqh
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В руските села съм виждал къщи, на стените на които има по 5-6 червени звезди. Това означава, че семейството, живеещо в тази къща е дало за Победата във ВОВ 5-6 загинали свои членове - бащи, синове и дъщери, братя и сестри...
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай пък нацисти едва ли видяха. Биеха си се с японците и това беше.
5
1
 
7
 
! Отговори
,, преди 8 години
По време на болшевизма въведен от идеологиите на Мойсей Хес евреина масон ментор на Мордехай Леви -Маркс и спонсориран от междунродните банкери и вносни революционери,сценарии днес разгръщани с други революции по света за унищожаване на Божия ред,загинаха 20млн.руснаци,а под Мао-60.С тези правителства "запада"се съюзи срещу Германия.Никой не оспорва трагедиите на невинно загиналите,днес силите на сатанизма потготвят трета световна война за да установят световно правителство и религия.
4
19
 
5
 
! Отговори
Kaizer преди 8 години
За руснаците-ок. Ама Китай какво е видял от тази война?
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пламенsled Amerikancite razbira se
2
8
 
26
 
! Отговори
лъжи ме преди 8 години
Не е вярно това.САЩ и Британия са дали най-много жертви и са с най-голям принос за краят на войната.Питайте Рамадан Кунев и пастирката, те ще ви кажат.
1
13
 
42
 
! Отговори
Пламен преди 8 години
Руснаците имат най-голямата заслуга за спечелването на Втората Свтовна война.