Гей парад и бракове между хомосексуалисти в Хавана

Мариела Кастро оглави шествие срещу хомофобията
10 май 2015 09:43,
80
Гей парад и бракове между хомосексуалисти в Хавана
Снимка: БТА

Повече от 1000 души участваха вчера в кубинската столица в шествие срещу хомофобията и дискриминацията на хомосексуалните на работното им място, предаде ДПА.

Тазгодишният парад отново беше предвождан от дъщерята на кубинския президент Раул Кастро - сексолога Мариела Кастро, директор на Националния център за сексуално образование. Мариела Кастро, която е и член на парламента, от години се бори за правата на лесбийки, гейове, бисексуалните и трансексуалните хора в Куба.

Участниците в парада преминаха по улиците на Хавана, загърнати в транспаранти с цветовете на дъгата и развявайки знамена на движението на гейовете и лесбийките.

По случай националния ден за борба с хомофобията по инициатива на Мариела Кастро бяха организирани символични бракове между няколко десетки еднополови двойки. Неофициалните брачни церемонии бяха извършени от канадски протестански свещеници.
 
"Трябва да направим така, че цялото кубинско общество да бъде запознато с тези въпроси, да се образова, да проявява разбиране", заяви Мариела Кастро, цитирана от Франс прес. "Трябва да продължим да вдигаме шум, за да има напредък", добави тя.

Всички ние, в отношенията си, сме благословени от Бог, следователно ние благославяме всички хора тук, заяви пасторката Кери Джаксън, дошла от Ню Йорк да участва в събитието.

Аз съм баща на момиче, което много изстрада от това, че е едновременно християнка и лесбийка, каза кубинският пастор Раул Суарес, който е и депутат.

Шествието, което отбелязва осмото си издание, тази година получи необичайната подкрепа на Профсъюзния център на кубинските трудещи се.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
blackbox преди 8 години
До Обиако наистина сама не може да стигнеш до отговора защо една потискана и унижавана малцинствена група се бори да промени чрез видимост изкривения си и неверен обществен образ е, няма кой да ти помогне.ако контекста на протестите е за расово равноправие (права на жените) въпросът ти ще звучи така: "защо трябва да афишираш, че си чернокож (жена)? Аз като съм с бяла кожа (мъж), да съм излязъл да вея байряци за това? Не ме дразни, че сте различни, дразни ме пищенето ви.""пищене"=публичност!
36
1
 
19
 
! Отговори
Petrov преди 8 години
Масонството е еврейство (талмудизъм) за не-евреи. Базирано е на кабала - дяволска окултна система и представлява изпълнителния орган на интернационалните лихвари/банкери евреи. Евреи масони го ръководят, евреи участват във всякакви ложи, но не-евреи не могат да участват в еврейски ложи като б'най брит. Това е столетен заговор за клона на някогашните фарисеи за разрушаване на християнската цивилизация и заменянето и с примитивна тирания.
35
2
 
1
 
! Отговори
Баща ти преди 8 години
До Браво!"Скоро и в Русия!"А в *** отдавна!
34
7
 
5
 
! Отговори
=== преди 8 години
Не че няма да ме изтрият, но уважаеми днес.бг, каква е целта на тези статии? Да надъхвате читателите си към някаква извратена толерантност ли? Следващата статия да е за педофили, зоофили и некрофили, МОЛЯ! Те, по-лоши ли са от хомотата? Ако са по-лоши, с какво право, ВИЕ, госпожи и господа от днес.бг съдите, че хомото е правилно и човешко, а зоо, некро и педо НЕ Е?
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде и там-първи признак на свободата.мина не мина 1 месец от сдобряването с америка,и вече се виждат ценностите на цивилизования свят.Братята кубинци представа си нямат какво ги чака като дойде Чичо Сам с тоягата и моркова.
32
13
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Скоро и в Русия!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брей Тазгодишният парад отново беше предвождан от дъщерята на кубинския президент Раул Кастро - сексолога Мариела Кастро, директор на Националния център за сексуално образование
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде, иде, американската демокрация!
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези изпуснаха духа от бутилката...
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апропо кой го е страх от национални държави. Този който няма такава. Там няма история, няма религия, няма култура. Затова им е лесно да заличават, игнорират и омаскаряват всичко и всеки с корен. Там парите са Бог.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искаш да контролираш една държава, просто трябва да я разделиш. Разделяй и владей! Не съм русофил, дори има неща, които няма да им простя. Но смелостта на Путин е достойна за уважение. Шапка му свалям!
26
7
 
19
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Света рано или късно ще плати за сатанизма който толерира и приема! Изведнъж ще им дойде до главата и всички нечестиви ще изгорят като хартия.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беше 2000 година ,идваше едно сираче и си играеше на компютрите, беше непълнолетно детето,до него седна един албинос, заговаряше го непрекъснато и го изпращаше ,не съм си и помислял ,че така ще стане ....,докато не ги видях на улицата ,тоя го държеше за ръка и му обясняваше ,че в това няма нищо лошо..прилоша ми искаше ми се да го ударя ,но нали са защитен вид от закона и се спрях ,детето все още беше непълнолетно
24
8
 
26
 
! Отговори
У лево ! преди 8 години
Не ми пука са хомосексуалистите. Сбъркана работа е, но не ми пречат. Пречат ми организациите им, които постоянно търсят изява и се набиват в очите на нормалните хора. И защо го правят? За да получат пари !Откъде-накъде ще трябва да търпя разни паради на сексуално извратени хора? Това е диктатура на малцинствата ! Утре и педофилите ще искат да правят паради и шествия ! После серийните убийци и т.н.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ся де, немаше, уж диктаторите ги метаха тези в лагерите. Винаги е имало, дори се знаеха имена. Ама интелигентните обратни се възпротивяват на подобни шоуа. Това ти е личния живот, що ще го споделяш с всички?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ся де!! Нали уж нямаше обратни в комунистическите държави???:))
21
1
 
5
 
! Отговори
:))) преди 8 години
лесбийки - да !*и - НЕЕ !!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам нищо против обратните, ама как ще разберат, че си обратен? Когато започнеш да си пипаш колегите по коридорите. Демек, борбата е да мога да си пипам колегите без да ме уволнява шефа, щото мога да го съдя за хомофобия. Имат си места, където си се събират, там да си правят каквото щат. Не пречиш на никого, ако не му нарушаваш личното пространство. Нито кубинците, нито източноевропейците са нетолерантни, ние не сме близкия изток. Аре да се спре с идиотията. Това се прави с цел, всички знаят.
19
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
Гей братството цъка минуси и пише коментари като за последно :)Каквото и да пишете, истината няма как да промените :) И за да сме наясно, не ви мразя, съжалявам ви !
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея смърдят на сяра ,като злия