Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци

Кремъл индексира пенсиите спрямо инфлацията
Обновена: 12 юни 2015 08:13 | 12 юни 2015 07:22,
209
Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци
Снимка: Reuters, архив

Броят на руснаците с доходи под прага на бедността прехвърли 22 милиона души от началото на настоящата година, предаде Франс прес, като се позова на статистически данни, разпространени  днес.

През първите три месеца на настоящата година 22,9 милиона руснаци са попаднали в категорията на бедни хора. Миналата година по същото време в тази категория попадаха 19,8 милиона руснаци. (

Русия има общо 143 милиона жители.

Прагът на бедността за първите три месеца на настоящата година е бил 9662 рубли на месец /157 евро/. Преди година по същото време е бил 7688 рубли на месец /125 евро/.

Увеличаването на броя на руснаците с доходи под прага на бедността е от една страна директно последствие от инфлацията от началото на годината, от увеличението на цените отчасти заради краха на рублата в края на декември, от падането на цените на петрола и от украинската криза, а от друга страна е директно последствие от ембаргото, наложено от Русия върху хранителни и селскостопански продукти от страни, въвели санкции срещу Русия.

Според статистическите данни увеличаването на цените е довело до намаляване на покупателната способност. Инфлацията започна да се забавя в Русия от два месеца и властите се надяват на завръщане към растежа идната година.

Правителството взе мерки за защита най-уязвимите хора, като индексира пенсиите спрямо инфлацията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: бедностРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Путин ползва санкциите за изгода на Русия. Да бе ще кажете. Когато има Капитализъм, търсят се определени стоки и валутата е слаба - единствения изход е местно производство. Русия си защитава пазара с Мита така че ако има собствено производство в дадена сфера веднага слага мита на този продукт. Защитава си производителите.Може да разглеждате санкциите като огромен камшик който кара руските капиталисти да инвестират в РФ. Ако санкциите останат илисе увеличат може и РФ да увеличи ответните санкции
81
9
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Абе отново много рубладжийски *** се активизираха. Не познавам българи емигрирали в Русия след промените, но познавам много емигрирали в "бедна" европа и САЩ
80
8
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Пълни глупости !Да не би да са бедни заради санкциите?Просто системата на капитализма лежи изцяло на беднотията и нейната експлоатация !Ние в България , като имаме 80% бедни , кой ни е виновен?
79
1
 
8
 
! Отговори
Az преди 8 години
Като гледам прагът на бедност им е почти колкото нашата минимална заплата, само дето литър бензин в Русия струва 1 лев наши пари. Интресно.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пролетарските революции превърнаха руските мъже от истински казаци в оръдия на труда,работещи за една шепа олигарси.Справедливостта е мираж за всички кътчета на света,но в Русия ,тя е смазана,откакто се преименува във великия Съветски съюз.И след дълги комунистически извращения името Русия е лишено от съдържание.
77
1
 
8
 
! Отговори
къде е по-добре? преди 8 години
Хааааах! ОТ 143 МИЛИОНА руснаци 22 МИЛИОНА са бедни. В нашето беге от 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ *а по-точно са само 5-6), 6 МИЛИОНА И 800 000 СА БЕДНИ живеещи в ужасяваща мизерия!!!Кой е по-добре? Бегето е в Евросъюза(статут на колония,окупирана територия), Русия пък не е. тя е горда, свободна и независима. Поддържа голяма армия, а *** имат по-голяма полиция от невидимата си армия. Тайно ябанджии изпробват опасни оръжия,а правителството не знае за това. Криминалите беснеят и убиват безнака
76
0
 
0
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 139КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ НЕЩО НЕ ТЕ РАЗБИРАМ, ПО ПОВОД НА МОЯ КОМЕНТАР.
75
1
 
8
 
! Отговори
Галя преди 8 години
"най-странното е че самата държава Русия доведе до обедняването на хората си с въвеждане на забрана за внос на хранителни продукти"В магазинах ничего не исчезло. Все есть.Где санкции -я не ощутила.
74
3
 
4
 
! Отговори
42 преди 8 години
РЕАЛНАТА ПОЛИТИКА НЯМА НИЩО ОБЩО САМО С ПАРИТЕ. А СВРЪХЗАДОВОЛЕНИТЕ ОБЩЕСТВА СТРАДАТ САМО ОТ ЕДНО, ОТ ДЕГРАДАЦИЯ, МОРАЛНА И ИНТЕЛЕКТУАЛНА, ТЕ ЗАТОВА И В ЕДНА АНГЛИЯ ВЕЧЕ САМИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПРОИЗВЕДАТ ЛЕКАРИ И ИНЖЕНЕРИ НАПРИМЕР.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименлузъри за руснака става въпрос бе,беден бил българина я вижте 10 часа е сега кафенетата пълни с ***.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой го казва ?! Франс прес ! Здравеопазването, тока ,газа, водата и пр. са им на символични цени. За разлика от 50-те милиона пиндостанци без здравни застраховки, които разчитат на Господ да ги пази и с по 4 долара на ден за храна.
71
3
 
6
 
! Отговори
Галя преди 8 години
число людей на пороге бедности сильно преувеличено.Кто-то выдает желаемое за действительное
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това било санкции.Не са санкции а саботаж и бойкот от които страдат всички.Освен това парите като номинал не показват истината защото разходите за ток , парно , газ , които при нас са над 40 % от доходите , при тях са нищожни.И най необяснимо е защо не гледаме какво става в нас , а сме се хванали за руснаците.За много отговорът е пределно ясен.Казаха ни че сме загубили суверенитета си и във всички класации сме на призовото последно място , дори когато се сравняваме и с Африка.
69
0
 
14
 
! Отговори
без пари преди 8 години
Българският бедняк е по-беден и от руския бедняк!
68
1
 
9
 
! Отговори
Що така бе Миме? преди 8 години
Не знам защо демократична просперираща държава членка на НАТО и ЕС най-верен приятел на САЩ с най-евроатлантическия,най-демократичният президент Росен Плевнелиев-Господ здраве да му дава и премиер генерал-лейтенант,доктор,художник,най-велик футболист и тенисист господин Бойко Методиев Борисов-тука станете прави,се интересува от това как живеят некви руснаци дето ги управлява некъв диктатор и те горките умират от глад.
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има един Убавец, много известен водещ в Русия. Казва се Соловьев и по негови думи Руские живут в гостях у евреев, така че Бай ***, пиши си каквото искаш, фактите за Русия и кой е там на власт са такива. Прости сте и прости ще си умрете.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРИстината!
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРEvrei ili ne...na tqx raz4itate po cqloto 4ernomorie..vsi4ki znaete kak xar4at te i kak drugite...da ne goovorim za bg.turista :-) li4no sam vijdal na vlas,kak ruskinq ostavi 80 lv za manikiur.Taka 4e,kvo da govorim evrei,rusnaci,angli4ani ili ne..parite cvqt nqmat.
64
4
 
14
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
ЦЕНАТА НА САНКЦИИТЕ И НА ЕВРОПЕЙСКОТО НИ СЪТРУДНИЧЕСТВО - СЕДЕМ МИЛИОНА БЪЛГАРИ В НИЩЕТА И ЕДИН КУП МИЛИОНЕРИ !
63
4
 
7
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
До 123Русия е велика страна!!!