Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци

Кремъл индексира пенсиите спрямо инфлацията
Обновена: 12 юни 2015 08:13 | 12 юни 2015 07:22,
209
Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци
Снимка: Reuters, архив

Броят на руснаците с доходи под прага на бедността прехвърли 22 милиона души от началото на настоящата година, предаде Франс прес, като се позова на статистически данни, разпространени  днес.

През първите три месеца на настоящата година 22,9 милиона руснаци са попаднали в категорията на бедни хора. Миналата година по същото време в тази категория попадаха 19,8 милиона руснаци. (

Русия има общо 143 милиона жители.

Прагът на бедността за първите три месеца на настоящата година е бил 9662 рубли на месец /157 евро/. Преди година по същото време е бил 7688 рубли на месец /125 евро/.

Увеличаването на броя на руснаците с доходи под прага на бедността е от една страна директно последствие от инфлацията от началото на годината, от увеличението на цените отчасти заради краха на рублата в края на декември, от падането на цените на петрола и от украинската криза, а от друга страна е директно последствие от ембаргото, наложено от Русия върху хранителни и селскостопански продукти от страни, въвели санкции срещу Русия.

Според статистическите данни увеличаването на цените е довело до намаляване на покупателната способност. Инфлацията започна да се забавя в Русия от два месеца и властите се надяват на завръщане към растежа идната година.

Правителството взе мерки за защита най-уязвимите хора, като индексира пенсиите спрямо инфлацията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: бедностРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крымолскай трйоламУкраински фашист завистник
61
5
 
10
 
! Отговори
Крымолскай трйолам преди 8 години
Не е вярно НЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕПутин е велик путин е велик!!!!!Народа е щастлив и доволен и не живее в диктатура !
60
4
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
до ОдисейРуснака (обикновения) се дръпна от покупка на апартамент, а дойдоха руските евреи!Пази Боже!
59
1
 
4
 
! Отговори
По случай празника преди 8 години
Грандиозен флашмоб в Москва - 500 бели, сини и червени автомобили се подредиха, изобразявайки руския национален трибагреник.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и какво? Дайте да подарим всичко на САЩ? Ми и САЩ да ги изолират всички ще клекнат много по-бързо от Русия, защото са по обвързани и цоцат от цял свят. Браво на руснаците за които има и други ценности освен пари! А колко са били бедни преди санкциите? Ръстът май не е голям. Нека видим и с Украйна какво става, тръгнала с другите нови приятели!
57
5
 
7
 
! Отговори
9009 преди 8 години
и 150 минуса да сложите, победняването на руснаците няма да спре, санкциите въведени от САЩ и ЕС обхващат няколко човека и свързаните с тях финансови потоци, както и забрана за продажба на определени технологии, всичко това няма отношение към обикновения руснакот друга страна Русия сама забрани вноса на най-консумираните храни, като логично това доведе до дефицит и вдигане на цените им в Русия и изяждане на доходите на гражданите
56
9
 
6
 
! Отговори
преди 8 години
Ето ви данни от този месец - Local Purchasing Power inBulgariais 3.44% higherthan inRussia Не че ние забогатяхме толкова много, просто те обедняха и то доста. И то благодарение на мъдрата политика на вожда-слънце!
55
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
Товарищ Путин, имате една метална врътка, завъртете я на дясно докато спре да се върти, спрете бизнес отношенията си с тъпия ЕС и санкцийте ще отпаднааааат.Преди 70 години ви атакуваха с оръжие и оцеляхте, сега ви атакуват икономически и Руският НАРОД пак ще оцелее, само незнам същото важи ли са ес.
54
10
 
4
 
! Отговори
9009 преди 8 години
най-странното е че самата държава Русия доведе до обедняването на хората си с въвеждане на забрана за внос на хранителни продукти
53
2
 
13
 
! Отговори
чао преди 8 години
Във всички държави има бедни и богати, успели и прошляци! Лошото е, че в България скотовете и робите по душа по много, твърде много, за да може тази държава да се развива нормално. Доказано е - вече 1300 г. все същото.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руската мъка край няма.И не са 22 милиона бедните а 140 милиона!!!!!!90 процента в мада раша жиеят като скотове!!!!В Германия по АРТ всяка вечер за това говорят!!!!!
51
4
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Санкциите доведоха до отлив на рускоговорящи туристи!Зимата - ГЛАД!
50
11
 
5
 
! Отговори
Някой преди 8 години
абе руснаците винаги ще са си бедни с този култ към личността. Те ако си нямат един портрет, на който да се кланят... А истината е, че трябват много хора, да се свърши нещо качествено. А факта, че никой не емигрира в русия, а руснаците бягат към америка е показателен. докато бях на бригада имах съквартиранти руснаци, нито един не смяташе да се връща там. Нито един. Като ги питаш защо: "Да бе да та да ме мобилизират и изпратят в някоя *** война на майната си." Това беше през 2005-2006, а сега?
49
12
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"ЕС са терористи и фашисти карат хората да гладуват." пише един другар по-долу.А пък аз съм влизал в Москва в също такъв голям магазин през 1990 г. и в него НЯМАШЕ АБСОЛЮТНО НИЩО ПО РАФТОВЕТЕ.Без участието на терористите и фашистите от ЕС. Само в резултат на "управлението" на РУСКИТЕ КОМУНИСТИ.
48
3
 
9
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
Не ме интерсува ако ще американците да бомбандират половината свят, стига да са ми редовни клиенти :)-Хич да не ти пука - но те бомбардират и избиват също и редовните си клиенти и безнеспартньори. Това вече май те те развълнува.
47
2
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Ако всички са милионери то най-бедния милионер ще бъде принуден да лъска кенефите *** се скрий някъде и не се показвай ***.
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живота в Русия е скотски какъвто и винаги си е бил.
45
12
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Разбираме, че американците едва деянят, ама това променя ли положението на руснаците, които са извън десетката в почти всички класации за благосъстояние, качество на живот, качество на услуги, и са в тройката на почти всички класации за престъпност, наркомании, алкохолизъм, демографски срив и т.н.? При това Русия е най-голямата и най-богата страна в света по ресурси. Вместо да са номер 1 в света, те си искат Сталин и още се кефят предимно на танкове. Вече и в шаха са треторазрядни
44
3
 
20
 
! Отговори
кво що?! преди 8 години
В БГ и без санкции бедните са повече
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте днес в 12:15 по руския канал 1 как в 1814 година руснаците победоносно влизат в Париж.