Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин

Патриотизмът е толкова силен, че не допуска чужди формати на развитие
216
Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин връчи на церемония в Кремъл държавни награди на седем изявени научни и културни дейци по случай националния празник на страната, Деня на Русия, 12 юни, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата
Днес се навършват 25 години от приемането на декларацията за държавен суверенитет на Руската федерация през 1990 г., когато Русия още бе една от 15-те съветски съюзни републики.

В словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.

Невъзможно е да бъдем отклонени, откъснати, изолирани от нашите родни и исторически корени", отбеляза той.

Путин подчерта, че великата история на Русия, нейното богато цивилизационно наследство подхранва чувствата на руснаците и ги вдъхновява за нови постижения и открития.

Според него 12 юни е знакова дата в руската история, защото с Декларацията за държавния суверенитет, приета на този ден преди 25 години, "бе положено началото на кардинални преобразования в страната", засегнали всички страни на живота, на политическото и общественото устройство.

"Русия не само с чест преодоля тези изключително трудни изпитания и успя само за четвърт век да извърши успешен пробив към демокрация и пазарна икономика, но и можа да се утвърди като съвременна открита и самостоятелна страна", отбеляза президентът.

"Ние не разпиляхме, а опазихме самата същност и духовната основа на руската държавност, съхранихме уникалното
национално многообразие на народа и неговото историческо единство, вековните традиции за преданост към отечеството и готовността да отстояваме и защитаваме неговата свобода и независимост, неговите интереси", заключи Путин. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Обаче ужасно търпелив човек е Путин!Въпреки всичко,което причиниха САЩ на Русия в желанието си да постигнат пълен световен контрол,той не им дръпна шалтера!А определено има ресурса да го направи!Ама нали е широка славянска душа-остави ги да живеят!Поне от кумова срама трябва да му дадат един Нобел,за кой ли път ги спасява!То на *** и пульо дадоха....
57
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путинчо съсипа Русия. Обгради я само с врагове: Украйна , Прибалтика даже и Беларус. Сплоти НАТО. Сега когато светът излиза от кризата Русия влиза повторно. За съжаление руският народ винаги е живял скотски явно и ще продължи с нова сила под вещото управление на тая милиционерска пръчка.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnacite sa zombirani I tupi , koeto vodi do nadmennost ( neopravdana). Zamenyam Mercedes za lada Samara. Ima li kusmetlii?
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71 Кое му е мъжкото , едно семесйтво не може да направи като хората . Задавали ли сте си въпроса защо децата на всички Кремълски ръководители живеят са живяли или живетя на Запад в ЕВропа или в Щатите , КанадаПрост въпрос ви задавам умници Одисей 1
54
7
 
7
 
! Отговори
библиотекар преди 8 години
"...историческо единство, вековните традиции за преданост към отечеството и готовността да отстояваме и защитаваме неговата свобода и независимост, неговите интереси"Ами това е цитат от "Моята борба" на Хитлер!!!Историята се повтаря, пак няма кой да спре този умопомрачен, всички се снишили да мине бурята...
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРСИ РAШA. ЖИВЕЙТЕ КAКТО СИ ЗНAЕТЕ......НО AЗ НЕ ИСКAМ ВAШЕТО БИТИЕ....МНОГО СЪМ ДОБРЕ ТAКA
52
3
 
5
 
! Отговори
Германеца преди 8 години
До до ГерманецаЖивея в Германия от 15 години и от 8 съм с гражданство жена ми е германка и имам сумати приятели немци, не знам ти какво говориш, ама Меркел я избират с 40% никой не им пречи на германците да гласуват за НПД, ама не го правят защо ли? Защото имат нещо в главите си. А отностно историята явно си пълна нула щом не знаеш за изцепките на Хитлер спрямо народа си. Прочети за Нероновия декрет, например.
51
2
 
3
 
! Отговори
Проблемът е ... преди 8 години
Проблемът е, че крайният патриотизъм Е НЕ ПО-МАЛКО ЛОШ ОТ ЛИПСАТА НА ПАТРИОТИЗЪМ! Примери много - България по времето на Втората балканска и Първата световна, Германия по време на двете световни, Франция при Наполеон, Русия по време на Кримската война и още много, много други!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin i boiko schte se vidat v baku schte Hapnat schte pisnat a Bogatska Stefka kostadinova schte im pravi kompanija
49
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
В словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.И В КАКВО СЕ ИЗРАЗЯВАТ ТЕЗИ ИДЕАЛИ НА ПАТРИОТИЗЪМ - РУСНАЦИТЕ ДА КРЕЩЯТ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ДА СКАНДИРАТ ,СЛЕД УКРАЙНА ИДВА РЕД НА ПОЛША ! КАКТО ВЕЧЕ СЕ ИЗРАЗИХ ,ЗАТОВА СТЕ В ТОВА ТРАГИ-КОМИЧНО СЪСТОЯНИЕ И НИКОЙ НАСИЛА НЕ МОЖЕ ДА ВИ НАПРАВИ ЧОВЕЦИ ,ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ СИБИРСКИ ДИВАЦИ ,ГЛАДНИ И АЛКОХОЛИЦИ-ПАТРИОТИ !
48
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 8 години
До Камелия Цветанова Никъде , в обръщението няма думата ,,прекодиране ,, !Отново , някакви свободни журналистически съчинения .Цветанова , ти д..аш ли ?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карл Маркс не е толкова немец, колкото Соломон Паси българин.....
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма държава и много крадливи държавници Това се повтаря 25години и у нас
45
5
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Кур преди 8 години
И в Северна Корея разсъждават по същия начинл
44
4
 
5
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
А как тогава след величието на Царска Русия си сменихте коренно системата с комунизма на немеца Маркс? А сега даже не знаете каква система имате.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54Аз съм чел пък за един немски генерал след като вече е на върха на изтощението край Сталингард: Това е огромна земя с огромен студ. Тези два фактора ни скапаха!
42
0
 
7
 
! Отговори
до Германеца преди 8 години
Силно се съмнявам, че са по-горди с Меркел като водач, отколкото с Хитлер. Историята е писана от победителя, много от преписаните му зверства не са истина, но в Германия нямат право да си ревизират историята. Въпреки всичко се забелязва раздвижване в тази посока. Така, че не знам ти в коя Германия живееш, но не е на планетата Земя, континента Европа....А какво за фон Браун, Хитлер го е изгонил ли? Хубаво, че е имало наука в нацистка Германия, да крадът после САЩ и Сталин....
41
5
 
5
 
! Отговори
винету преди 8 години
Голяма страна,Голяма мощ, каза Хитлер и умря.
40
5
 
4
 
! Отговори
Хасфалт Паша преди 8 години
На Раша само контра!;)))
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47Младите руснаци са зарибени с на Путин патриотизма, не се заблуждавай! Този народ вече няма да допусне предатели като Елцин на власт, камо ли пък такъв като Горбачов.