Няма непосредствени заплахи за страните от НАТО

Има обаче една по- настоятелна Русия, която се опитва да сплаши
180
Няма непосредствени заплахи за страните от НАТО
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че алиансът не вижда "непосредствени заплахи", в опит да успокои членовете, които имат близки отношения с Русия, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес."Виждаме една по-настоятелна Русия, която се опитва да сплашва съседите, като насилствено променя граници", заяви Столтенберг по време на посещение в Букурещ, за да инспектира обект, на който алиансът ще изгради командно-контролен център.

"НАТО не търси конфронтация с никого", заяви той.

"Искаме обаче да осигурим сигурност за нашите членове на изток и юг", добави той.

Столтенберг ще посети по-късно днес Център за интегриране на силите на НАТО в Букурещ, който е подобен на тези, които ще бъдат създадени в Полша, България, Естония, Литва и Латвия.

Румъния ще има също щаб на многонационална дивизия, който ще отговаря за Румъния и България.

Алиансът съобщи, че шест малки центрове ще бъдат готови до края на годината, като всеки от тях ще има персонал от 40 души, които ще участват в учения и ще могат да улеснят бързото разполагане на сили в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички нормални хора на света са заплаха за натовския фашизъм
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1.Напротив-точно сега войната ги разеидинява-да си чул,че Лвовская и Волинская област искат да се отделят от Киев?Там се считат за панове-демек за поляци.А поляците помнят зверствата на Бандеровците-затова сега не са съгласни с Киев-защото героизират Бандера.Единствените които се държат реално с Киев са централните области-близко около Киев-3-4 области които се хранят от оборота на големият град.Останалите области си мълчат ЗАСЕГА от страх-шпищ командите на Правъй сектор ги натискат.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само си мислете, че няма.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама се обажда на Саркози: Кажи кога да нападнем Русия ?Саркози: Само не през зимата .....Обажда се на Меркел :Кога да нападнем Русия?Меркел : Само не през лятото...Тогава Обама се обажда на китаеца: Кажи кога да нападнем Русия? Кога да нападнем Русия?Китаеца мисли и отговаря : Сега !!! Строят газопровод към Китай, газопровод към Турция и ще им трябват работници......
43
0
 
3
 
! Отговори
до 109 Одисейчо преди 8 години
Дадох ти плюс за евреите, защото наистина имат много евреи и то много талантливи в изкуството. но не може да се отрече ,че като цяло имат много повече руснаци в науката и изкуството. Който го отрича, значи е невежа.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1......Одисей--не пиши за цяла Украйна.Като махнем западните области-Лвовская област,Валниская област,Ивано-Франковская област,Тернополская област,Черновицкая област,Хмелницкая и Житомировская област--там населението се индефицира по-скоро като поляци,унгарци,румънци--много малко от тях се смятат за украинци--това е било винаги.Средните и юго-източните области са със самосъзнание 50--50...то ли руснаци то ли казаци..то ли украинци--така че Русия нищо не е загубила.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро имах работа в украинското посолство. Служителят беше с пура и чаша уиски в ръка, по ръцете отрупан със златни гривни и пръстени. И ми дрънка на някакъв език между полски и руски, викат му украински. Казах му или да ми говори на руски или на български, защото нищо не му разбирам. Веднага мина на перфектен руски.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1...чакаш или не--е друг въпрос....Но явно няма да дочакаш.Затова и пишеш само лозунги и популизъм.
39
4
 
6
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Доста *** коментари на дрогирани нещастни ***
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО Одисей 1 Одисейчо,*** нали и ти си бил комсомолски секретар бе-що толкова плюеш по комунизма.Нали сам тук се хвалеше,че си ползвал облагите на комунистите-апартаментче,после вила,в университета с предимство,топло работно местенце и т.н.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1......ще има да чакаш....с политици като Путин,Русия няма да се разпадне--това ще остане само мечта за такива като теб-продали се на Шороша...Точно сега,Русия е толкова сплотена,че ще трябват столетия за да се стигне до разпад...а до тогава спонсорите и мечтателите за разпада на Русия ще са отдавна в отвъдното...
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ци-Ро........Жалко,че тази"""Мужикистанската Федерация"""ти свали чалмата от главата--сега щеше да копаеш в Анадола и да ти чистят редовно задния двор..........
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са ни близки и винаги сме имали полза от тях, докато американците са ни чужди и носят само вреда.
34
9
 
14
 
! Отговори
Заралия преди 8 години
След като се разпадна Вършавския договор, защо не се разформирова и НАТО, те за толкова години, кой и от кого "пазеха" членовете си, от гаргите ли ? Кой, и кого се опитва да плаши, какво правят до границата на Русия натовски войници, къпини ли ще берат там ?
33
7
 
13
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Не някой друг,а НАТО и в частност УСА са заплаха за останалия свят използвайки витиевати приказки и двоен аршин разбира се винаги в изгода на краварите.
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деньги и за *** няма вече. Става страшно.
31
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам, евразийските гейове пак са се разпенявили, а Рашата си потъва с бързи темпове.
30
1
 
7
 
! Отговори
доган преди 8 години
този на снимката да ви прилича на дева мария
29
1
 
6
 
! Отговори
guzovei преди 8 години
Odisei........hvani na Volodia I mu go razvei
28
1
 
2
 
! Отговори
доган преди 8 години
дисей.не вярвам да си толкова неграмотен явно го правиш умишлено.какво немогат да си разделят двете велики сили.пазара за оръжие или достъпа до пр.ресурси.единия едното го има а другия и двете.кой какво търси ти сам знаеш отговора