И наследникът на Варуфакис няма да кляка

Нямало да се сключва нежизнеспособно споразумение
25
И наследникът на Варуфакис няма да кляка
Снимка: Reuters

Гърция няма да се съгласи на нежизнеспособно споразумение с кредиторите, каза снощи новоназначеният й финансов министър Евклидис Цакалотос. Днес той заминава за Брюксел за участие в срещата на финансовите министри от еврозоната, на която ще се обсъжда финансирането на Атина.
 
Цакалотос не каза какво разбира под жизнеспособно споразумение. Говорейки за неделния референдум, на който голямо мнозинство от гражданите на страната отхвърлиха поставените от кредиторите условия за споразумение, той каза, че даденият с допитването до народа сигнал "ще остане в икономическата история".

Той похвали своя предшественик на този пост Янис Варуфакис, който подаде вчера оставка по молба на премиера Алексис Ципрас, за да бъдат активизирани спрените преговори.

"Ние достигнахме до този пункт благодарение на Варуфакис - цялата планета сега обсъжда жизнеспособно решение за дълговия проблем на Гърция. Мисля, че всички ние, целият народ, трябва да му кажем огромно благодаря. Надявам се да продължа тази работа, а той ще ми помага със съвети", подчерта новият гръцки финансов министър.
 
Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум призова гръцкия премиер Ципрас да донесе на днешната спешна среща на лидерите на еврозоната нови конструктивни предложения.

Говорейки пред холандския парламент, Дейселблум, той каза, че без ясен пакет от реформи оставането на Гърция в еврозоната е "много проблематично".

(БТА)


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 никой на Балканите не се е освободил съвсем сам а и това с освобождението на народите винаги е свързано с военен конфликт между великите сили така се разпадна колониалбата система след края на ВСВ така се разпадна и социалистическата система след края на Студената войнаОдисей 1
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чакаме наказанието
12
7
 
7
 
! Отговори
мина тая преди 6 години
Няма за кога да клякат гърците, трябва да лазят по корем и молят за някое е друго евро.
11
3
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ДО 12 ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИДЕНОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ОТ ВСИЧКАТА ПАСМИНА ГОРЕ КОЙТО НЕ КРАДЕШЕ И ЗАТОВА ГО СВАЛИХА. НЕУДОБЕН БЕ. НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА ВЪРТЯТ МРЪСНИТЕ СИ ДАЛАВЕРИ. Е И СЛЕД НЕГО ОПРАВИ ЛИ СЕ БЪЛГАРИЯ. ЗАТЪНА ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ. ЗАЩОТО ТИЯ ГОРЕ МИСЛЯТ ЕДИНСТВЕНО САМО ЗА СЕБЕ СИ А НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ПОГЛЕДНИ В МОМЕНТА КАКВИ РЕФОРМИ ТЕКАТ. НИКАКВИ, ЗАЩОТО СА НЕКЪДЪРНИ И ВСЕКИ ЛЕВ ВЛЯЗАЛ В ХАЗНАТА ГЛЕДАТ ДА ГО ОТКРАДНАТ.
10
5
 
20
 
! Отговори
Божо преди 6 години
варуфакис изобщо не клекна, а отлетя за Тексас , където ще търси отворени банкомати :))) Сега очаквам Европа да помоли новия финансов министър на Гърция да предложи начин, как страната му да продължи да получава пари без да ги връща :)))
9
10
 
17
 
! Отговори
Гуруфакис преди 6 години
Меркел ще клекне.
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кпгато Варуфакис стана министър в Гърция имаше макар и минимален растеж действащо споразучение с кредиторите и отворени банкиКогато Варуфакис подаде оставка като министър в Гърция има рязка рецесия сиреч спад няма споразумение с ктедиторите и банките са капалъОдисей 1
7
9
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Някой ще ми разправя че гърците били по-различни от нас.Разликата между нас и тях е че в момента те имат пари а ние не, в момента те са 1997г. А ние 2014. И те като нас са мързеливи и чакащи на другите.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото им го натресе на гърците и се изнесе в Тексас налиОдисей 1
5
6
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Това че съм човек с мнение и мразещ Гърция или дадена политическа партия не ме прави ТРОЛ. Ти си този с предубежденията и промития мозък.И аз искам всички да се съгласят с моето мнение ама това си е диктатура.
4
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варуфакис е пич!
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се вижда от предните коментари - за българския трол няма почивен ден. За къртиците няма ден и нощ, има само мрак. Завряни цял живот в *** на живота. Гърция ще се оправи, мислете за ***.
2
3
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
То до 20-ти юли има време. Фрау Меркел не бърза за никъде ...
1
5
 
9
 
! Отговори
Tina преди 6 години
Варуфакис отива да преподава в тексаски университет?...