Гръцкото правителство подкрепи Ципрас за заемa

Митинг пред парламента поиска оставане в еврозоната
Обновена: 10 юли 2015 07:08 | 9 юли 2015 22:49,
149
Гръцкото правителство подкрепи Ципрас за заемa
Снимка: Ройтерс

Гръцкото правителство одобри пакета с реформи, предложен от премиера Алексис Ципрас, който ще бъде представен пред кредиторите и европейските партньори и кредитори, съобщи Financial Times. Пакетът ще бъде разгледан в парламента часове преди да бъде представен в Брюксел.

Още по темата
По-рано депутати от опозиционната „Неа Демократия” бяха категорични, че предложението на премиера ще получи подкрепата от достатъчен брой депутати.

Очевидно правителството в Атина ще изчака до последната възможна минута, отпусната от кредиторите и ще представи предложението си рано сутринта в петък. FT допълни, че гръцките депутати имат готовност за извънредни заседания по всяко време.

Докато траеше заседанието на кабинета, пред сградата на парламента се събра митинг, на който хората настояват страната да остане в еврозоната.

Според туит на анализатора Янис Кутсомитис, цитиран от ВВС, предложението, което Гърция ще направи пред Брюксел, ще предвижда фискални мерки (съкратени разходи и увеличени с данъци приходи) за общо 13 милиарда евро, а в замяна страната ще поиска нов заем за 50 млрд. евро.

Гръцките медии съобщават още и за предложенията за увеличаване на някои ставки на данък добавена стойност.

По-рано днес местните издания съобщиха за натиск срещу Ципрас вътре в собствената му партия. Крайнолявото крило на СИРИЗА се обяви против нов заем в замяна на обещания за реформи.

Предложението на Атина трябва да бъде разгледано от представителите на еврозоната в събота, а след това и от представителите на държавите в целия ЕС в неделя.

Досега Гърция е получила две спасителни програми на обща стойност 240 млрд. евро от своите кредитори. В последните години обаче тези средства не носят положителен ефект – икономиката се свива, безработицата е над 25%, а всеки втори млад човек е без работа.

Още новини за Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Lex West преди 8 години
Уважаеми господине / госпожо, Търсите ли доверен заем кредитор, който може да ви вземе заем от1000 до 10 милиона USD, EURO, GBP и т.н. За да се изплати вашия отдел или даопредели, че си финансов стрес, че сте били изправени за дълго, LexEasy Loan Firm е тук за вас с подходящ план за възстановяване илихва в размер на 3% (Car Loan, Personal Loan, Ипотечен кредит, Businessзаем и т.н.). Ако проявявате интерес, свържете се с нас чрез електронна поща, която е по-ниска,
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те ти булка спасов ден, така се освини това *** шизофреидно,че аз ако бях грък лично бих му прегризал врата със зъби
90
1
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
е, как няма да го подкрепи, като са останали само трОХИ ,....охи,...охи,....охи...
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво беше целия панаир???
88
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 8 години
До Членска карта 7За жалост гърците знаят само да спят следобед, да ходят по таверни вечер, да се веселят и да работят, ама не много, най-много до обяд! За каква цена говорите? А, знаят и още нещо - как да мамят, ама този път май не са познали!
87
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 8 години
До жеижщкщКакъв ред би ти допаднал? Анархизъм?
86
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 8 години
Сега е моментът да се проведе референдум във всички останали европейски страни с един много бърз въпрос <Заслужават ли гърците нов заем?>
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали беше oxi! ?Какво стана?
84
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега вече е късно защото България отдавна е разграбена и разрушена но и ние имахме кога да се пазарим и да отстояваме нашия си български интерес.Ето как направихме това-взехме 300 милиона евро за да си унищожим ядрената енергетика а всъщност това доведе до милиарди загуби за икономиката на страната...Хората направили това национално предателство отново са начело на държавата...Така че да не плюем гърците-те поне знаят защо се пазарят...
83
15
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До американецоКолко удобна е версията ви за наивната Европа и хитрите гърци! Истината е, че става въпрос за геополитика и гърците си знаят цената на която до се продадат. Сами едини на филии с мас не става, трябва и акъл!!!
82
10
 
19
 
! Отговори
жеижщкщ преди 8 години
До PitashtПисна ни, Писна ни и от евроатлантизъмъ и от Магнолията, но това е Матрицата!!! Можем само да се майтапим и да псуваме тези дето са на позиция да ни натискат да живеем според техния дневен ред.... И да се надяваме, че ще дойде Видов ден и ще ги докопаме за мазните гуши и трътки!
81
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беше "НЕ", с референдум да погасят част от заемите си ! След като банковите автомати , не пускат автоматично пари ...Следва "ДА", за нов заем !
80
1
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Аз се чудя коя нормална банка или организация ще им даде заем на тея Гърци
79
7
 
41
 
! Отговори
американецо преди 8 години
Какви ехидни, подли и двулични са тези гърци - данайците! Направо не е истина! За пореден път ще увъртят в лъжите и демагогията си Европа! Хем не акат, хем не стават от гърнето! Ужас! Дупе яко да бъде на Еврозоната с тези хлъзгави малоазиатски мошеници! А узото да се лее, а чиниите да се трошат! Европа обаче да плаща! Луда работа.
78
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пак банката печели, защото гладът е по-силен от тока. В случая банката са кредиторите, главно Германия.
77
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЯсно е, че ще има нов заем, а старият ще бъде опростен, тук става въпрос за геополитика и икономиката е на заден план. И без това парите вече нямат никаква стойност, печатат се на поразия, САЩ имат много по-голям дълг от Гърция,но кой може да ги накара да го върнат?--------Те Сащ са и 30 пъти населението на Гърция...
76
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе могат да печатат долари като Американците (за да си живеят добре - Америка не е в състояние да плаща само лихвите по заемите си да не говорим за главницата!) но са намерили начи да се грижат за себе си!--------Загрижил се хайвана за Америка, плаща се и лихвата и главницата.От къде червени бунаци като вас могат да знаят че има "мinimum payment" който никога не е бил просрочван. *** вие трябва малко да се уграмотите финансово и да не се излагате като кифладжии по форуми!
75
12
 
10
 
! Отговори
доган преди 8 години
аа моля ви гъркините ги уважавам САГАПО ЕЛИНИДА като ги праскаш и стене ВАЛЕ ВАЛЕ
74
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според " Bild Zeitung" Тройката е сътрудничела при съставянето и писането на пакетът с реформите, който е изпратен на ЕС в 21 ч гръцко време.Това означава, че ще се намалят заплатите и пенсиите и ще се увеличат данъците. Сега зависи дали този пакет ще бъде одобрен от Сирица и от гръцкият парламент. " ОХИ " беше срещу съкращения и реформи, но се вижда,че без реформи стачкуват банкоматите.
73
5
 
0
 
! Отговори
доган преди 8 години
до ван дам:ни в какъв строй живеем.а европа