Не се доверявайте на идеологии, водят до диктатури!

Папа Франциск: Икономическото развитие трябва да има човешки облик
Обновена: 12 юли 2015 08:55 | 12 юли 2015 08:52, Елка Василева
15
Не се доверявайте на идеологии, водят до диктатури!
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск отправи призив към хората да не се доверяват на идеологиите, защото те винаги водят до диктатури, предаде думите му Франс прес.

 "Идеологиите свършват зле. Вижте какво стана с идеологиите от миналия век - превърнаха се в диктатури", каза папата в парагвайската столица Асунсион.

Франциск призова предприемачите, политиците и икономистите "да не се поддават на идолопоклонническия икономически модел, който принася в жертва човешки животи в името на парите. Икономическото развитие трябва да има човешки облик".

 "Ясно е, че за една страна икономическият растеж и създаването на богатство са много необходими неща. Те обаче трябва да достигат до всички граждани без изключения и не в полза на някое малцинство", каза папата под аплодисментите на 5000 души.

 "Боготворенето на Златния телец намери нова и безмилостна версия във фетишизма към парите и в диктатурата на икономиката без лице", допълни бившият архиепископ на Буенос Айрес.

Накрая той каза, че корупцията е "гангрената на народа", зло, от което страда и 7-милионното население на Парагвай, едно от най-бедните на континента.

Парагвай е третата и последна спирка от южноамериканската обиколка на папа Франциск, който посети преди това Еквадор и Боливия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
мерси за съвета преди 8 години
Инквизиция, индулгенция, кръстоносни походи и преследвания на учени - историята на католическата църква . А в по-новата такава педофилия, сделки с оръжие и разбира се негласното съгласие при опита за унищожаването на евреите през ВСВ2 .
7
3
 
6
 
! Отговори
h преди 8 години
Ей тва е яко, папата призовава да ставаме атеисти :Д
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7 Има разбира се по-голяма и ужасна идеология от религията! Парите са религията на днешния свят и бързо го унищожават.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за цинизъм? Има ли по-голяма идеология от религията? Та малко ли вреда нанесе католицизма, чрез инквизицията , през Средновековието и ислямизма сега?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Боготворенето на Златния телец намери нова и безмилостна версия във фетишизма към парите и в диктатурата на икономиката без лице"=====С края на ухото си дочух още, че се изказа срещу дивия капитализъм и глобализъм и в подкрепа на многополярния, многополюсен свят.
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ИДЕОЛОГИЯТА ГЕЙСКИ И ЛЕЗБИЙСКИ ЦЕНОСТИ ТЕ ДО КАКВО ВОДЯТ САНИНСКИ ПАПА ИЛЮМИНАТ АБЕ ,КЪДЕ СА СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНОСТИ В ТОВА ПРОГНИЛО ОБЩЕСТВО.ИДЕОЛОГИИТЕ НЕ ВОДЯТ ДО ДИКТАТУРА А ДО ПРАВОВА ДЪРЖАВА,В САЩ ПРЕЗИДЕНСКИЯ ПОСТ ЗАЩО СЕ ПРЕДАВА ОТ БАЩА НА СИН ОТ МЪЖ НА ЖЕНА СКОРО ЖЕНАТА НА КЛИНТЪ ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ТОВА ЛИ СА ВИ ДЕМОКРАЦИИТЕ КОГАТО ВИ УПРАВЛЯВАТ ТОТАЛИТАРНО СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ ФАШИСТИ С АМБИЦИ ЗА ПОДЧИНЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ СТРАНИ.НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ БАБА ВАНГО ГО КАЗА ДРЪЖТЕ СЕ ЗА РУСИЯ....
2
1
 
19
 
! Отговори
ужасен преди 8 години
Идеологията за пълна демокрация ще доведе до тотална диктатура!?!
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като диктатурата на ЕС, чиято идеология са "европейските ценности" и парите. Като диктатурата на сащ да "демократизират" света за сметка на света и за тяхна полза.