Сеул: Пхенян готви пускането на нова балистична ракета!

Изстрелването се готви за годишнина на Корейската трудова партия
22 юли 2015 07:16,
22
Сеул: Пхенян готви пускането на нова балистична ракета!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е построила нова, по-голяма площадка за изстрелване на ракета със среден обсег, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

В Сеул предполагат, че КНДР може да изстреля ракета от новата площадка в навечерието на 70-годишнината от основаването на Корейската трудова партия, което се отбелязва на 10 октомври.

Високата 67 метра стартова кула ще позволи изстрелването на ракета, надхвърляща размерите на ракетата носител Унха-3 /Млечен път/, която беше тествана успешно през декември 2012 г.

Въпреки резолюциите на Съвета за сигурност на ООН забраняващи на Северна Корея да извършва изпитания на балистични ракети, Пхенян продължава да развива ядрената си и ракетна програма, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 13Умнико Около София има примерно 25 подстанции на НЕК конвертиращи високо в ниско напрежение. По 4 крилати ракети на всяка станция и София ще остане без нормален ток за поне две седмици. Никой не държи толкова резервно оборудване и трансформатори на склад. Ето ти какво означава свръхточно конвенционално оръжие използвано по стратегически цели.А сега си представи да бъдат унищожени и изходящите станции на Ел Станциите в Цяла България още 200 ракети. С месеци няма да има ток
9
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Чудесна новина!Дай Боже такива всеки ден,защото американските съюзници не трябва да си мислят,че са хванали Господ за шлифера.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
o6te ne mu e do6lo vremeto na gruh4o, no nablijava. nikoi niama da go ostavi da si pravi kakvoto iska. ni rusnazite, ni amerikanzite.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Сеул да се радват ,че няма да е към тях.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шоп Прав си-уникални машини.
5
10
 
29
 
! Отговори
ььььььььььььь преди 8 години
Тоя жълтурчо,прави американците къдрави--и нищо не смеят да му кажат.Само го плюват,ама не смеят да му се издървят...От това следва извода-За да оцелееш,трябва да си въоражен.Ако С.Корея нямаха ракети-досега да бяха яли мухлясала американска царевица а народът щеше да се влее в редиците на икономическите роби......Не го защитавам лудият им диктатор,но на практика така стоят нещата.
4
1
 
9
 
! Отговори
шоп преди 8 години
До АнонименТочно това е мобилна-подвижна установка с ъс два танкови двигатели на Т-55 имахме и верижни установки.
3
5
 
31
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Влекача е *** каквито имаше и в България със ракети СС-20 които ги нарязаха за скрап а бяха уникално оръжие над 3 000 км.действие заради тях 6-американски флот сновеше из средиземно море и не смееше да застане на едно място,много ги беше страх и накараха нашите дупедавци политици да ги унищожът.Бог да пази България защото политиците НЕ искат.
2
2
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Де да беше макет..ама за съжаление не е....Щом и САЩ не им скачат,значи това не е картон....Иначе отдавна да ги бяха демократизирали.
1
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре изглежда картонения макет.