Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския агресор отново си показа рогата.Хората изграждат защитни системи имено заради техните агресивни басни.Всички знаят, че само срещу далеч по-слаб противник руснаците имат шанс за това и само се зъбят - страх ги е защото са слаби и редовно ги унижават.Колкото до 'славната великоруска армия' е достатъчно да се видят поне 6-те инцидента с техни самолети, които се разбиха през последния месец.Ако дори се опитат да изстрелят някакви ракети то със сигурност ще се самовзривят.Рашисти..
265
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименУдара върху Украйна дойде от русия, не от САЩ.Колкото до цената на петрола отговорни са СА предимно, защото не пожелаха да отстъпят даром пазарния си дял на руснаците.Стига лъжи.
264
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикали американците--това се обадило....И въпрос-Защо след като се сключи договор с Иран,продължават да се строят тези американски бази--нали оправданието беше че ги е страх от Иран....Сега има споразумение с тях....Май лъжите на САЩ са безкрайни.
263
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До наблюдателукрайнска фашистка пропаганда
262
10
 
16
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Обама заплашил Путин по телефона че ще му наложи санкции с които да разруши Руската икономика. Путин се смял дълго. След това изтрил сълзите с пешкир и казал: "За да разрушите нещо, първо трябва някой да го е построил!"
261
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До строг но справедливДришйо, помниш на баба си вълната! Беленко избяга през 1976 а тогава баща ти още си е играл прав под масата. И какво стана ката наложиха ембарго американците на навигацията от бойнг? Руснаците спряха да правят самолети, или пуснаха МиГ 29 с навигационно оборудване от американска пералня? А в космоса летят с крадени от америка прахосмукачки. Спътниците им се ориентират с електроника от американските градски автобуси. ***!
260
2
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До наблюдателМуаахахаха! Пълен талаш! Секи пише глупости! Нали е без пари! Милиарди от тук, милиарди от там, задоволени с газ, незадоволени с газирана вода, а ние пишеме ли, пишеме с неизвестно откъде взело се вътрешно убеждение, досущ като *** строг но дправедлив. Вероятно сте един и същи ***!
259
1
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До строг но справедливТи през 1978 г. На колко години беше, че помниш толкова добре? И като какъв работеше при американците на Окинава, щото тези подробностиъняма как да си ги прочел тогава по вестниците - за да гиэпомниш, трябва да си ги видял на място. А за да си бил заподнат през 1978 г. с такива секретни детайли, сега какъв се явяваш тук, в тази тъпашка пубертетска говорилня?Щото аз през 1978 г. бях на 20 години и мога да ти кажа, че си пълен въздух без никакво налягане! Измирисана пръдня
258
5
 
17
 
! Отговори
строг но справедлив преди 8 години
Аз си спомням че през 1978 един руски офицер избяга с бойния си самолет в Окинава. Американците като погледнаха вътре видяха навигационно оборудване за граждански боинг. Спомням си че тогава краварите наложиха ембарго за високотехнологично оборудване за целия соц лагер, защото рашките купуваха на черно през трети страни. Явно сега са се запътили в същата посока. Да не ритат срущу УСАто че да не им спрат кранчето . . .
257
16
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Рашките пак се надуват, ама вече няма Источна Германия за която да ги обезщетят 60 милиарда. Няма Югославия която продадоха за 140 милиарда дълг срещу съгласие за Независимо Косово.Да не казваме че Германия вече е задоволена с гас и Шрьодер няма да спира повече АЕЦ за да създава търсене на руска гас. Възможностите меко казано са изчерпани. Идва тежка руска зима. Ракетите не се ядат . . .
256
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че Русия наистина не е агресор иначе *** *** сега щехте да пишете на руски!
255
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 357 ти кравар ли си, кво праиш в БГ сайт?
254
2
 
23
 
! Отговори
успокояващо преди 8 години
Каквото почукало,такова се обадило.Добре,че Путин не е Горбачов или Елцин.
253
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 353това сам ли го измисли, или супервайзора ти помогна?
252
2
 
26
 
! Отговори
ачо преди 8 години
Всеки взе да се изказва на военна тематика без елементарни познания.ПРО се преудолява лесно.ТУ-22М е тактически бомбардировач носещ до 24 тона бомби и ракети от всякакъв тип.Базирането в Севастопол е насочено срещу обектите на НАТО у нас и в Румъния и като прикритие на Преднестовието.Като се има в предвид разстоянието м/у Варна и Крим и далекобойноста на ракетите пускани от ТУ-22М той е в състояние да стреля още секунди след излитането му.Като базираме техника на НАТО у нас се превръщаме в цел .
251
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия- тиранин
250
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора-българи, благодарете се че руснаците или ушанките как то ги наричате, не са решили да влязят при нас, защото бързо ще трябва да учите вместо английски/турски - руски език. И повярвайте никой ваш приятел от нато няма да ви защити.
249
0
 
21
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
толкова съм потресен от таз новина,че не мога да си го преместя в другия крачол, а само ще го разклатя мощно през джоба...
248
11
 
19
 
! Отговори
неутрален преди 8 години
Рашките каквото докопат го засират - вместо курорт направиха от крим военна базаЧестито на кримчани - вместо туристи, телни огради и самолети...
247
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** на руски *** се одава много на наште кумоняги.Само не знам те каде ще са ако случайно като някакво технологично чудо някоя вземе че долети до тук. А руснаците са толко скарани с техниката че при тех всичко което се стяга с ключ по малак от 32 е нано технология.Не познавам руснак които да не иска да живее в "изостанала" Европа.