50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"

"Дейли мейл" разказва за това как се справяме с бежанския поток
Обновена: 3 авг 2015 14:13 | 3 авг 2015 14:07,
78
50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"
Снимка: Impact Press Group

Как България се справя с нахлуващите имигранти? Със супер ограда от бодлива тел, с дължина 82 км, която ограничава достъпа на хиляди бежанци по границата с Турция, пише "Дейли Мейл".

Простираща се чак до хоризонта, тази супербариера блокира хиляди бежанци, копнеещи за нов живот в Европа, коментира изданието и допълва, че докато полицията в Кале се борят с хилядите, опитващи се да преминат през Евротунела, в отчаян опит да стигнат до Великобритания, България разширява своето укрепление с Турция.

Още по темата

Бариерите около ферибота и терминалите на Евротунела в Северна Франция са прекосявани вечер след вечер от имигранти, опитващи се да влязат в Англия. В контраст с това, оградата, предстояща да бъде построена по границата на България и Турция, е проектирана да бъде непреодолима.

Местните власти се надяват да сложат край на безмилостните криминални групи, експлоатиращи семейства, които бягат от войната и тероризма в Сирия, Ирак и Северна Африка. Те се насочват към Европа, като техният път е през България.

"Дейли Мейл" цитира шефа на гранична полиция Иван Стоянов: "Нашата операция е попречила на повече от 500 имигранти да преминат през последния месец".

"Половината бяха арестувани от наши и турски колеги, а другите бяха върнати. Тяхната цел не е България. Техният интерес са държави като Великобритания. Те ни използват като транзитна страна",допълва Стоянов.

Инфрачервени камери успяват да заснемат майки, носещи повити деца, докато правят опити да преминат границата по тъмно. Оградата е под наблюдение 24/7 от въоръжени пазачи, които заемат стратегически места по цялата дължина на оградата от 50 мили.

Изданието допълва, че България привлича военни в своята охранителна гранична система, в подкрепа срещу фанатиците от "Ислямска държава". Преди страната е била възприемана като лесен маршрут за преминаване на джихадистите и ИД я включила в своята карта на ислямския халифат.

Но сега, за хиляди ужасени семейства, бягащи от екстремистите, оградата означава краят на една отчаяна мечта.

Борис Чеширков, говорител на агенцията на ООН за бежанците, обяснява, че личните документи на повечето имигранти са били иззети от трафикантите им.

"Ние сме свидетели на всички тези хора, които бягат от "Ислямска държава", казва той.

Но оградата е там, за да пази България, а това означава, че търсещите убежище ще са подложени на още по-опасни пътувания и ще трябва да плащат повече на контрабандистите, заключава "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
30
 
! Отговори
рг преди 8 години
До OdnoklassnikiМислиш ли, че ни интересува какво мислят някакви си агличани за нас? Да си живеят там и да се борят с *** пакистанци , ако им стиска. А това, че тук никой не иска да идва може да се окаже едно добро нещо. Със сигурност не ни трябват лежляци лежащи на социални помощи. Човек може да бъде беден и горд - справка - Етиопците. Страна , която никога не е била колония, никога не са се дали да ги окупират нито италианци, нито англичани. Да - бедни, но много интелигентни хора.
39
2
 
14
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Копирам ви само няколко коментара , за да видите какво мислят за нас нашите " приятели" от Запада : "Even dumps are better protected than our borders" , "Seriously though, who'd want to break into Bulgaria. I unfortunately booked a holiday there many years ago and it was a dump. Apparently it's no better now." , " I wish they would build one to keep there people over there an stop them going here" , " Apparently Bulgaria is relocated to Britain"
38
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...........хиляди бежанци, копнеещи за нов живот в Европа......Да продължават да копнеят, ама от другата страна на оградата.
37
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До НикиОчевидно, че се цитира британско издание...Обаче, кой да мисли...
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дейли Мейл да прати самолети и да си вземат емигрантите направо от Турция.Само чета как някакви демократи , особено краварски , милеят за емигрантите от разстояние.Едните вардят тунела , другите са минирали границата с Мексико.Но иначе милеят.Фалшиви *** са Дейли Мейл.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Струва ми се, че се усеща нотка завист в писанията на братята ингилизи. М...а им, щом се правят на толерантни да ги лазят разниту там муджахидини. Пък ние си имаме оградааа.
34
1
 
29
 
! Отговори
НАГЛИ БРИТАНЦИ преди 8 години
търсещите убежище ще са подложени на още по-опасни пътувания и ще трябва да плащат повече на контрабандистите, заключава Дейли мейл"ФАКТИТЕ:-ДЕЙТЪНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ-'бежанеца' се връща в страната, от която в нявлязал на територията на ЕС. Турция не го е подписала.Затова оградата им пречи -понеже сега влизат по море във Франция и от там под ламанша във Великобритания. Затова и армията им в момента е в бойна готовност. ИЗВОДА: по протежение на цялата граница с Турция трябва да има ОДРАДА!
33
5
 
31
 
! Отговори
Ники преди 8 години
В коя държава и на кой континент живеем, че измерваме в Мили ?
32
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част от *** е обещан на Турция от българските национални предатели начело на държавата...Затова и през 90-те години бяха унищожени Гранични войски кльонове полоси и реално нямаше граница между двете държави...Сега с тези телени дувари се опитват да замажат пред народа истинската си цел...Не забравяйте че тази "ограда" изключително лесно може да се демонтира...А булгаристанеца спи ли спи...
31
4
 
32
 
! Отговори
Свързочник бивш преди 8 години
Тази "СУПЕР ОГРАДА" се преодолява от мъжките ислямисти лесно. Женските се поозорват. Едно одеяло, една дъска, една лопата и ножици за желязо са достатъчни за да минат 5 ислямиста за точно 5 минути. Кого лъжете бре британски смешковци?! Преди време не ни искахте с братята румънци и предпочитахте пакистанци и индийци. Те ви ги сега, дръжте си ги.
30
1
 
42
 
! Отговори
господа демократи преди 8 години
Добре бе - да се съгласят Великобритания , Франция да приемат бежанците - все пак идват от техни бивши колонии , ще направим коридор , какъв е проблемът ???
29
12
 
8
 
! Отговори
9869843 преди 8 години
а бе кофти нещо е войната , спор няма Но ние тук нямаме пари за нищо , стандарта ни е по-зле от държавите от които бягат / преди войните / , лицемерният Запад не иска да приема бежанци , макар че те са виновни за войната и в Либия и в Ирак , и в Афганистан ,и в Сирия . Изключвам САЩ ,защото са на 15 000 км и бежанците няма как да стигнат до там А бе няма ли да се разбие един метеорит в Горно Мексико и да изтрие от лицето на земята причината за 90 % от злините по света
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нека се учат сега и франция и англия искат по сигурни огради
27
1
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 8 години
До АнонименТочно тази страна щях да дам за пример... същата мизерия те са свикнали да воюват без значение с кой. Няма да седне да работи я.. И в Египет и дори в Саудитска Арабия - едно и също... Не могат да живеят нормално както ние го разбираме.... все едно да интегрираш ромите...
26
1
 
16
 
! Отговори
В реме за осъзнаване преди 8 години
До ДзивкоПромени я онзи "президент"на Б.Г.който ловеше риба с ръце,махна "софийското"защото не му го давали и беше.Та за да угоди на Турция премахна съществуващите първокласни гранични съоръжения.Редно е сега той да заплати новите съоръжения.Крайно време е за нови гранични войски и дори за минно поле-има пунктове за официално преминаване в Н.Р.Б.ВРЕМЕ Е ЕВРОПА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ И ДА СПРЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ПО СУША И МОРЕ.
25
2
 
24
 
! Отговори
none преди 8 години
Тези драскащи пишещи статии за статиите в чужди вестници не разбраха ли че в България ползваме километри а не мили като мерна единица ?
24
2
 
18
 
! Отговори
Щом са толкова добри преди 8 години
нека им пратят кораби. Великобритания има един от най-големите военни флоти в света. Нека пратят 3-4 самолетоносача (може да побере по 5000 военни или 15 000 цивилни ) да направят 3 обиколки от сирия до UK и обратно и да ги приберат. Хем хората няма да " са подложени на още по-опасни пътувания" хем няма "да плащат повече на контрабандистите". Направо с парите в UK и хем ние сме доволни хем те са големите хуматирани дейци. Ама само лаят да ни изкарат лоши и да ни искат още нещо мазни гейобританци
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ти да видишПа нали братята американци им донесоха свобода и деморкация на либийците, сега либийците са свободни и си имат демокрация бол - оти бегат?
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никаква супер ограда не е това. Аз съм служил на тези граници по времето на "лошия" социализъм и много добре знам каква ограда и каква охрана имаше там. И пиле не можеше да прехвръкне. Но нали станахме демократи, разрушиха всичко, сега се сетиха че не бивало, но това , което се прави е просто една телена мрежа, жалко подобие на това, което беше
21
1
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш преди 8 години
До АнонименВидяха че са прости и никога няма да има нормална държава и демокрация в мюсюлманския свят и им е по лесно да си отидат в западна европа при братовчедите и да експлоатират народите,които хиляди години са се борили за тези земи и демокрацията. Нали дават помощи в Холандия... а ако си остане вкъщи трябва да работи и още по лошо трябва да се бие за свободата си. Защо да го прави европейските са достатъчно толерантни, а даже и наивни за да ги изхранват...