50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"

"Дейли мейл" разказва за това как се справяме с бежанския поток
Обновена: 3 авг 2015 14:13 | 3 авг 2015 14:07,
78
50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"
Снимка: Impact Press Group

Как България се справя с нахлуващите имигранти? Със супер ограда от бодлива тел, с дължина 82 км, която ограничава достъпа на хиляди бежанци по границата с Турция, пише "Дейли Мейл".

Простираща се чак до хоризонта, тази супербариера блокира хиляди бежанци, копнеещи за нов живот в Европа, коментира изданието и допълва, че докато полицията в Кале се борят с хилядите, опитващи се да преминат през Евротунела, в отчаян опит да стигнат до Великобритания, България разширява своето укрепление с Турция.

Още по темата

Бариерите около ферибота и терминалите на Евротунела в Северна Франция са прекосявани вечер след вечер от имигранти, опитващи се да влязат в Англия. В контраст с това, оградата, предстояща да бъде построена по границата на България и Турция, е проектирана да бъде непреодолима.

Местните власти се надяват да сложат край на безмилостните криминални групи, експлоатиращи семейства, които бягат от войната и тероризма в Сирия, Ирак и Северна Африка. Те се насочват към Европа, като техният път е през България.

"Дейли Мейл" цитира шефа на гранична полиция Иван Стоянов: "Нашата операция е попречила на повече от 500 имигранти да преминат през последния месец".

"Половината бяха арестувани от наши и турски колеги, а другите бяха върнати. Тяхната цел не е България. Техният интерес са държави като Великобритания. Те ни използват като транзитна страна",допълва Стоянов.

Инфрачервени камери успяват да заснемат майки, носещи повити деца, докато правят опити да преминат границата по тъмно. Оградата е под наблюдение 24/7 от въоръжени пазачи, които заемат стратегически места по цялата дължина на оградата от 50 мили.

Изданието допълва, че България привлича военни в своята охранителна гранична система, в подкрепа срещу фанатиците от "Ислямска държава". Преди страната е била възприемана като лесен маршрут за преминаване на джихадистите и ИД я включила в своята карта на ислямския халифат.

Но сега, за хиляди ужасени семейства, бягащи от екстремистите, оградата означава краят на една отчаяна мечта.

Борис Чеширков, говорител на агенцията на ООН за бежанците, обяснява, че личните документи на повечето имигранти са били иззети от трафикантите им.

"Ние сме свидетели на всички тези хора, които бягат от "Ислямска държава", казва той.

Но оградата е там, за да пази България, а това означава, че търсещите убежище ще са подложени на още по-опасни пътувания и ще трябва да плащат повече на контрабандистите, заключава "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът на Чехия обвини САЩ за бежанската вълна. За бежанската вълна в Европа са виновни САЩ и онези европейски държави, които са участвали в безразсъдните акции в Ирак, Либия и Сирия. Това заяви в неделя в интервю за Blesk президентът на Чешката република Милош Земан. А нашто Пльовню заема все по-наведена поза.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, па преди немаше бежанци! Оти преди не бегаха? А сега бегат?
18
2
 
30
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Никои не може да ни упреква за тази ограда. Ако се опита да дадем пример с демократичните САЩ и границата им с Мексико! Що не махнат там оградата?
17
4
 
23
 
! Отговори
Бобката преди 8 години
До АнонименАз викам да им направим един транзитен коридор към западна европа. Да нахлуят там и после Французи и Англичани да си ги интегрират..
16
22
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Дупедавци.Сега България ще стане мишена на ИД , вместо страни като Великобритания , Франция , Германия , Италия и прочее , които цедяха бившите си колонии , за да станат това , което са днес.
15
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ако ние си имаме Сидеров и го обвиняваме в ксенофобия и ултранационализъм, това което правят британци и французи по отношение на бежанците трябва да се определи като варварство и мракобесие. Така, че извратените английски *** да вървят на майната си и да не се занимават с България, която макар и най-бедна в ЕС продължава да харчи по 1500 лева от джоба на изпосталелия българин за настаняване, изхранване и лечение на всеки бежанец. Хич да не ми говорят за хуманност и т.н.
14
3
 
11
 
! Отговори
Dobre преди 8 години
Aman ot dobrojelateli :)
13
2
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Преди продажните от Дейли Мейл да ни поучават как да се отнасяме към незаконните имигранти, да вземат да чуят или прочетат какви ги плещи техният "фюрер" Найджил Фарадж или да погледната репортажите на собствената им обществена медия BBC, която открито показва отношението на британските власти към бежанците - бой, унижение, глад и насилствено депортиране без изобщо да се интересуват кой откъде и защо е дошъл. Нашите власти са майка Тереза в сравнение с британските или френските.
12
2
 
28
 
! Отговори
Граничар преди 8 години
Докато не поправят огромната си грешка със закриването на Гранични войски, оградите ще падат или ще ги пробиват и само народни пари на вятъра ще се хвърлят.
11
1
 
38
 
! Отговори
Action преди 8 години
Добре Англия,ние сме лошите,вие сте героите...
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с останалите мили. Нали Бойко се хвалеше преди 2-3 месеца, че парите вече са налице.
9
1
 
39
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Този жълт вестник да си гледа какво става при тях и да не си пъха носа в България, ние не им казваме те какво да правят в държавата си.
8
1
 
44
 
! Отговори
хан преди 8 години
..ами да не бягат от ислямската държава , ами да и се противопоставят , ама май не бягат от нея , ами просто се изнасят в цивилизования свят , а пък искат да си живеят в него , като в халифата...
7
14
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Българските власти са особено изобретателни ,когато трябва да ограничат движението на голепи групи от хора,без значение дали са бежанци или нашенци
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ореха" построи нещо, което на вторият месец падна, не си ли спомняш?
5
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две вишки с картечници и готово .
4
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че беше правителството на Ореха, че белким направиха нещо по въпроса и построиха оградата. Ако чакахме на Бойко, досега имигрантите щяха да са с хиляди повече.
3
4
 
23
 
! Отговори
Неук преди 8 години
Заглавието навежда на мисълта, че телът е произведен в България. За първата част - да, но сегашната се изработва с турска тел, мекичка, лекичка и лесна за рязане. Българската тел не се използва, защото управляващите си научиха урока политическо оцеляване. Давай работа само на свои хора, а този, който прави в България този модел бодлива тел, е от друга партия.
2
2
 
49
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ми като им съчувстват толкова, да махнем стената и да ги пускаме транзит за Великобритания
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 хил. лева за ВУДУ бригада и никой от дълбините на Африка няма да припари, ама ко да прайш чиновници.